Пералня и сушилня Бош в колона

Пералня и сушилня Бош в колонаТрудно е да поставите домакински уреди в малки стаи, особено когато искате да инсталирате няколко единици наведнъж. За да опростят задачата за потребителите, дизайнерите и производителите измислиха изход - спестяване на място чрез поставянето им в „колона“. Можете да поставите сушилнята върху пералнята и да спечелите няколко квадратни метра. Предлагаме ви да научите как правилно да монтирате пералня и сушилня Bosch в колона. Ще разберем всички нюанси, методи за фиксиране и друга полезна информация.

Как се оправя техниката?

Монтирането на сушилня на пералня е модерно решение за малки пространства. Можете да практикувате този метод за организиране на пространство във всяка стая: в кухнята, в банята, в пералното помещение, в килера и в коридора. Основното нещо е предварително да се изчисли натоварването на долната „връзка“ и да се фиксира здраво оборудването. В противен случай вибрациите от една машина ще повлияят неблагоприятно на работата на втората.

Има няколко начина за закрепване на машините една към друга:

  • монтирайте сушилнята върху пералната машина, като използвате специално проектирана стойка, която се доставя със сушилнята;
  • фиксирайте сушилнята над пералнята с помощта на релси за стенен монтаж;
  • поставете както сушилнята, така и пералнята в ниша или рамка от гипсокартон (можете да използвате други подобни материали).

Забранено е поставянето на оборудване в колона без фиксиране!

Не можете просто да инсталирате една машина на друга - горният „нив“ е задължително и сигурно фиксиран. Също така е важно да не смесвате оборудването, тъй като не можете да отделите плота за пералнята.Факт е, че сушилнята тежи по-малко от пералнята и тялото й не е предвидено да издържи 50-80 кг от машината. Ако нарушите тази забрана, последствията ще бъдат катастрофални.как да закрепите сушилня на пералня

Съобразяваме се с тънкостите

Когато избирате машини Bosch за колона, трябва да вземете предвид няколко нюанса. Ако те бъдат пренебрегнати, ще възникнат трудности по време на работа, включително и повреда на оборудването. За да не направите грешка, по-добре е да запомните всички препоръки относно размерите на машините, подготовката на мястото и комуникациите.

  • Размери. Единиците трябва да са пропорционални на ширина и дълбочина. В идеалния случай оборудването трябва да се закупува по двойки. Ако пералнята вече е закупена, тогава сушенето се избира стриктно според съществуващите индикатори или малко по-малко.
  • Закопчалки. Избира се всеки удобен метод, основното е предварително да се изчисли натоварването и да се подготвят крепежните елементи. Ако планирате да инсталирате машините в ниша, тогава трябва да наемете специалист и да закупите гипсокартон, метални профили, винтове, шпакловка и други необходими материали. Можете да отидете по различен път, например да направите шкаф по поръчка.
  • Комуникации. При избора на място за колона, на първо място се гледа близостта до канализацията и наличието на отделни изводи.ние вземаме предвид нюансите на инсталацията

Много зависи от избрания тип сушене, така че преди закупуване е препоръчително да проучите тънкостите на отделните модели. По този начин сушилните от изпускателен тип изискват връзка с вентилация или връзка с прозорец. Кондензационните машини съхраняват влагата в отделно отделение, което се изпразва от потребителя. Ако не искате да правите последното, можете да организирате автоматично изтичане в канализацията.

Пералнята и сушилнята в колоната трябва да са с еднакви размери.

Основното правило на колоната е алтернативното използване на картечници.Забранено е едновременното пране и сушене, тъй като се нарушават мерките за безопасност. По-добре е да не бързате и да стартирате оборудването отделно. Това ще удължи експлоатационния живот на агрегатите с няколко години.

Описание на процеса

Можете сами да организирате колона. Първата стъпка е да проверите дали повърхността, избрана за оборудването, е равна. В идеалния случай машините се поставят върху бетонен или плочен под, който няма да се огъне от теглото на модулите. Важно е покритието да не се хлъзга. Пералнята е настроена на ниво сграда.

Най-често сушилнята се поставя директно върху пералнята с помощта на специални стойки под формата на стойка. Последният е поставен върху антивибрационни гумени подложки и закрепен с болтове. Сушилнята се повдига и поставя така, че краката да „седнат“ в предвидените жлебове. На „завършека“ външните вдлъбнатини се затварят с тапи, след което се стартира пробно измиване.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня