Перални Brandt

Перални BrandtИма доста устойчив стереотип, че най-добрите перални машини с горно зареждане се произвеждат под марката Brandt. Наистина, има известна истина в това; пералнята Brandt е стандарт за качество от Европа, който се доставя в малки количества на руския пазар. Нека да разгледаме по-отблизо пералните машини на тази марка.

Откъде идват пералните машини Brandt, кой ги прави?

Собственикът на марката Brandt, под която се произвеждат няколко милиона перални машини годишно, е френската група от корпорации Elco Brandt Group. Тази група корпорации съществува от 2002 г., но самата марка Brandt печели репутация от 1946 г. и оттогава е добре позната и обичана от всички европейци. Пералните машини Brandt са извън Франция вече 50 години и успешно се произвеждат и продават в други европейски страни: Германия, Холандия, Австрия и Полша.

В момента Европа далеч не е единственият пазар за перални машини Brandt. Тези машини могат да бъдат намерени в търговски обекти на всички континенти в повече от 100 държави. А напредналите разработки на собственика на марката Brandt „са легенди“.

Забележка! Пералните машини, произведени под марката Brandt, в момента не могат да бъдат наречени френски, тъй като се произвеждат в десетки страни по света.

Перални BrandtНапример, това беше предишният собственик на търговската марка Brandt – Brandt Group, е първата в света, която произвежда автоматични перални машини с горно зареждане и вградена сушилня. Освен това качеството и техническото изпълнение на режима на сушене беше много прилично, дори и по съвременните стандарти. Корпорациите Elco Brandt Group също произвеждат перални машини с хоризонтално зареждане, но качеството им е много по-ниско от вертикалните, които компанията е специализирала в продължение на много години.

Като цяло, Brandts, произведени във всяка европейска страна, значително превъзхождат по качество своите аналози от Югоизточна Азия. Това оборудване, разбира се, е с порядък по-скъпо, но си заслужава, защото непрекъснатата му работа ще продължи десетки години, докато китайският аналог може да работи само 3-4 години. Както се казва, направете си сметката!

Примери за модели машини на Brandt и техните характеристики

Сега ще дадем примери за най-добрите модели перални машини Brandt, които могат да бъдат закупени на пазара на страните от ОНД. Не винаги е възможно тези модели да се купуват свободно в търговски обекти за продажба на домакински уреди; нещо повече, поради политиките на взаимни санкции на някои страни дори има известен недостиг. Междувременно си струва да търсите такива машини, защото те имат свои собствени уникални характеристики.

Brandt WTD6384K. Пералня с горно зареждане и интелигентно програмно управление. Отличава се с оригинален и ергономичен дизайн, 13 програми за пране и добро изсушаване. Особено бих искал да отбележа скоростта на центрофугиране до 1300 оборота в минута. Прането се центрофугира толкова добре, че можете или изобщо да не стартирате функцията за сушене, или да я стартирате всеки друг път. Надежден стоманен резервоар плюс защита срещу изтичане и преливане прави тази машина една от най-защитените и безопасни, с него не си застрашен от скъсани маркучи и вода под дъното.Brandt WTD6384K

В допълнение към всичко това има защита срещу детска намеса, контрол на дисбаланса и отложен старт. Тази пералня, ако не включите сушилнята, е доста икономична. Клас на консумация на енергия B, клас на пране A, клас на центрофуга B. Максималното натоварване на пране за едно пране е 6 кг, ако активирате режима на сушене, тогава около 4 кг. Размери 85х45х60. Средна цена 940 USD Допълнителни функции:

 • автоматично претегляне;
 • вторично изплакване;
 • индикация за напредъка на прането;
 • режим "лесно гладене";
 • пране на вълнени изделия и деликатни тъкани.

Забележка! Въпреки доста високата цена, Brandt WTD6384K е популярен сред феновете на вертикалните машини.

Brandt WTD1071K. Вертикална машина с дисплей и програмно управление. Добрият дизайн е съчетан с европейска надеждност и качество. В тази машина няма нищо излишно, само 9 от най-важните и необходими режими на пране. Центрофуга до 1000 оборота, върти нещата нормално, не по-зле от среден клас автоматични перални.Brandt WTD1071K

Има система за заключване от деца за контролния панел, има и контрол на дисбаланса. Въпреки факта, че моделът е бюджетен, резервните части в него са с много високо качество, по-специално електрическият мотор или резервоарът, чийто експлоатационен живот се изчислява за десетилетия. Тази пералня не може да се нарече икономична, нейният клас на енергопотребление е C, но няма да стане основният потребител на електроенергия. Качеството на пране отговаря на клас А, качеството на центрофугиране – клас С. Размери 85x45x60. Средна цена 280 USD Допълнителни функции:

 1. “леко гладене”;
 2. вторично изплакване;
 3. режим био пране;
 4. ръчно пране;
 5. Размита логика.

Brandt WTC1084K. Доста примитивен дизайн, вертикална машина с течнокристален дисплей. Комплектът включва 16 програми за пране. Върти се със скорост до 1000 оборота в минута, качеството на центрофугиране е над средното. Има защита срещу изтичане на вода, преливане и деца, а също така има система за контрол на дисбаланса. Консумира малко енергия (клас А). Резервните части са доста качествени, но пластмасовият резервоар е тревожен. Размери 85х40х60. Средна цена 460 USD Допълнителни функции:Brandt WTC1084K

 • автоматично претегляне;
 • вторично изплакване;
 • индикация за напредъка на прането;
 • бързо измиване;
 • режим "ръчно пране";
 • “леко гладене”;
 • деликатни тъкани;
 • Размита логика.

Забележка! За тази конфигурация на пералнята цената от производителя е малко завишена, особено ако се откажат от някои чисто рекламни функции, които не използвате за ежедневно пране.

Потребителите за качеството на машините Brandt: прегледи

Пералня BrandtСега нека разгледаме няколко отзиви за маркови перални машини. Отзивите бяха избрани на случаен принцип и получени от потребители на различна възраст и пол, живеещи в различни региони.

Наталия, 26 години, Новосибирск, пералня Brandt BWT6410E.

Качеството на пране е посредствено, центрофугирането е проблем! Нагревателният елемент излетя, така че сега сме съборени от краката си. Търсим нов, изобщо няма резервни части, а поръчката от Европа е луди пари, по-лесно е да си купите нова машина. Външно пералнята изглежда добре, но с това свършват нейните предимства. Заключение - не си струва парите, не купувайте тези глупости.

Сергей, 34 години, Москва, пералня Brandt WTC1084K.

Супер уред, спортната униформа след като изглежда като от магазин. Машината изглежда селски, но не ми пука, стига да пере правилно. Купих устройството преди 4 години, полетът е нормален, няма оплаквания. Има много различни функции, но аз честно казано не ги използвам. Много добра пералня, не съжалявам, че я купих.

Светлана на 21 годиниВладивосток, пералня Brandt WTC6010.

Срокът на експлоатация на машината е 6 месеца. Доволна съм от пералнята от момента, в който я купих, мога да кажа, че това е моят идеал. Имам малко дете и трябва да пера много, машината наистина ми помага. Особено често използвам програмите Quick и Optimal, тъй като те осигуряват висококачествено и бързо измиване. За всичките 6 месеца машината никога не е замръзвала и няма прекъсвания в работата. Оценявам модела солидна петица!

Евгения, 41 години, Москва, пералня Brandt WTD6384K.

Срокът на експлоатация на машината е 5 години. Пералнята е добра, прането, изплакването и центрофугирането са наред. Наскоро нагревателят се повреди, така че майсторът го поправи за 10 минути, ремонтът беше евтин, тъй като не бяха необходими резервни части. Наличието на сушилня е особено приятно, тъй като наистина няма къде да изсушите нещата. Доволна съм от марката Brandt, препоръчвам я на всички.

Обобщавайки, отбелязваме, че пералните машини, произведени под марката Brandt, не могат да се нарекат идеално съотношение цена-качество. Някои модели са наистина успешни, докато други не си заслужават купуването. Също така често има проблеми с ремонта на такива машини поради липса на резервни части, но като цяло Brandt е марка, с която си струва да се занимавате! Приятно пазаруване!

   

7 читателски коментара

 1. Граватар Ирина Ирина:

  Използвам пералня Brandt с горно зареждане. Почти не използвах сушилнята, защото... центрофугата беше прилична. Имам голямо семейство. Пускаме пералнята понякога по 3 пъти на ден. Работи от 11 години. Току-що се скъса резбата на някакъв дренажен съд или нещо подобно. Мъжът ми го оправи някак си и докато го мием, търсим нова резервна част. Машината е страхотна, препоръчвам я.

 2. Граватар Вера вяра:

  Имам 10г. Искам същата. Супер!

 3. Граватар Алла Алла:

  Нашата пералня Brandt работи 17 години без ремонт!

 4. Граватар Татяна Татяна:

  Марката Стирака от 1999 е супер. Все още се изтрива!

 5. Граватар Наталия Наталия:

  Пералнята BRANDT BWT3RY63 с горно зареждане е първата ми пералня. Избирах много дълго време, след като анализирах всички опции, се спрях на този модел. Има нещо, което другите машини нямат – допълнителен резервоар за вода. Благодарение на него можете да пестите вода при ежедневно пране. Въпреки че вече има икономичен разход за 1 пране - 36 литра. Машината е прекрасна във всяко отношение, с изключение на контейнера за прах.Служи 4 години и щеше да служи дълго време, ако ключалката на капака не беше счупена. Кажете ми дребни пари? Но майсторът каза - това е боклук. Няма такива резервни части, също няма смисъл да поръчвате, вземете го за смяна (машината е с допълнителна гаранция). Какво да правя? Влюбих се в него, търсим подходящ вариант.

 6. Граватар Вера вяра:

  Използвам тази машина от 18 години. Вече искам да го сменя, но всичко изтрива. Чудесен. Но е събрана във Франция. Вярно е, че няма инструкции на руски. Просто се свързах с нея. Сега търся нещо подобно.

 7. Граватар Антонин Антонина:

  Ползвам го от 12 години, всичко е наред

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня