Пералнята отне много време за пране

Пералнята отнема много време за пранеИзмиването може да продължи от 20-30 минути до няколко часа. Времето му зависи от различни обстоятелства. Например, зависи каква програма сте задали, каква пералня имате и т.н. И е съвсем нормално, ако прането не приключи пет минути след началото. Съвсем различен е въпросът, ако предварително сте задали програма и пералнята е завършила прането за 40 минути. И сега прави същото пране със същата програма за два часа. Това вече не е нормално. И в този случай е необходимо да се разбере какво е причинило тази промяна.

В тази статия ще разгледаме основните причини, поради които машината внезапно започна да отнеме много повече време за пране от преди.

Неправилно свързване по време на монтажа

Неправилно свързване на пералнятаТова е една от честите причини за такава неизправност. Това се случва, когато инсталирате нови домакински уреди. Или когато преместите стар на ново място. Неправилното свързване може да причини самоизточване. Тоест, водата се събира в резервоара и веднага се оттича от него в канализацията. Превключвателят за ниво казва на контролния модул, че има твърде малко вода за измиване. Той от своя страна дава команда за събиране на вода. И изливащата се вода продължава да изтича. И това може да се случи за много дълго време. Затова някои хора може да си помислят, че машината само мие и мие и не може да спре.

За да разрешите проблема, можете да закупите и инсталирате специален сифон за дренажния маркуч. Също така си струва да проверите дали дренажният маркуч е монтиран правилно. Препоръки на каква височина трябва да бъде разположена можете да намерите в инструкциите. Ако този маркуч е удължен от вас, тогава също има възможност за възникване на такава неизправност.Друга причина може да бъде повредата на помпата за източване на вода (помпа).

Дренажният маркуч или филтърът на помпата са запушени

Ако маркучът или филтърът са силно запушени с различни отпадъци, тогава водата няма да напусне резервоара на пералната машина толкова бързо. Често се получава блокиране поради попадане на чужди предмети в машината. Например: монети, игли, кабели за сутиени и други дребни неща. Различни чилета конци, косми и други отпадъци също могат да попречат на изтичането на вода.

За да не ви изненада подобна неприятност, трябва редовно да почиствате тези части на пералнята!

Неизправност на нагревателния елемент (нагревателния елемент) на пералнята

1378021713_десетДруга причина, поради която измиването на машината отнема повече време, може да бъде дефектен нагревателен елемент. Ако нагревателният елемент е напълно счупен, тогава той просто спира да загрява водата. И ако просто започне да действа, тогава времето, необходимо за придаване на желаната температура на водата, се увеличава.

Повечето машини не продължават да перат, докато водата не се загрее до необходимия брой градуси. И ако нагряването става много бавно, измиването ще отнеме повече време.

Ако нагревателният елемент е повреден, той трябва да бъде сменен с нов. За да направите това, можете да се обадите на майстор за перални машини. Или можете сами да смените нагревателния елемент. На нашия уебсайт можете лесно да намерите инструкции как сами да смените тази част от вашата пералня. Тук има много полезна информация като тази.

Други причини, поради които пералнята отнема твърде много време

Има и други причини за прекалено дълго миене:

  • Тръбите вътре в машината може да се запушат. В този случай трябва да ги намерите и почистите.
  • Един от маркучите е огънат или притиснат. Необходимо е да проверите дренажните и входните маркучи и, ако е необходимо, да ги изправите, за да може водата да тече по-добре.
  • Възможно е също така просто да има ниско налягане на водата във водопровода. За да проверите, отворете крана и вижте колко бързо тече водата. Ако тече едва, тогава можете да се консултирате със съседите си за този проблем. Ако налягането е слабо в цялата къща, тогава се обадете на отдела за жилищни и комунални услуги и разберете кога ще се подобри.
  • Окабеляването може да се повреди или електронният контролен модул може да стане капризен. Ако проблемът е в окабеляването, тогава той трябва да бъде отстранен. И ако проблемът е в модула, тогава препоръчваме да се обадите на специалист. Модулът е много скъпа част. И ние не препоръчваме да се задълбочавате в него без подходящ опит и умения.

Можете да намерите по-подробна информация как да коригирате всяка конкретна повреда на нашия уебсайт! Късмет!

   

2 читателски коментара

  1. Граватар Александър Александър:

    Всичко е ясно и точно, млади хора!

  2. Граватар Саша Саша:

    Компетентно и на рафтовете

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня