Как да скриете пералня в банята?

Как да скриете пералня в банятаГрадските жители по-често инсталират пералня в банята. По правило не е възможно да се разпредели отделна стая, а в кухнята няма място или желание да се съхранява храна до домакинските химикали. Но дори скромният размер на хигиенното помещение позволява на машината да се впише спретнато и хармонично в съществуващия интериор. По-долу ще ви кажем как да скриете пералня в килера, да я поставите под мивката или над тоалетната.

Скривайки се зад душа

На първо място, ние оценяваме наличното пространство. Ако в допълнение към самата вана можете да намерите място за пералня или мивка, тогава не се колебайте да преминете към следващите точки. Когато дизайнерите ясно са ги „лишили“ от квадратни метри, струва си да помислите за сериозни промени.

Най-лесният начин е да замените обемиста вана с компактен душ и да инсталирате пералня, сушилня, висящи шкафове или отворени рафтове в свободното пространство. Ще бъде лесно да прикриете машината с елегантна врата, огледален панел или завеса.душ кабина и пералня

Ако има място под плота

Още по-лесно е да скриете машината в банята, ако има дълъг плот. Просто трябва да преместите устройството под панела. "Ансамбълът ще изглежда по-естетически приятен и хармоничен, ако помислите предварително за цветовото единство и еднаква дълбочина на двата интериорни елемента.

Необходимо е да оставите празнина от 3-5 см между горния капак на пералната машина и плота, така че вибрациите, излъчвани от машината, да не развалят дървото.

Тази опция се счита за най-популярната и практична. Първо, няма да има нужда от преустройство и ненужни разходи. Второ, свободният достъп до комуникации ви позволява бързо да реагирате на изтичане и улеснява инсталирането и свързването.пералня под плота в банята

Поставете го в шкаф под мивката

Ако сте доволни от предишния вариант, но се притеснявате от неприятния външен вид на отворената пишеща машина, ние я скриваме зад красива фасада. Особено ако банята е в класически или кънтри стил, лъскавият модерен дизайн на пералнята ще изглежда неестествено и нехармонично. След това трябва да поръчате напълно подходящ комплект и да прикриете машината с врата.

Действаме и ако вече съществува подходящо шкафче. Просто трябва разумно да изберете съизмерим модел пералня - вградена и тясна. Но във всеки случай ще трябва да похарчите много пари: или за мебели по поръчка, или за подобрена машина.в шкафа под мивката

Монтирайте под мивката

Не се отчайвайте, ако размерите на банята не ви позволяват да имате дълъг плот или просторен шкаф. Има и по-компактен вариант - да поставите пералнята директно под мивката. Вярно е, че за идеалната „комбинация“ ще трябва да намерите:

  • Специална мивка с нестандартен дизайн. Тя трябва да бъде оборудвана с плосък сифон, странично оттичане и да има вид на водна лилия.
  • Компактна машина. Височината на пералнята не трябва да надвишава 70 см, така че са подходящи само предни модели с товар от 3,5 кг от Candy, Zanussi, Eurosoba или Electrolux.

Идеалният вариант би бил закупуването на пълен комплект - мивка и пералня, тъй като много производители си сътрудничат и веднага предлагат на потребителите комплект.

Изборът на подходящи водопроводни инсталации и перални машини е много ограничен, но в крайна сметка можете значително да спестите място в банята и да не се тревожите за липсата на място. Освен това никой не забранява използването на онлайн магазини, където асортиментът е много по-широк и по-привлекателен.машина под мивката

Нестандартен подход

Ако желаете, можете да поставите пералнята във висок широк шкаф или да я вградите в ниша с рафтове - във всяко подходящо по височина, ширина и дълбочина място.Освен това отдавна са разработени специални многоетажни структури за настаняване на самото оборудване, домакински химикали, както и съхранение на пране, чакащо пране. Основното нещо е да не правите грешка с размерите.

Ако успеете да поставите пералнята в ниша, тогава е по-добре да използвате оставащата височина до максимум: инсталирайте висящ шкаф, отопляема релса за кърпи или отворени рафтове.

Инсталирането на пералня директно над тоалетната също набира популярност. Уредът е монтиран на надеждни скоби и се свързва безпроблемно към водопровода. Има само едно предупреждение - не всеки се чувства удобно в тоалетната, когато дрехите се изцеждат над главите му със скорост от 1200 оборота.

Ако нито една от горните опции не ви подхожда, тогава не се фокусирайте върху банята. Вижте, може би все още можете да намерите оптималното място в коридора, килера или кухнята.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня