Препарати за почистване на съдомиялни машини

почистващи препарати за съдомиялни машиниСъдомиялната машина е устройство, предназначено да се грижи за съдовете, но съдомиялната също трябва да се грижи, в противен случай тя в един, не особено прекрасен момент, ще спре да изпълнява функцията си. За да се грижите за вашата съдомиялна машина ефективно и цялостно, трябва да намерите и закупите добър почистващ продукт за съдомиялна машина. Как да закупите добър почистващ препарат за съдомиялна машина или как да го приготвите сами, ще говорим за това по-късно.

Ръчно или автоматично почистване?

По някаква причина много хора смятат, че ако са закупили добър почистващ препарат за съдомиялна машина и са го почистили според инструкциите, тогава не е нужно да правят нищо друго. Всъщност това не е вярно. Автоматичното почистване само по себе си няма да помогне да се освободи пералнята от всички замърсявания; трябва да поработите малко с ръцете си. Експертите препоръчват да започнете с ръчно почистване. Няма да ви казваме отделно как да извършите ръчно почистване в рамките на тази статия; можете да разберете за това в статията Как сами да почистите съдомиялна машина.

Достатъчно е да кажем какво трябва да се почисти:

 • филтър за боклук;ръчно почистване на съдомиялна машина
 • пространство под работното колело;
 • дюзи за работно колело;
 • стени на резервоара за съдомиялна машина;
 • Кошници за съдове;
 • гумени уплътнения.

След като горните елементи са старателно почистени, можете да започнете автоматично почистване на вашата съдомиялна машина. Той ще освободи всички части и възли от мухъл, котлен камък и други замърсители, които не могат да бъдат отстранени ръчно. Заключение - за да почистите правилно съдомиялната машина от различни видове замърсители, първо трябва да използвате четката ръчно, а след това я почистете машинно със специален продукт и тогава можете да разчитате, че вашата съдомиялна ще ви служи вярно дълги години.

Преглед на най-добрите почистващи продукти, закупени от магазина

Разбрахме алгоритъма за почистване на съдомиялната машина, сега остава само да изберете висококачествен и безопасен продукт за автоматично почистване.Много е важно продуктът не само да се справя ефективно с мухъла, мастните отлагания и котления камък, но и да не уврежда уязвимите части на вашата съдомиялна машина, като гумени уплътнения. За да ви улесним при избора на продукт, направихме кратък преглед на почистващи продукти, които можете да закупите в железария.

За ваша информация! На руския пазар финландската марка традиционно е монополист в сегмента на продуктите за почистване на съдомиялни машини, но наскоро започнаха да се появяват достойни конкуренти.

 1. Calgonit Fusion Power. Ефективен и безопасен почистващ продукт за съдомиялни машини на марката Finish. Calgonit Fusion Power от Finish има два слоя почистваща течност: син и прозрачен. Blue ще се справи с мазните отлагания и ще осигури дезинфекция на автомобила, включително премахване на мухъл, а прозрачният слой е предназначен да се бори с котления камък. Производителят на продукта препоръчва почистване веднъж месечно. Средната цена на 1 бутилка от 250 ml е $3.почистващи препарати за съдомиялни машини
 2. Завършете изплакване. Мощен, концентриран, но безопасен почистващ препарат за съдомиялна машина, произведен в Япония. Неговата особеност е, че продуктът създава специален химически слой върху повърхността на машинните части, който предотвратява натрупването на мазнини, мухъл и бактерии върху тях. Компонентите на продукта ефективно унищожават котления камък и предотвратяват образуването му за известно време. Почистването трябва да се извършва веднъж на всеки 4 месеца. Средната цена на бутилка от 60 ml е 4 долара.

важно! Finish Rinse не трябва да се използва за почистване на съдомиялна машина, която няма дозатор за препарат за изплакване.

 1. UniPlus. Препарат за съдомиялна от Германия. Почиства съдомиялната машина от всички видове замърсители, включително мазнини, създавайки защитен филм вътре, който предотвратява развитието на бактерии и мухъл. Чрез почистване на всеки 2 месеца, заедно с ръчно почистване, вие напълно ще защитите вашата машина от бактерии, котлен камък, мухъл и мазнини. Почистващата течност е опакована в опаковки от 250 ml, средната цена е 5 долара за бутилка.
  почистващи препарати за съдомиялни машини
 2. Ринова Лавастовиглие.Много качествен италиански продукт за комплексно почистване в съдомиялна машина. Той не само отстранява варовикови и мазни отлагания, бактерии и мухъл, но създава пречка за по-нататъшното им образуване. Продуктът трябва да се използва веднъж на всеки 3 месеца. Цената на бутилка от 280 мл е 4$.

Рецепти за най-добрите домашни почистващи продукти

Почистващият препарат за съдомиялна машина Finish, разбира се, не е панацея. Опитните домакини твърдят, че изобщо не е нужно да купувате почистващ продукт, закупен от магазина, за да отървете своя „железен помощник“ от мазнини и мръсотия; можете сами да приготвите такъв продукт. Но ето какъв е проблемът: в интернет има много рецепти за препарат за миялна машина, но не е ясно коя от тях е наистина безопасна и ефективна. Нашите експерти решиха да подберат за вас рецептите за най-добрите домашни средства за почистване на съдомиялната машина, ето ги и тях.домашен почистващ препарат за съдомиялна машина

 • Почистване със сода бикарбонат и оцет. Почистването се извършва така. Изваждаме филтъра за боклук заедно с мрежата от съдомиялната машина, изваждаме кошницата на съдомиялната машина и работното колело. Измиваме тези части в леген със сапунена вода. След това поставяме всички части на място, Поставяме чаша с 9% оцет на дъното на резервоара и внимателно покриваме стените, кошницата, гумените ленти и други елементи със сода. След това изпълняваме дълъг цикъл на пране при температура 600Чакаме резултата.
 • Почистване с боракс. Първо почистваме съдомиялната машина на ръка, след това измиваме стените на резервоара, кошницата, работното колело, гумените ленти и други части с мокра гъба. Вземаме торбичка боракс на прах и пълним всички вътрешни повърхности на съдомиялната машина с нея и започваме дълъг цикъл на измиване.
 • Сода с водороден прекис. Вземете една опаковка сода за хляб и я изсипете цялата в купа, налейте бутилка водороден прекис и 20-30 капки етерично масло (каквото искате). Разбъркайте получената каша и я поставете във фризера за 20 минути. Изваждаме купа с гъста каша и оформяме бучка от нея.Поставете бучката в кошницата за съдове и пуснете дълъг цикъл на измиване при висока температура.

Обобщавайки, отбелязваме, че ако вярвате на агресивната реклама, тогава на руския пазар няма повече продукти за почистване на съдомиялни машини, освен тези, произведени под марката Finish. В действителност това не е така. Има много добри продукти от различни производители, които не са по-лоши, а може би дори по-добри от Finish. Освен това можете изобщо да не купувате почистващ препарат за съдомиялна машина, а да го направите сами и да почистите идеално своя помощник за ютия, като харчите „три стотинки“.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня