Кухня с пералня и съдомиялна

Кухня с пералня и съдомиялнаМного домакини мечтаят да поставят пералня и съдомиялна машина в кухнята. Този въпрос е особено остър за собствениците на малки апартаменти с „малка“ баня, където определено не могат да поставят картечница. Ще ви кажем как правилно да организирате пространството, за да поставите всички необходими домакински уреди в свободните квадрати.

Поставяме устройства в миниатюрна стая

Собствениците на апартаменти в Хрушчов, в допълнение към малка баня, обикновено получават и малка кухня. Доста трудно е да поставите както съдомиялна машина, така и пералня в едно помещение. Ако опитате, можете да разберете как да инсталирате необходимите устройства в ограничено пространство.

Важно е да не поставяте съдомиялната и пералнята близо една до друга, трябва да има достатъчно разстояние между тях.

Защо това изискване е важно? По време на центрофугиране всяка автоматична машина излъчва вибрации - импулси, предавани към корпуса на съдомиялната машина, могат да повредят устройството. Трябва да има разстояние между единиците. Препоръчително е да не поставяте съдомиялната машина близо до плота. Ограниченията обаче не са толкова строги. Достатъчно е да оставите празнина от 2-3 см между електрическите уреди и да поставите там топлоизолационен лист. След взети мерки е разрешено разполагането на оборудването в съседство.съдомиялна и пералня се побират в малка кухня

Често съдомиялната се поставя между мивката и печката. Тази подредба е удобна, защото не е нужно да носите мръсни съдове, подредени в мивката, далеч. Друг плюс е местоположението на комуникационните терминали наблизо.Когато не е възможно да се постави съдомиялна машина в близост до модула с мивка, е допустимо да се постави на всяко разстояние от комуникациите. Разбира се, ще бъде неудобно да пускате маркучи през кухнята, но проблемът може да бъде решен. Можете да закупите гофри с дължина 5-7 метра, което е напълно достатъчно за свързване на съдомиялната машина към водопровода и канализацията.

В продажба има тесни съдомиялни машини, които се монтират директно под мивката, в модул за слушалки. Можете също така да закупите миниатюрни настолни модели, които се побират удобно върху шкаф. В този случай можете да спестите ценно кухненско пространство. Ако говорим за идеалното местоположение на пералнята, то това място е близо до мивката. Важно е да изключите близостта на пералнята до всякакви други домакински уреди. Машината може да се монтира отделно или да се вгради в кухненски модул.

Най-добрите опции за разполагане на оборудването

Първо ще опишем най-лесния и удобен вариант за разположението на съдомиялната и пералнята. Най-лесно би било да поставите машините отляво и отдясно на модула с мивката. Предимствата на такова разположение са очевидни:

  • минимални усилия при свързване на устройства към водоснабдяване и канализация. Не е нужно да увеличавате комуникациите;
  • няма нужда да мислите как да прикриете входните и дренажните маркучи, простиращи се в кухнята;
  • Много е удобно да зареждате мръсни съдове директно от мивката в съдомиялната.

Вградените уреди ще се поберат по-органично в интериора на кухнята - фасадите на комплекта ще скрият уредите, а външният вид на стаята ще бъде запазен.

Няма фундаментална разлика от коя страна на мивката поставяте съдомиялната или пералнята. Фокусирайте се върху вашите предпочитания. Помислете кое настаняване би било по-удобно за членовете на семейството.В случай на много малка кухня ще трябва да сте умни. Пералня с горно зареждане може да бъде скрита под работен остров. Капакът на плота е направен на панти. Изглежда така:пералня под сгъваемия плот

В затворено положение тази част от кухненския модул ще бъде работна повърхност. Удобно е, че дори и при това разположение, пералнята е разположена недалеч от мивката и няма нужда да увеличавате значително комуникациите. Що се отнася до съдомиялната машина, тя може да се постави между мивката и печката. Не забравяйте да поставите изолационен материал между електрическите уреди. Това ще гарантира правилната работа на оборудването.

Друг вариант за поставяне на пералнята е в работния остров, но от другата страна на кухнята, близо до прозореца. Поставката може да се използва вместо маса за хранене. Този метод на поставяне е подходящ и за малки стаи с размери 6 квадратни метра. м. Също така поставяме съдомиялната машина близо до мивката.пералня в кухнята до прозореца

Друг вариант е да поставите пералнята под прозореца. В този случай перваза на прозореца се разширява и се превръща в работна повърхност. За по-голямо удобство съдомиялната се поставя в близост до модула с мивката. При това разположение ще е необходимо вградено оборудване. Мебелният комплект ще трябва да бъде поръчан по индивидуални размери.празнина между печката и съдомиялната машина

Ако няма други възможности, освен да поставите съдомиялната и пералнята една до друга, уверете се, че има достатъчно разстояние между електрическите уреди. Всяка единица е инсталирана в свой собствен модул. Можете да направите антивибрационен слой между шкафовете, а под пералнята задължително поставете силиконова подложка със същите свойства. Тогава импулсите, излъчвани от машината по време на цикъла на центрофугиране, ще бъдат частично заглушени.Всъщност дори в малка кухня можете да поставите съдомиялна машина, пералня и хладилник. Подхождайки правилно към организацията на пространството, определено ще се справите с тази задача.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня