Перални Candy

Перални КандиМногобройни реклами, банери и листовки, които се надпреварват с хвалби за пералните машини Candy. И колкото повече рекламна информация, толкова по-малко искате да вярвате в качеството на продуктите, произведени под марката Kandy. В крайна сметка един наистина добър продукт няма нужда от агресивна реклама. Нека не правим прибързани заключения, още повече че в случая всичко е по-сложно, отколкото изглежда на пръв поглед. Ще проучим подробна информация за марката, ще прегледаме пералните машини, ще разгледаме отзивите на потребителите и след това ще обобщим резултатите.

Произход на марката

Историята на групата компании Candy започва с малка механична работилница, открита от предприемчив италианец в предградията на Милано през 1945 г. Работилницата бързо прераства в доста голяма компания, изключително чрез производство на перални машини. Те произвеждат първата полуавтоматична машина през 1954 г. Тя може не само да пере и изплаква дрехите, но и да ги центрофугира. Candy отваря първия си задграничен завод през 1954 г. във Франция.

За ваша информация! Още през 50-те години на 20 век компанията Kandy се превръща в транснационална корпорация.

Растение КандиПрез 70-те години компанията Candy променя стратегията си за развитие, като започва активно да купува предприятия, произвеждащи домакински уреди в Италия, стремейки се да стане монополист. 80-те години могат да се считат за разцвет на компанията, тъй като успява да навлезе на пазарите на Португалия, Великобритания и Австрия.

След това Candy придоби предприятия в Испания, Чешката република, Турция и Китай. Този производител навлезе на руския пазар през 2005 г., закупувайки завода в Киров за производство на перални машини и поемайки руската марка Vyatka. В момента групата компании Kandy продължава да се развива и навлиза на нови пазари, а моделите им перални машини стават все по-известни.

Характеристики на някои модели

Candy е голяма, конкурентна мултинационална корпорация. Какви продукти предлага на руските потребители? Какви модели перални машини харесват нашите потребители и защо, нека разберем.

Candy GC41072D-07. Много добре, бюджетна пералня, която по отношение на техническите характеристики не е по-ниска от моделите от среден клас. Удобен широк люк с ъгъл на отваряне 1800 , много просторен барабан за 7 кг неща и доста високоскоростно въртене от 1000 оборота в минута вече е много, много добро, но това е само началото. Този бюджетен модел има 16 програми за измиване, от които дори и най-взискателният потребител може да избере правилната.

CANDY GC4 1072D-07

Освен това пералнята е доста икономична като разход на енергия и вода и е доста безопасна. Има вградено устройство, което блокира люка, което е надеждно и сензор, който контролира образуването на пяна. Има и датчик, който следи дисбаланса и разпенването. Има и добър дисплей на контролния панел на машината, а от дизайнерска гледна точка пералня Candy GC41072D-07 изглежда много добре. Налични са следните допълнителни функции:

 • забавен старт на програмата;
 • определяне на теглото на прането преди пране;
 • краткотрайно измиване;
 • вторично изплакване;
 • превключваемо въртене;

Забележка! Този бюджетен модел на пералня Kandy има функция, която ви позволява да охладите отпадната вода преди да я източите.

Производителят гарантира производителността на машината за 1 година. Въпреки че може да продължи много по-дълго. Страна на произход: Русия, размери 85x60x40, тегло на машината 63 кг. Средна цена 210 USD

Бонбони EVOGT 13072D-07. Среден клас автоматична пералня с вертикално зареждане. Машината е доста просторна - 7 кг и центрофугира дрехите изключително добре, със скорост до 1300 оборота в минута. Този модел има доста ергономичен и красив контролен панел, в центъра на който има дисплей. Налични са 18 програми за пране, което ви позволява да подходите към грижата за вашето пране по възможно най-диференцирания и компетентен начин.

По отношение на консумацията на енергия този модел не може да предложи нищо особено на потребителя, но можете да спестите доста вода, тъй като производителят е намалил консумацията й до 48 литра. Освен всичко друго, Candy EVOGT 13072D-07 може да зарадва потребителите с добър набор от допълнителни функции, по-специално:

 1. забавен старт на програмата;
 2. определяне на теглото на прането преди пране;
 3. краткотрайно измиване;
 4. вторично изплакване;
 5. превключваемо въртене;

Тъй като пералнята Candy EVOGT 13072D-07 принадлежи към средната ценова категория на технологиите за защита, тя можеше да внедри повече технологии за защита, но това, което е, е:

 • фиксиране на люка;
 • сензор за защита от препълване;
 • сензор, предпазващ от прекомерно разпенване;
 • защита срещу дисбаланс.

Този модел се предлага с 1 година гаранция и е произведен в Китай. Размери 88x40x63, тежи 56,5 кг. Средна цена 360 ​​USD

БОНБОНИ EVOGT 13072D-07

важно! Ако при закупуване на машина Kandy откриете надписа на стикера „страна на произход е Китай“, не се тревожете. Днес китайското събрание в някои случаи е по-добро от руското.

Candy GSF42 138TWC1-07GrandO Vita. Друга добра пералня, която този производител ни предлага. Предно зареждане, широк люк, който се отваря широко (1800). Висококачествен и просторен барабан от полимер, който може да побере 7 кг пране и ускорява до 1300 оборота в минута. Външно пералнята изглежда изключително добре, производителят е свършил чудесна работа. 16 програми за пране ви позволяват да се грижите еднакво добре за пране от различни тъкани.

Пералнята работи доста шумно, това е особено очевидно в момента, когато започне да върти барабана с максимална скорост. Въпреки че производителят е посочил максимум 76 dB, всъщност е максимум 84-88 dB - лабораторно тестван.Този недостатък не е критичен, можете да закупите антивибрационна постелка и намалете индикаторите до 70-75 dB - това твърдение също е проверено. Допълнителни функции:

 • забавен старт на програмата;
 • определяне на теглото на прането преди пране;
 • краткотрайно измиване;
 • вторично изплакване;
 • превключваемо въртене;
 • лен без гънки.

важно! Тази машина е оборудвана с WiFi модул, който ви позволява да управлявате пералнята дистанционно през интернет с помощта на смартфон.

CANDY GSF42 138TWC1-07 GrandO Vita

Производителят мислеше да интегрира WiFi модул в автомобила Kandy GSF42 138TWC1-07GrandO Vita, но изглежда, че е забравил за сигурността. Има само защита срещу дисбаланс и преливане, което не е добре за пералня от средната ценова категория. Ситуацията е по-добра с консумацията на енергия и консумацията на вода (съответно A+ и 55 l), но също нищо особено. Страна на произход: Русия. Размери 85x60x44, тежи 70 кг. Противотежестите на машината тежат доста, така че вибрира по-малко. Средна цена 360 ​​USD

Потребителите за качеството на машините от тази марка

За да проверим истинското качество (или липсата на такова) на пералните машини Kandy, представяме няколко произволно избрани отзива от потребители, които вече използват продуктите на едноименната компания. Това са отзивите.

Людмила 51 години, Иркутск

перални КандиСрокът на експлоатация на машината е 5 месеца. Мислех между няколко модела машини от различни компании и се спрях на Candy GC41072D-07. Бях поласкан от цената и че страната на произход е Русия, мислех, че ще е по-качествен и, изглежда, не сбърках. Машината ми харесва най-вече заради натоварването. Цели 7 кг перете дори възглавници, дори одеяла, дори килими, дори само купчина пране, натрупано за месеца, много удобно и икономично. Работи правилно, има много интересни програми (все още не съм го усвоил) и не е шумно.Оценка 5+++.

Вадим 32 години, Томск

Старата ми пералня се повреди неочаквано; в този момент нямаше пари за нов, така че трябваше да избирам от много евтини модели. Мислех да се поразровя и да намеря нещо подходящо, но се появи всякаква шлака, докато не попаднах на Candy GC41072D-07. Ползвам го вече 9 месеца. Пералнята е точно за тези пари. Всичко, от което се нуждаете, е там и работи добре, върти дрехи по-добре от старата ми Елджиха, въпреки че струва наполовина по-малко. Елждиха работи 12 години, надявам се и тази да издържи още толкова, още повече, че производителят е нашата страна. Рейтинг 5.

Екатерина 27 години, Москва

Модел Candy EVOGT 13072D-07, експлоатационен живот 1,5 години. Пералнята е закупена на разпродажба с голяма отстъпка за дачата. В крайна сметка донесох пералнята вкъщи, тъй като тази евтина се оказа много по-добра от моята скъпа. Особено харесвам начина, по който тя пере детски дрехи и ги преде; прането е почти сухо след центрофугиране. Горещо го препоръчвам на всички. Рейтинг 5.

Елена 35 години, Киров

Купих машина Candy EVOGT 13072D-07 преди година и бях много разстроен. Шумът и вибрациите са невъзможни. Съседът го погледна и ни посъветва да му направим стойка и да го поставим на ниво, ще пробваме, че вече не издържаме. Това е като ударен чук в къщата, ужасно. Може би защото страната на произход е Китай. Не го препоръчвам. Рейтинг 3.

В заключение отбелязваме, че компанията Kandy наскоро навлезе на руския пазар и вече се е утвърдила като един от най-добрите производители на автоматични перални машини. Моделите перални машини, предлагани от тази компания, са технически напреднали и надеждни, така че отзивите на потребителите за тях са предимно положителни.

   

4 читателски коментара

 1. Граватар Александър Александър:

  Моят CANDY AQUAMATIC 6T все още работи след 20 години работа без ремонт. Италианска сглобка. Възхитена съм от нея. Това не са китайски или руски занаяти.

  • Граватар Айгюл Айгюл:

   По същия начин! Kandy Iberna работи за нас от 1997 г. и все още работи! Сглобени също в Италия.

 2. Граватар Алексей Алексей:

  Купих Канди. Започнах да го инсталирам вкъщи, но ме удари токов удар. Разбрах, че не съм единственият с този проблем. Имам дефектна партида. И това е руско производство. Италианските бяха по-добри.

 3. Граватар Михаил Майкъл:

  В началото на 2019 г. Candy беше изцяло купена от китайския Haier, сега е дъщерно дружество на китайците и има доста голямо производство там.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня