Възможно ли е да пуснете празна пералня?

Възможно ли е да пуснете празна пералня?Много хора се страхуват да включат празна пералня, опасявайки се, че барабанът ще се разбалансира и не е натоварен с необходимите килограми пране. Но този подход е фундаментално погрешен, тъй като, напротив, „неактивните“ изстрелвания са не само разрешени, но и необходими. Кога е по-добре да извадите нещата от резервоара и в какъв режим да ги измиете - ще ви разкажем подробно по-долу.

Правила за първо стартиране

Експертите препоръчват машината да работи на празен ход поне в два случая: допълнителен цикъл в края на прането или при стартиране на машината за първи път. Ако все още можете да правите без почистване на барабана, тогава е по-добре да не пренебрегвате „пробното пускане“. Това се обяснява просто - трябва да проверите оборудването и да премахнете фабричната грес, без да рискувате личните си вещи.

В магазин, дори и най-скъпият и известен, никой няма да изпере пералнята, преди да я продаде. Следователно техническите масла и мръсотията, останали след производството и тестването, могат лесно да оцветят артикулите, заредени в барабана. Първото празно пране ще ви помогне да избегнете ненужни проблеми. За да бъде първият старт възможно най-ефективен, трябва да следвате инструкциите.

 1. Без да зареждате пране, затворете вратата на люка на машината.
 2. Изсипете препарат в тавата. Това може да бъде всеки прах или гел, предназначени за машинно пране и отбелязани на етикета „автоматично“. Смесите за ръчно пране са забранени, тъй като тези състави причиняват повишено разпенване. Също така е разрешено първо измиване със специален почистващ препарат, който може да премахне фабричната мазнина по-бързо и по-добре (даваме конкретни примери по-долу).

За празен цикъл е достатъчна половината доза перилен препарат.

 1. Ние свързваме оборудването към електричество директно, без да използваме тройници или удължители.
 2. Изберете програма.Препоръчително е да използвате дългосрочен режим със силно нагряване на вода, например „Памук 60“.Има смисъл да стартирате нова пералня без пране

Сега трябва да проверите дали закупената пералня работи правилно. За да направите това, ние не напускаме машината, но наблюдаваме процеса на измиване. Следните признаци показват нормално функциониране:

 • Барабанът се развива постепенно, променя посоката на движение, ускорява се по време на въртене и забавя при източване на вода.
 • Водата се нагрява в рамките на 10 минути след стартиране на машината (вратата на люка трябва да стане значително по-топла).
 • Без видими течове.
 • Няма странични удари и повишена вибрация.

Ако се открие някаква неизправност в работата на машината, трябва да натиснете бутона „Старт/Отказ“, да изключите устройството от захранването и да източите водата ръчно през аварийния дренаж. След това незабавно съобщаваме за проблема на центъра за техническа поддръжка и изчакваме пристигането на техника.

Не забравяйте да подготвите гаранционната карта и съпътстващата документация за машината, за да може специалист да извърши безплатна диагностика. Но безплатна проверка е възможна само при спазване на всички правила за монтаж и свързване към комуникациите, както и навременното отстраняване на транспортните болтове. Основното нещо е да не се опитвате сами да разрешите проблема, тъй като неумелите експерименти само ще влошат ситуацията.

Препарат за пране на пране

Особено внимание трябва да се обърне на перилния препарат. Понякога остатъчната смазка е толкова трудна за отстраняване, че стандартните прахове не могат да се справят с маслото и неприятната миризма. Тогава специален технически почистващ препарат, например Helfer Start HLR0054, ще дойде на помощ.

Helfer Start HLR0054 съдържа силни повърхностно активни вещества, които могат да обезмаслят металните повърхности и да почистят барабана и вътрешните части на пералната машина от мазут, масло, въглеродни отлагания, варовик и много други. Благодарение на това един цикъл е достатъчен, за да може излишната смазка да изчезне в канала.Универсалността на продукта също е приятна, което позволява прахът да се използва във всеки модел машина. Също така е лесен за използване.Helfer Start HLR0054

 1. Изсипете праха в основното отделение на тавата (няма нужда да измервате дозата, тъй като една опаковка е предназначена за един цикъл).
 2. Задаваме режима на „Памук 60“.
 3. Да започнем прането.

Не е необходим допълнителен цикъл. Основното е да не бързате и да не включвате режима бързо. След като завършите програмата, можете безопасно да заредите партида пране и да не се притеснявате за качеството на изпирането им.

Съвети за начинаещи

Първото изстрелване ще мине гладко, ако подходите към него отговорно и търпеливо. Няма да навреди да бъдете внимателни в бъдеще - знаейки няколко прости съвета, не можете да рискувате нещата си и да удължите живота на пералната машина. Например, не пренебрегвайте следните препоръки:

 • Винаги след като приключите с машината, пускайте прането без пране, за да отмиете останалия прах от повърхността на барабана.
 • След като приключите с измиването, избършете тялото, барабана, тавата и гумените уплътнения от влага, за да предотвратите появата на мухъл и ръжда.След измиване избършете маншета и барабана на пералнята с кърпа
 • Оставете вратата на люка и резервоара за прах отворени, за да осигурите свободен поток на въздуха вътре в уреда.
 • Редовно почиствайте филтъра за отпадъци и дренажната система като цяло.
 • Не превишавайте допустимата доза перилни препарати.
 • Изберете висококачествени прахове и гелове за пране.

Внимателно проверете джобовете на артикулите, заредени в барабана, за да сте сигурни, че в буркана няма да попаднат чужди твърди или остри предмети.

Пранетата на празен ход са задължителна стъпка при работа на пералня, която ще осигури висококачествено почистване и дълъг експлоатационен живот. Основното нещо е да не ги пренебрегвате и други препоръки за грижа за машината.

   

4 читателски коментара

 1. Граватар Владимир Владимир:

  Ами ако няма начин за директно свързване?

 2. Граватар на Владимир Владимир:

  Ще трябва да продам ¯\_(ツ)_/¯

 3. Граватар Виталий Виталий:

  Прането на LG не започва празно, трябва да има нещо в барабана.

 4. Граватар Юрий Юрий:

  В режим Памук 60 гр. с празен барабан, използващ почистващ препарат Tiret, времето на програмата намаля след известно време на работа. От 2 часа и 30 минути до 30 минути. Тоест намаля с 2 часа. Защо? Пералнята имаше ли време да се почисти?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня