Характеристики на инсталиране на пералня в тоалетната

пералня в тоалетнатаПриблизително една трета от жителите на страната живеят в много тесни жилищни условия: малка кухня, отделни тоалетни и бани с минимален размер и малки всекидневни или стая. Къде да поставите пералнята при такива условия, в кухнята, където така или иначе е невъзможно да се обърнете, или може би в банята? Има оригинална идея, според която пералнята може да се постави над тоалетната в тоалетната. Но такова разположение има много нюанси, за които ще говорим в тази публикация.

Подготовка на място за машината

Пералнята в тоалетната над тоалетната всъщност е необходима мярка. Експертите признават, че е необходимо да поставите пералнята в тоалетната само ако няма начин да я поставите в банята или кухнята. Защо така?

 • Инсталирането на тежка пералня в много тясното пространство на тоалетната в Хрушчов е много проблематично.
 • Подготовката на надежден рафт за пералня над тоалетната също създава някои трудности.
 • Работата с машина в тоалетната също има недостатъци, само си представете как да „правите бизнес“ много близо до изстискваща вибрираща пералня.
 • И накрая, какво трябва да направите с машината, инсталирана в тоалетната, ако внезапно се повреди? Дори и при лека повреда, пералнята ще трябва да бъде извадена от рафта, ремонтирана и след това върната обратно - работа за щангист.

Но нека не говорим за тъжни неща, тъй като сте решили да инсталирате такъв „железен помощник“, това означава, че сте имали причини за това. Нека започнем да подготвяме мястото за инсталиране. Първо трябва да вземете решение за размерите. Измерете задната стена на вашата тоалетна, ще ни трябват минимум 66 см свободно пространство по ширина и 85 см по височина. Не забравяйте да вземете предвид местоположението на канализационните и водопроводните тръби.

пералня в тоалетнатаЗа предпочитане е да инсталирате тесни перални машини над цевта, тъй като шайбите със стандартна дълбочина често стърчат напред, сякаш висят над тоалетната. Едва ли някой ще иска да се „наведе като пантера“ в собствения си дом, за да се облекчи или да се занимава с преместване на тоалетната напред, въпреки че вторият вариант е напълно възможен.

И така, измерванията на ширината, дълбочината и височината са направени, мястото за пералната машина е определено, нека да пристъпим към изграждането на носещата част на нашия рафт. Нашите експерти препоръчват да направите носещата част от четиридесет метален ъгъл. Дървената конструкция няма да издържи на тежка, вибрираща пералня. Ние правим следното:

 1. Отрязваме четиридесетия ъгъл три пъти по 60 см, два пъти по 45 см (при условие, че шайбата не е широка 60 см) и два пъти по 55 см.
 2. Завиваме 60 см ъгъл към стената на ниво точно над тоалетното казанче, завиваме друго подобно парче към стената успоредно на първото, 45 см по-ниско.
 3. Към първия завинтен ъгъл заваряваме два къси ъгъла от 45 см всеки перпендикулярно и след това ги свързваме с парче ъгъл от 60 см - получаваме рамка.
 4. Укрепваме рамката с опори от 55 см ъгли, заварени диагонално от долния ъгъл на стената към ъглите на рамката.

За ваша информация! Имаме здрав стоманен рафт, който може да издържи пет пъти теглото на средна перална машина.

Свързване към комуникации

пералня в тоалетнатаНека оставим структурата за известно време и да започнем да организираме комуникациите за бъдещата пералня. Да започнем с електричеството. Пералната машина трябва да бъде свързана към висококачествен влагоустойчив контакт; почти никой няма такива изходи в тоалетната, така че нашата задача е да го премахнем.

Издърпваме добре изолиран трижилен 2,5 мм меден проводник от екрана, завиваме влагоустойчив контакт на удобно място, поставяме проводника в кабелен канал и го свързваме през машината към контакта.Нека да проверим как работи гнездото. След това нека се свържем със студена вода, направете следното:

 • изключете студената вода с помощта на вентила, монтиран на щранга;
 • изрязваме металопластична тръба и поставяме джъмпер на това място под формата на тройник;
 • Завинтваме входния маркуч на пералната машина към тройника на крана и оставяме всичко както е за известно време.

Сега трябва да се погрижите за създаването на връзка с канализацията. Свързване на пералня към канализацията е описано подробно в едноименната статия на нашия уебсайт; трябва да бъдат изпълнени всички технически изисквания за този процес. Освен това трябва да се внимава изходът на канализационната тръба да е на достатъчна височина, за да се избегне сифонен ефект.

Забележка! Ефектът на сифона възниква, когато дренажният маркуч е свързан неправилно и отпадъчните води от канализацията се вливат в пералната машина.

Сега, когато комуникациите са организирани, можем да „завършим“ нашия рафт и да инсталираме пералня върху него. На първо място ще се погрижим за безопасността; ще заварим метална лента с ширина 5 см към предния рафт, в случай че машината „иска да скочи напред“ по време на работа. След това можете да украсите рафта както желаете, една от възможностите е да го покриете с гипсокартон, мазилка и боя, изборът е ваш. Не се страхувайте, че довършителният материал ще отскочи поради вибрации; структурата е доста твърда, така че не трябва да очаквате такива проблеми.

Основната работа е свършена. След това трябва да съберете сили и да „свържете накъсо“ пералнята към рафта и да я свържете към вода, канализация и електричество. Много е трудно и неудобно. Пералнята може да тежи 80 кг, необходими са двама души, за да я повдигнат, и в тясна тоалетна е трудно да се обърнеш дори сам, но както се казва, „работата на господаря се страхува“.

След като поставихме машината на рафта, завиваме предварително подготвения маркуч за подаване на вода и дренажен маркуч към нея и го свързваме към изхода. Време е да пуснете пробно измиване - работата е свършена.

Какво да направите, ако машината се повреди?

пералня в тоалетнатаВсяка пералня не е вечна, това е ясно на всички. Ако пералня, стояща на рафт в тоалетната, се повреди, което налага разглобяването й, първо трябва да изключите машината, след това да я извадите от рафта, да я поправите и да я върнете обратно. Нашите майстори имат опит в подобни манипулации, така че съветват За да улесните преместването на машината, внесете я в тоалетната странично и също я повдигнете странично върху рафта. Много по-лесно е след това да го обърнете на рафта с предната страна и да го поставите към себе си, отколкото да го „мърдате назад“.

Обобщавайки, отбелязваме, че колкото и привлекателна да ви изглежда идеята за инсталиране на пералня в тоалетната над тоалетната, приложете я само в краен случай, когато всички други опции са изхвърлени. Тази опция за инсталиране има много недостатъци, въпреки че значително спестява полезно пространство във вашия апартамент или къща.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня