Как да направите машина за рязане на метал с двигател за пералня?

Как да си направим металорежеща машина с двигател за пералняВ днешно време дори най-обикновената машина за рязане на метал не може да бъде закупена евтино. Китайските дистрибутори продават посредствени модели с експлоатационен живот от няколко месеца за $30-40, да не говорим за солидни машини, които биха издържали дълго време. Но няма проблем, който да не може да се реши със сръчни ръце и изобретателност. Има начин да направите металорежеща машина с двигател за пералня. Твърди се, че разходите за такава процедура ще бъдат минимални, но резултатът ще задоволи всички без изключение. Е, нека да разберем как се прави това.

Първо свързваме двигателя

Има няколко начина или, да речем, диаграми за свързване на двигателя от пералня. Най-простият метод включва директно свързване към контакт без включване на кондензатор и превключвател във веригата. Нека го разгледаме по-подробно.

Накратко, трябва да определим кои клеми на електродвигателя стартират и кои работят. Като направите правилната комбинация от връзки, можете да стартирате двигателя. Основното е, че краищата на стартовата и работната намотка трябва да бъдат свързани в един проводник. За това ще ви трябва:свържете двигателя към електрическата мрежа и проверете

  • щепсел;
  • три проводника с щепсели.

важно! Повечето двигатели имат 5-6 клеми за свързване. Те са номерирани със съответните номера. Независимо от конкретния брой щифтове, механизмът на свързване е идентичен.

Номерирането на щифтовете може да се намери на корпуса на двигателя. Ако няма такъв, можете да определите вида на намотката с мултицет. Стартовата намотка има по-голямо съпротивление, работната намотка има по-малко.задаване на SM моторни изходи

Трябва да вземете щепсел и да свържете към единия край отделен проводник с щепсел, свързан към клема номер 2. Прикрепете разделен кабел с два щекера към другия край. Имаме нужда от щифтове 1 и 4, за да бъдат свързани в един проводник, така че последователно свързваме щепселите от разклонения кабел към тях.

След тази процедура опитайте да поставите щепсела в контакта. Ако всичко е направено правилно, роторът веднага ще започне да се върти. Поздравления, успяхте да сглобите веригата на електрическия мотор.

Сглобяване на машината

И така, сега можете да сглобите работещия двигател с останалите части в една машина. Как да го направим?

  • Първо трябва да монтирате двигателя на работната маса. За да направите това, вземете 2-4 метални ъгъла и ги заварете отстрани на двигателя.
  • Заварете болт към вала, който ще държи оборудването. Първо бяха направени няколко къси заварки и едва след това самият болт беше заварен, за да се намали максимално изтичането.монтирайте ролката върху металната машина
  • Сега трябва да инсталирате диска на вала. Заварете шайбата от удължителя на мелницата и завийте отгоре гайка с жлеб, който да съответства на диаметъра на вътрешния отвор на диска на мелницата. Основното е, че диаметърът на диска съответства на прилягането.

Така получената машина може да работи както с шлифовъчни, режещи и полиращи дискове на ъглошлайф, така и с точилни камъни.

Машините за рязане са доста опасни, така че е по-добре да помислите за система за корпус, която можете да направите сами от лист метал.

В резултат на това, ако имате двигателя от пералнята и всички необходими части под ръка, тази машина няма да ви струва нито стотинка. Електрическият мотор на пералнята, ако нямате такъв у дома, можете да закупите на място за разглобяване за 3 стотинки. Основното е, че мощността на намерения двигател не е по-ниска от 180 W и двигателят работи. Преди сглобяване проверете изправността на „двигателя“ с мултицет.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня