Срок на годност на Finish таблетки за съдомиялни машини

Срок на годност на Finish таблетки за съдомиялни машиниВ трудни времена, когато стоките от първа необходимост не само поскъпват, но и активно изтичат по рафтовете, всеки се опитва да се запаси за дълго време. Това се отнася не само за продуктите с дълъг срок на годност, но и за битовата химия, която също може да издържи с години, ако се съхранява правилно. Много собственици на съдомиялни машини също се опитват да се запасят с домакински химикали, тъй като срокът на годност на таблетките Finish за съдомиялни машини позволява това да се направи. Но колко дълъг е този период, има ли смисъл да купувате големи опаковки таблетки за PMM?

Трябва ли да се запася с таблетки Finish?

Да кажем веднага, че средният срок на годност на специалните таблетки за съдомиялна марка Finish е само две години. Но въпреки това експертите не препоръчват да се запасите с тези домакински химикали за бъдеща употреба, тъй като с течение на времето ефективността на препарата сериозно намалява.Състав на таблетки за съдомиялна машина Finish

В същото време трябва да разберете, че таблетки като „3 в 1“ и много други, дори и след изтичане на срока на годност, няма да навредят на никакви съдове, дори на самия „домашен асистент“, но те няма да могат да мият чинии толкова ефективно, колкото новата битова химия. Поради това ще трябва да използвате не една такава таблетка в един работен цикъл, а две или дори три наведнъж. Следователно няма смисъл да правите големи запаси от перилни препарати в името на спестяването, по-добре е да купувате таблетки навреме по време на промоции.

Правилна употреба на таблетки Finish

За да разберете как правилно да използвате таблетките Finish за съдомиялна машина, просто проучете опаковката на продукта. Основната препоръка на производителя е внимателно да отворите кутията, за да не повредите случайно крехките таблетки.Вторият също толкова важен съвет е да изваждате съдържанието на опаковката само със сухи ръце, тъй като влагата може да повреди обвивката на таблетките, които следователно ще започнат да се разтварят преди време.

Въпреки специалните правила за използване на този тип домакински химикали, той е много по-лесен и удобен за използване от прах или гел за PMM. Нека изброим основните характеристики на използването на таблетки.

  • Не отстранявайте покритието от таблетките, защото не само се разтваря напълно в дозатора за препарат, но също така участва в процеса на миене на съдове.

Когато използвате капсули Finish, уверете се, че ръцете ви и отделението на тавата за битова химия са сухи, за да не се намокри продуктът и да не остане върху ръцете ви или по стените на резервоара.

  • Таблетът ще работи много по-ефективно, ако може да измие всички мръсни съдове в камерата за миене. За да може домакинската химия да има достъп до всички съдове, трябва да има поне минимална празнина между всеки артикул в кошниците.Трябва ли таблетките Finish да се разопаковат за съдомиялна машина?
  • Не претоварвайте „домашния помощник“ с планина от съдове, защото по този начин измиването няма да бъде толкова ефективно и също така ще има риск от повреда на PMM.
  • Най-добре е да използвате Finish таблетки с вода за уста от същата марка. Препаратът за изплакване трябва да се добави към отделно отделение за почистващи препарати, така че в последния етап от работния цикъл да предотврати образуването на петна върху съдовете, да придаде ярък блясък на приборите и също така да ускори процеса на сушене.
  • В допълнение към таблетките и препарата за изплакване, добавете специална регенерираща сол Finish към машината. Тези солни гранули са необходими за възстановяване на йонообменника - елементът, отговорен за омекотяването на твърдата чешмяна вода, което може да доведе до появата на котлен камък и варовик в машината.

Ако имате мека чешмяна вода у дома, тогава не е нужно да добавяте специална сол отделно, а се възползвайте от таблетките Finish 3 в 1, които съдържат солни кристали.

  • При никакви обстоятелства не трябва да се опитвате да подобрите работата на вашата съдомиялна машина, като използвате продукти, които не са специално предназначени за PMM, като лимонена киселина или оцет. Съвременните домакински химикали се произвеждат по такъв начин, че да могат перфектно да измият мръсни съдове сами и да им придадат ярък блясък.
  • Поне веднъж на всеки шест месеца изпълнявайте цикъл на празен ход с помощта на таблет - това ще има положителен ефект върху работата на устройството и ще ви позволи да почистите вътрешните компоненти на домакинските уреди. По време на цикъла на поддръжка не забравяйте да използвате режима с максимална температура на водата.
  • Експертите не препоръчват използването на таблетки с изтекъл срок на годност, тъй като капсулите съдържат активни химически компоненти.

Съветите, описани по-горе, ще ви помогнат да използвате вашата съдомиялна машина внимателно и винаги да получавате перфектно чисти съдове след измиване.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня