Перални Beko

Перални BekoПералня Beko е висококачествен и надежден домакински уред на разумна цена. Продуктите на тази марка са известни в много страни по света и това само потвърждава качеството на това оборудване. Но кой е производителят на перални машини под марката Beko, какви са основните предимства и кои модели са най-популярни - ще ви кажем това в тази статия.

Произход на пералните машини от тази марка

Beko е една от марките на голямата турска корпорация Koç, основана през 1926 г. Тази корпорация включва повече от сто компании от различни индустрии, включително компанията Archelik, основана през 1955 г. Това е компанията, която произвежда домакински уреди под Arcelik и марки Beko. Първата пералня от тази марка е произведена през 1959 г.фабрика beko

Оборудването под марката Archelik е предназначено за продажба на вътрешния пазар на Турция. Изнасят се перални с марка Beko. Първите перални машини се появиха в Русия през 1994 г.; през 1999 г. Arcelik откри представителство в Русия. През 2006 г. заводът Beko е построен в град Киржач, Владимирска област. Пералните машини са приоритет в производството на Beko.

Beko представлява 80% от всички продукти на Archelik, изнасяни от Турция.

Каква е надеждността

Пералня BekoПералните машини са много популярни и търсени сред потребителите поради разумните си цени. Автоматичните машини Beko са с порядък по-евтини от техните конкуренти с подобни технически параметри, но това не влияе върху качеството на измиване и надеждността на самата машина. Как се осигурява такава надеждност? Всичко е просто - дизайнът на машината и материалите, от които страната на произход произвежда компонентите.

Резервоарът на пералните машини е изработен от полимерна сплав, която има предимства в сравнение с неръждаемата стомана:

 • първо, теглото на полимерния резервоар е по-малко;
 • второ, високо звукопоглъщане и намаляване на вибрациите;
 • трето, има висока топлоизолация, което ви позволява да спестите енергия;
 • четвърто, полимерната сплав не провежда електрически ток.

И, разбира се, резервоарът в пералните машини не е подложен на корозия, е устойчив на високи температури и е екологичен, тъй като при нагряване на водата не се отделят химически съединения.

В съвременните автоматични перални машини от Beko е монтиран никелиран нагревателен елемент, който има дълъг експлоатационен живот. Безопасността на пералните се осигурява от заключване от деца, система за преливане на вода и контрол на дисбаланса на барабана.

Програмите предвиждат пране на различни видове тъкани, от потребителски отзиви Можете да отбележите доброто качество на измиване дори при евтини модели перални машини.

Имайте предвид, че в съвременните модели производителят обърна специално внимание на ефективността, като интегрира технологията AquaFusion. Благодарение на тази технология не само спестява вода и електричество, но също така спестява прах чрез запазване на неразтворените частици. Спестяванията не са големи: 5,5 кг прах на пералня годишно, но ако хиляди хора перат и пестят прах, тогава от екологична гледна точка емисиите на вредни химикали са по-малко.

Но си струва да се каже, че Beko, сглобен в Турция, е с порядък по-висок от руския, както отбелязват майсторите на сервизния център. Средният експлоатационен живот на турските единици е около 7-10 години, въпреки че те могат да издържат и по-дълго при подходящи условия на работа. В допълнение, най-новите модели са оборудвани с пластмасов резервоар, а не с полимерен.

Преглед на модела

BEKO WKB 61031 PTYA е тясна пералня, предназначена за зареждане до 6 кг и центрофуга до 1000 оборота в минута. Има дигитален дисплей, непълна защита от течове и заключване за деца.Има 11 основни програми за пране, плюс допълнителни функции: избор на температура, пране на тъмни дрехи и премахване на животински косми. За $180 това е страхотна опция за домашна употреба.

BEKO WKB 61031 PTYA

BEKO WDW 85120 B3 е пълноразмерна пералня със сензорно управление и възможност за пране на 8 кг пране. Има режим на сушене, предназначен за 5 кг. При въртене ускорява до 1200 оборота в минута. Има общо 16 вградени програми за пране с възможност за избор на температури. Един малък недостатък, който производителят на този модел не е предвидил е, че защитата срещу течове е само частична. Въпреки това, за цената от $400, тази функционалност е много впечатляваща.

BEKO WDW 85120 B3

BEKO WMI 81241 е пералня за вграждане, предназначена за пране на до 8 кг пране. Максимална центрофуга при 1200 оборота в минута. Сред програмите за пране отбелязваме смесени тъкани против намачкване, накисване и пране. Защитата от течове също е частична, цената започва от $320.

BEKO WMI 81241

BEKO WMB 91242 LC е пълноразмерна пералня с възможност за пране на 9 кг пране и центрофуга до 1200 оборота в минута. Има 16 вградени програми, електронно управление. Потребителите отбелязват високото качество на измиване дори на трудни петна и отбелязват полезността на функцията за лесно гладене. Цената на този модел е от $360.

BEKO WMB 91242 LC

За ваша информация! Пералните Beko са с максимална товароносимост 9 кг.

В заключение още веднъж подчертаваме, че пералните машини от тази марка са търсени сред руските потребители. Функционалност, качество и разумна цена - всичко, от което се нуждае потребителят, е съчетано в машините с марка Beko.

   

15 читателски коментара

 1. Граватар Олеся Олеся:

  Майка ми си купи пералня от тази марка и е много недоволна.Пералнята се развали буквално след година, пратих я на ремонт, направиха го и след 1,5 месеца пак се развали. Подадох жалба в Москва, но все още чакам ремонт. Как може да се отнасяте така с клиентите си!?

 2. Gravatar Hope надежда:

  Купих пералня Veko WKN 51011 M, но UBL не успя. Поръчах от онлайн магазин, изпратиха ми съвсем друг. Когато установяват защо?, обясняват, че това е грешка на производителя и съгласно техническите инструкции. UBL документацията е същата като изпратената. В резултат на това без машина. Ще отговори ли някой?

 3. Граватар Олег Олег:

  Купих машина VEKO през 2013 г. и едва миналия месец спря да топли водата. И през цялото това време тя работеше като часовник, без нито един (!) коментар. Сега търся видео за това как да сменя нагревателния елемент, но все още не съм го намерил.
  Сякаш дори се отваря/разглобява/ от предния панел.
  Ако някой знае, моля, кажете ми, моля:

  • Граватар Дима Дима:

   Смяната не отнема много време. Трябва да развиете задния капак по този начин в моя модел. След това в долната част на барабана ще има нагревателен елемент и развийте гайката в средата и след това я издърпайте. И там има и датчик за температура и можете да го извадите и да извикате всичко и това е. Beko има съпротивление от 3 до 5, а нагревателният елемент има съпротивление 28.

 4. Граватар Александър Александър:

  Машина Беко купихме 1998 г. Работих на 200. И засега всичко е наред, семейство от 4 човека. Измиваме всичко. Деца работят в мината. Носят специално облекло, знаете какво. Синът ми току-що купи Indesit за себе си и ни взе същия като бонус, не знаем колко ще издържи, но имам някои съмнения за BEKO. Работеше много добре, без повреди толкова години. Засега ще стои в гаража.

 5. Граватар за Свети Валентин Валентина:

  Пералнята е на 10 години всичко е наред. Искам да си купя нов от тази марка и да го взема в дачата. Имаше една повреда след 5 години експлоатация, сменена е скоростната кутия и всичко беше наред.

 6. Граватар Елена Елена:

  Купихме машината през 2006 г. и сме много доволни. И ако сега попадна на същата на разпродажба, бих си я купила без колебание.

 7. Граватар Сергей Сергей:

  Машината на Беко спря да топли вода и нагревателят изгоря. Смених го заедно с температурния датчик. Все още не загрява, защо?

 8. Граватар Олга Олга:

  Купих машина Веко 2001 година, работи още, не е ремонтирана.

 9. Граватар Анонимен Анонимен:

  Купихме го през 2006 г. и се счупихме едва през 2018 г.

 10. Граватар Марат Марат:

  Пералня Веко работи 22 години без нито една забележка. Сменени 2 лагера и семеринг. Мисля, че ще работи толкова дълго. Лесно се ремонтира у дома. Браво на производителите.

 11. Граватар Наталия Наталия:

  Моята Бекошка работи 15 години. Доволен съм. Понякога просто „скача“.

 12. Граватар Тигран Тигран:

  Днес си купих нова машина BEKO. Да видим как ще се държи!!!

 13. Граватар Светлана Светлана:

  Купихме пералня VEKO през 2001 г. Никога не е ремонтирана. Не всяко оборудване може да издържи 20 години. Но най-вероятно все още се произвежда в Турция. Ако беше сглобен в Русия, отдавна щеше да е на сметището.

 14. Граватар Олеся Олеся:

  Беко го купих 2006 г. и още работи, само по време на центрофугирането започна да подскача много, барабана вътре се въртеше безумно. Купих Samsung, но малката ми баба ще е в гаража за всеки случай. В днешно време няма доверие в машините.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня