Пералня с функция за гладене

пералня с функция за гладенеМного домакини мечтаят за автоматични перални машини, осигуряващи пълен цикъл на грижа за прането. Тоест те измиха, изплакнаха, изцедиха, изсушиха и изгладиха. Засега обаче това си остава само плод на въображението. Автоматичните перални перат, изплакват, центрофугират и дори сушат дрехи, но все още не са се научили да ги гладят. Съвременната функция „лесно гладене“, подобно на ютията, не глади нещата, а само помага да се улесни този процес. Нека поговорим за тази функция по-подробно.

Машини с предимства и недостатъци на „лесното гладене“.

Пералните машини с функцията за лесно гладене не подлагат прането на силно намачкване по време на цикъла на центрофугиране, което ги прави по-лесни за гладене по-късно. Артикулите, изпрани с тази функция, нямат силни гънки или гънки и могат да се гладят без пара. На пръв поглед изглежда много добра функция, не е ютия разбира се, но улеснява живота на домакините! Въпреки това е по-добре да не разчитате на повърхностни преценки, а да разгледате основните плюсове и минуси на „лекото гладене“. И така, предимствата на тази функция.

 • Артикулите, изпрани с тази функция, всъщност се гладят по-лесно, особено денимът.
 • Бельото, което се пере постоянно с тази функция, издържа по-дълго, тъй като машината го мачка и усуква по-малко по време на цикъла на центрофугиране.
 • Тази функция ви позволява да пестите енергия, като намалявате времето, през което използвате ютията и уреда за пара.

Забележка! При различните модели перални машини функцията „лесно гладене“ се проявява по различен начин, но като цяло същността е една и съща.

Тук свършват предимствата на функцията “лесно гладене”, която ни предлагат производителите на такива перални машини. Дори ако някои от тези предимства са откровено пресилени, но добре, нека го приемем на чиста монета. Сега нека поговорим за недостатъците на тази функция.пералня с функция за гладене

 1. Първото нещо, което хваща окото ви, когато активирате тази функция и завършите цикъла на пране, е, че прането, което излиза, е много влажно, най-малкото мокро. Очевидно нежното центрофугиране се оказва по-малко ефективно, така че прането ще изсъхне многократно по-дълго.
 2. Когато функцията „лесно гладене” е активирана, пералнята увеличава продължителността на пране на дрехите, дори и в режим на супер бързо пране. При нормални условия прането завършва след 30 минути, с „леко гладене” след 45 минути.
 3. В режим „леко гладене” пералнята използва повече вода за цикъл на пране. Например при няколко модела перални Electrolux консумацията се увеличава с почти 25%.
 4. В режим “лесно гладене” прането се изплаква на ниски обороти и в голямо количество вода. Колко ефективно такова изплакване може да се прецени от елементите, извадени от барабана на машината след измиване. В повечето случаи по тях личат следи от препарати.
 5. За да приложи функцията „лесно гладене“, потребителят трябва да зареди само 2/3 барабана на пералнята. В противен случай прането ще бъде не само мокро, когато излезе, но и набръчкано, както при обикновено автоматично пране и центрофуга на високи обороти.

Тези недостатъци на функцията „лесно гладене“ бяха идентифицирани в резултат на лабораторни тестове и потвърдени от многобройни прегледи на хора, които използват тази функция. Както се казва - направете си изводите!

Преглед на модели машини с тази функция

Сега нека разгледаме конкретни модели перални машини, които имат функцията „лесно гладене“. Умишлено избрахме два модела като пример, тъй като това бяха моделите, които експертите дадоха най-високи оценки. Според нас, ако обърнете внимание на автоматичните машини с тази функция, това са тези две, въпреки че, разбира се, може да има и други мнения.

Автоматичната пералня беше призната от експертите за най-добрата по отношение на функцията "лесно гладене". Samsung WW12H8400EX/Л.П. В резултат на лабораторни тестове той показа най-добрите стойности за време и качество на центрофугиране с активирана функция „лесно гладене“. В допълнение към „лесното гладене“, тази пералня има впечатляващ пакет от други допълнителни функции:

 • Размита логика;Пералня Samsung с функция за гладене
 • Eco Bubble;
 • отложен старт;
 • половин товар;
 • ускорено измиване;
 • пране без центрофуга;
 • накисвам.

Не може да се каже, че всички тези функции работят безупречно и честно казано, не всички от тях са търсени. Можете обаче да използвате всяка от тези функции поне веднъж, тъй като ситуациите варират.

Пералнята Samsung WW12H8400EX/LP е призната от експертите за една от най-икономичните, тъй като нейният клас на енергопотребление е A+++, което се счита за най-доброто постижение до момента.

Сред общите технически характеристики бих искал да отбележа удобен широк люк (46 см), барабан от пчелна пита, способен да се върти със скорост до 1400 об / мин. Максималното натоварване също е впечатляващо - 12 кг. В този случай производителят изобщо не е съгрешил срещу истината, тъй като машината всъщност измива 12 кг пране. Освен това машината е програмирана за 15 режима на пране, има ергономичен дисплей и защита от деца. Средната цена на такова оборудване е 1000 USD.

Функцията "лесно гладене" се изпълнява малко по-зле в пералнята LG F1495БДС. Въпреки това, в сравнение с модели на други компании, производителността на този модел е много прилична; прането е малко влажно, когато излезе. „Лесно гладене” не е единствената допълнителна функция, която тази пералня има. В допълнение към него има функции:

 1. автоматично претегляне на пране;Пералня LG с функция за гладене
 2. отложен старт;
 3. половин товар;
 4. ускорено измиване;
 5. пране без центрофуга;
 6. автоматично регулиране нивото на водата.

По отношение на безопасността тази машина заема едно от водещите места. Осъществява контрол на дисбаланса, образуване на пяна, защита от изтичане, филтър за мъх и защита от деца. В допълнение, висококачественият ергономичен дисплей и приятният дизайн грабват окото. Сред основните технически характеристики, заслужава да се отбележи просторният барабан с натоварване до 12 кг и ниското ниво на шум при работа - 54 dB. Това „чудо на техниката“ струва около 750 USD.

Струва ли си да закупите машина с подобна функция?

Извършвайки анализ, насочен към изучаване на перални машини с функцията „лесно гладене“, проверихме ефективността на прането, центрофугирането, скоростта на тези операции, както и състоянието на прането на изхода. В резултат на това стигнахме до извода, че не си струва да купувате пералня само заради тази функция. Всъщност не печелите нищо, консумацията на вода и електричество, както и времето за пране се увеличават, а изходът е почти мокро пране, което след това трябва да изсъхне дълго време. И всичко това в името на по-лесното гладене?

Оказва се, че има повече технически недостатъци, отколкото предимства.Добавете тук високата цена на моделите перални с добре внедрена функция „лесно гладене“ и ще получите чиста загуба по всички точки, без реално да постигнете нищо полезно.Соло пералня с функция за гладене

За да обобщим, отбелязваме, че рекламираната функция за „лесно гладене“ на автоматичните перални машини не е нищо повече от поредния хитър трик на рекламодателите, който кара хората да плащат пари за митична полза. Докато в действителност тази функция не носи почти никаква полза за собственика на машината!

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Елена Елена:

  Имам пералня LG с лесно гладене. Тя вече е на 10 години. Много добре, бельото не е мокро. Един мой приятел има машина, която не се глади и прането им е много намачкано.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня