Ревюта на перални Rainbow

Ревюта на перални RainbowНай-простата полуавтоматична пералня на марката Rainbow привлича потребители с различни нива на доходи. Някои хора купуват това оборудване за дома, а други за дачата, тъй като цената на такава машина е сравнително ниска. Машината се произвежда доста дълго време, през което време се появи цяла армия от доволни и недоволни потребители, които пишат различни ревюта във форуми и сайтове за продажба. Нека да разгледаме някои от тези отзиви.

Raduga CM5 Бяла

Котка, Санкт Петербург

Радуга е наследство от съветската епоха. Управлението е механично, частите са тромави, а външният вид не е никак представителен. Тази машина обаче пере много добре и не изисква течаща вода. В дачата тази техника е най-адекватният избор. Загрях водата с кофа и бойлер, излях я през ръба директно в резервоара и беше готово за пране.

Ако е необходимо, машината може да бъде свързана към водопровода.

За тези пари съм доволен от колата, но някои недостатъци по нея ме дразнят. Първо, маркучите не са свързани здраво към него; ако не ги натиснете със скоби, те започват да изтичат, второ, дръжките и другите изпъкнали пластмасови части, които между другото са необходими, се отчупват. Остава само да обвиняваме китайския производител за спестяване на пластмаса. Според мен Raduga заслужава оценка 4.

Маг, Калининграддъга cm5

Тази пералня беше забелязана от баба ми от съседка, след което тя получи идеята да си купи същата. Претърсих няколко железарски магазина и намерих пералня Raduga, почти идентична с тази на моя съсед. Абсолютно не разбирам какво е намерила баба в него, защото това е просто пластмасова кофа с маркуч. Според мен е по-лесно да се мие в обикновена кофа.

Баба беше щастлива около 3 месеца, след това пералнята се счупи и започнаха проблеми със сервизния ремонт. Майсторите се стараеха да избягат от ремонтните задължения, но в крайна сметка ги принудихме да си свършат работата. След ремонта пералнята работи още 4 дни, след което двигателят изгоря. Някак си върнаха дъгата на продавача, сега бабата овладява пералня LG, Надяваме се, че тази автоматична пералня ще работи по-дълго от примитивния си предшественик.

Raduga SM 2 Бяла

Александър, Владимир

Rainbow SM2Използвах тази машина преди около 3 години по време на моите ергенски дни. Технологията не е толкова, измива нормално. Няма центрофуга, но побира много пране, а машината е малка като размери, аз лично я скрих в малък шкаф в ъгъла на стаята и при нужда я вадех. Имам само един коментар за него - коритото за пране е много чупливо. Бях достатъчно небрежен да пусна машината на една страна; веднага се спука и започна да тече. Ако стените бяха направени по-дебели и здрави, нямаше да има цена за това.

Полина, Севастопол

Raduga е добър избор за тези, които обичат простото перално оборудване. Той е много евтин, измива дрехите добре и е проектиран много примитивно. Без електронно управление или други звънци и свирки, всичко е просто като портокал. Майка ми много я цени тази кола, въпреки че и тя има автоматик. Мама твърди, че Raduga измива големи предмети по-добре, въпреки че не мога да потвърдя или опровергая нейното мнение. Факт е, че тя използва тази машина в продължение на 3 години, през което време тя работи правилно без повреди, майка ми е много доволна.

Принцеса SM 1

Алексей, Калуга

Пералнята Princess от серията Raduga ме привлече със своята цена и крещяща простота. Първоначално обърнах внимание на пералните машини Raduga, но Princess се оказа много по-компактна, по-лека и почти 16 долара по-евтина, така че се спрях на то.Сега, за да го изпера, го слагам на стол директно във ваната, изтеглям топла вода от чешмата и смело, можете да перете натрупаното мръсно пране. Аз го пера така:

  • Първо наливам гореща вода в резервоара на машината;
  • Слагам обикновен прах за пране на ръце;

Можете да сложите прах за пране за автоматични машини, това също ще свърши работа, защото принцесата е "всеядно".

  • Слагам предварително сортирани артикули;Пералня Princess
  • Разклащам това нещо с ръцете си и след това го оставям за 10 минути;
  • след това добавям вряща вода, добавям още малко прах и започвам прането;
  • Изваждам прането, източвам сапунената вода и наливам чиста студена вода за изплакване;
  • Започвам изплакването и след това изваждам и изцеждам нещата.

Липсата на центрофуга не ме притеснява. Пералнята е отлична за бюджета си, затова й давам най-висока оценка.

Алина, Иркутск

Миналата година влязох в колеж и се преместих в общежитие. Живея с още две селски момичета, наслаждавайки се на плодовете на студентския живот. Нямахме пералня и без нея беше много зле. Първоначално искаха да обединят употребявана кола с автоматик, но в крайна сметка взеха Princess SM1. Липсата на въртене е досадно, но заема много малко място, което е от решаващо значение за нас. Ние се редуваме в прането, дори ако топлата вода е спряна; за 6 месеца никога не се е провалял. Голямо уважение към производителя.

В заключение можем да кажем, че мненията на хората за пералните Raduga и Princess (от същата серия) са предимно положителни. Във всеки случай работи 100% за цената си от $60 (средната му цена) и не трябва да очаквате повече от такава проста техника. Приятно пазаруване!

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня