Ревюта на перални AEG

Пералня AEG L 46000

Преглед на перални AEG L 46000Дан:

Просто страхотна машина. Всичко работи гладко. Външният вид е страхотен. Всичко е обмислено до най-малкия детайл. И когато светлината в банята е изключена, тогава светлинното табло изглежда прекрасно!

Между другото това е първата ми пералня. Аз го пера най-често при ежедневно пране. Взимаме перилен препарат в средната ценова категория. Нещата се измиват доста добре. Разнообразието от режими ви позволява да изберете режим за всеки тип тъкан и замърсяване. От най-леките и деликатни тъкани до силно замърсени и плътни вещи. Удобни копчета. Всичко е ясно и няма нищо излишно.

Вече две години пера с него и качеството все още ме радва. Машината не вибрира особено силно. През цялото време не мръднах дори сантиметър, въпреки че не бих заложил цикълът на въртене да е по-малък от хиляда. И тъй като отделих пари за такава пералня, реших да не спестявам от монтажа. Монтира се от професионален майстор. Смятам, че когато става въпрос за подходящо оборудване, трябва да се обърнете към специалисти. По-надеждно е.

Мога спокойно да препоръчам този модел на тези, които искат да закупят висококачествена и надеждна машина с добра производителност. Но веднага ще ви кажа, че не е евтино.

Професионалисти: не изисква много свободно пространство. Точно за малки бани или кухненски боксове. Много ми харесва факта, че е с вертикално зареждане. Те са много по-удобни за мен от предните камери. И е много удобно да поставите прането и да го извадите. Няма нужда да клякате или да се навеждате. Зареждане на пране – 5,5 кг. Измива много добре. Спестява ток и вода.

От минусите: Случва се не целият прах да се измие от отделението. Възможно е да останат бучки. За да предотвратите това, трябва да избършете отделението на сухо с парцал.Тъй като тези бучки се появяват от влага. Цената е висока. Завъртането е четворка с минус.

Пералня AEG L88489FL

AEG L88489FLКирил:

Не бързах да купувам нова пералня. Първо сърфирах в интернет и прочетох какво пишат хората. Сравних го с други варианти. Мислех. И в крайна сметка го взех. Току що го взех с малка отстъпка. Имаше няколко дребни дефекта по корпуса. Направиха ми добра отстъпка за това. Всъщност не ме интересуват дефектите. В края на краищата те не повлияха по никакъв начин на работата на машината, а само на нейния външен вид. И дори тогава не наистина.

Пералнята е добра. Италианска сглобка. За монтажа извиках професионалисти, за да се уверят, че всичко е свързано добре. Мие се вече една година и всичко е наред. От минусите си струва да се отбележи, че времето, посочено на дисплея и трябва да показва колко остава до края на прането, често е грешно. Но не е толкова страшно.

Това не ми е първата пералня. Преди това имаше машина Indesit. Нагревателят й умря само след месец и половина работа. Е, поне го върнаха в магазина. И казват, че някои хора имат проблеми с връщането на оборудване. Имам и добра пералня на Zanussi европейско събрание. Все още работи доста добре. Само откъм функционалност не съм съвсем доволен. И вече остарява.

Какво добро намерих в новата машина?

 1. Добра функционалност. Можете да добавяте различни опции към основните програми. Например, добавете изплакване или по-силна центрофуга. На старото Зануси такова нещо няма.
 2. Много е удобно да почиствате дренажния филтър. Между другото, тази процедура се препоръчва да се прави веднъж на всеки шест месеца. И понякога се задръства много. Затова го препоръчвам и на вас.
 3. Пере и центрофугира много тихо. Без шум и вибрации.
 4. Удобен и ясен дисплей.

Не ми харесва много фактът, че всички перални от този модел имат само един цвят.Бих искал черни или червени. Иначе тези избелели бели и бежови перални са твърде банални. Въпреки че приятелката ми харесва и този.

И накрая искам да дам съвет на всички бъдещи купувачи на перални машини. Не се опитвайте да спестявате твърде много. В крайна сметка искате да си купите добро оборудване, а не такова, което ще се счупи след година. Първоначално и аз си помислих да спестя пари, но после реших, че е по-добре веднъж да си купя нещо нормално, за да не се притеснявам по-късно за ремонти и други неща. И е по-добре да не вземате перални машини, произведени от ОНД, и да не купувате китайски. По-добре потърси европейско. Тя е много по-надеждна!

Професионалисти: Работи тихо, удобни режими, допълнителни опции и функции.

От минусите: Няма различни цветове, трябваше да взема стандартния бежов цвят.

Пералня AEG LS 60840L

Перални машини AEG LS 60840L мненияИнокентий:

Купих само една пералня AEG и сега реших, че няма да купувам повече домакински уреди от този производител. Части с ниско качество. Те бързо се износват и се провалят. И резервните части са скъпи. Бих го поправил сам. Но се оказва, че дори да правите това сами не е изгодно. Срокът за гаранционен ремонт тъкмо беше изтекъл, когато лагерите се развалиха. Според мен всичко е направено така, че най-малкото машината да работи в гаранция, а след това бързо да се повреди. И най-лошото е, че лагерите според коварната им идея не могат да се сменят отделно. Резервоарът е изработен от пластмаса и не е разглобяем, а е херметизиран. Тоест не може да се разглоби за смяна на лагера. Но трябва да смените целия резервоар наведнъж. А това е много скъпо. Почти колкото струва една нова пералня.

Но успях да отрежа неотделяемия резервоар. Лагерът беше сменен (евтин е) и резервоарът беше закрепен с болтове и уплътнител. И всичко щеше да е наред, но след три месеца електрониката отказа.Машината започна да работи неправилно и бъгове. Контролният модул също далеч не е най-евтината част. Да, можех да я сменя, но реших, че след две години ползване тази пералня вече е изпила достатъчно от кръвта ми. И сега ще си купя нов. Но сега определено не е AEG. Давам голям, смел КРЪСТ на този производител!

Професионалисти: добро измиване, популярен производител.

От минусите: се чупи твърде често. Не е изгодно да го ремонтирате, дори и да сте майстор, тъй като частите не са евтини.

Пералня AEG LS 72840

AEG LS 72840 мненияАльона:

Много ми хареса пералнята. Жалко, че не можете да добавите опция за лесно гладене към всички програми. Но можете да го стартирате само като отделен режим. Би било още по-добре, ако мога да го добавя към всички необходими режими. Много хубаво нещо.

Машината пере страхотно! Въпреки че понякога е шумно, качеството на изпиране и голямата функционалност компенсират този малък недостатък!

Професионалисти: измива добре.

От минусите: понякога вдига шум.

   

3 читателски коментара

 1. Граватар Анна Анна:

  AEG L58547SL. Когато го купих, миризмата на евтина пластмаса от барабана се носеше много дълго време. Обаждането до отдела за обслужване на клиенти не даде нищо. Достатъчно тихо. Тъй като имаме пухкава котка вкъщи, при пране козината просто влиза в нещата... Отвратително премахва петната. Той също не се изплаква много добре, трябваше непрекъснато да добавям повече време за изплакване. Две години по-късно се повреди и просто не се включи. Дори няма да го ремонтирам. Не го препоръчвам

 2. Граватар Игор Игор:

  Моят AEG L70270VFF работи 2,5 години, след това двигателят изгоря, смених го за 8000 рубли, сега трябва да сменя лагера, но резервоарът не е демонтируем!!! Нов струва около 12 000 рубли, а чакането за поръчка от производителя е поне 1,5-2 месеца. И после какво след 2 години пак да го сменяш? Развих колелото отзад на барабана на щифта и внимание! Дори няма уплътнение, което да покрива самия лагер. Лагера е ръждясал. Имам две деца, перем всеки ден, правим задължителна почивка между пранетата и рядко центрофуга. обороти и какво? Как иначе трябва да се грижите за вашата пералня, за да издържи дълго време? Ръчно пране? Предишната машина служи 8 години (няма да я назовавам). Смениха го само защото им се роди второ дете и им трябваше машина с голям товар. Много съм разочарован от AEG и повече няма да правя експерименти, за да проверя обратното. Машината е ненадеждна, скъпа за ремонт и частично не подлежи на ремонт. Един патос и това е.

 3. Граватар Андрей Андрей:

  Имам AEG 62610. Работеше 6 години. Ключалката на вратата се счупи, контролният блок (контролен блок + дисплей) мигаше и ремонтът струваше $110. Използвани са всички резервни части. Ремонтиран - след 2 пранета моторът изгоря. Започнах да го разглеждам - ​​оказа се, че западните инженери предварително програмират разбивката и експлоатационния живот на продукта. Накратко - глупости! Преди това СКРАП (Убиец на пари) беше „милка“. Работих 10 години, оглупях и го изхвърлих (направих ремонт и реших да купя всичко ново). Същото важи и за съдомиялната AEG - работи 2,5 години и умря. Накратко AEG не си струва да се купува!!!

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня