Перални от Европа (Европейски монтаж)

Монтаж на перални машиниАко си спомним съветските времена, единствената автоматична пералня беше „Vyatka“, но тя не предизвика много удоволствие сред потребителите и всеки се опита да получи вносна машина и дори производителят не беше толкова важен.

Въпреки че съветските хора знаеха, че има перални машини от полски, италиански, немски, шведски и други производители, но най-важното беше, че не беше съветско. СССР или приятелските социалистически страни отдавна не съществуват и всички ние търсим перални машини, сглобени в Европа, защото сме уверени в тяхното качество. Но нека се опитаме да разберем дали това е така.

Полски перални. Качество + наличност

Основният продукт от серията полски перални машини може да се счита за компанията Hansa.

Всъщност компанията произвежда различни домакински уреди, като в гамата са включени и перални машини. Различни модели привличат не само със своята функционалност, но и с разумни цени, като Navigator PG 5080B712 (2009) е пример.

Навигатор PG 5080B712 и неговите характеристики

Серията Navigator включва различни модели, но Navigator PG 5080B712 включва иновации като 3D Wash System. Особеността на тази иновация е, че барабанът има определен наклон от 5 градуса. При пране има едновременно въздействие върху прането, което се изпира, както хоризонтално, така и вертикално, но в същото време водата и препаратът са равномерно по цялата повърхност. Също така не забравяйте, че машината включва 15 програми, които включват полезни и необходими, плюс допълнителни опции.

Navigator PG 5080B712 контролира дисбаланса на барабана, контрол на пяната, претоварване и автоматично спиране в аварийни ситуации. Има и процес, който охлажда горещата вода, преди да я източи в канализацията.

Отделно трябва да се отбележи, че Navigator PG 5080B712 се управлява от електронна система на руски език, с възможната помощ на дисплей, който показва времето на работа на машината, времето за забавяне на стартирането, процеса стъпка по стъпка и скоростта на центрофугиране на прането. Дисплеят може да показва както причината, така и настъпилата повреда.

Италия – слънце, темперамент и качество

италианско знамеРуският потребител е запознат с италианските продукти, поне от слухове, вариращи от известни и скъпи продукти от автомобилната индустрия до елегантни чорапогащи. И пералните не бяха изключение. Пералните машини, сглобени в Италия, са популярни продукти и нашите потребители познават няколко производителя.

Whirlpool - магическо измиване

Whirlpool е нашият най-известен производител на тези продукти. Рекламите на перални машини очароват със своята приказност и футуризъм. И така, не толкова отдавна, производителят Whirlpool представи нова серия Carizma. Асамблеята се провежда в един от най-красивите градове в Италия – Неапол. Тази серия включва шест модела, които не са толкова различни един от друг. Това са главно интензитет на въртене, сензорно управление и цифров LCD дисплей.

Най-напредналите модели Carizma включват Aquasteam 1400 и Aquasteam 1200, в които числата показват броя на оборотите в минута по време на центрофугиране. Интересно е и името Aquasteam, което означава пране с пара. Това е напълно иновативна технология, която ви позволява да постигнете отлични резултати при пране дори при силно замърсено пране с голям брой упорити петна. Но прането не е подложено на повишено износване, тъй като парата се въвежда внимателно по време на пране, което от своя страна позволява използване дори за деликатни деликатни тъкани.

Разработчиците също са използвали в тази серия опция като обработка с пара, което прави възможно:

 • освежаване на дрехите,
 • премахване на миризми,
 • дезинфекцирайте бельото.

И всичко това без реално измиване! Тази програма се нарича Refresh, което означава освежаване.

Whirlpool Carizma използва така наречената технология "шесто чувство", с която потребителят може да се запознае в по-ранните модели на Whirlpool. Тази технология позволява електрическата енергия и водата да се използват по-рационално и икономично. За целта се използват сензори, които могат да анализират натоварването и да осигурят оптимален режим. Това важи и за консумацията на прах или гел.

Технология за комфорт – Indesit

Не по-малко известни перални машини включват Indesit. Този производител не само е нарицателно за дълго време, но и продуктите му отдавна се радват на заслужена популярност. Най-новата версия на домакинските уреди Indesit Prime, която включва не само перални, но и почти всички домакински уреди.

Пералнята Indesit Prime PWE 7108 S (EU) е един от най-новите нови продукти в тази серия. Тази „Пепеляшка“ е трудолюбива и сръчна. Има много програми, които се различават по специфична функционалност, като само пране на ризи или дънки и т.н. Пере се както в студена вода, така и на кратки цикли. Клас на пране - А.

Други опции включват пестене на енергия и вода, които, подчинени на Smart технологията, работят доста ефективно.

AEG-Electrolux – пълна функционалност

Ако прегледаме шведските и немските производители, не можем да пренебрегнем AEG и Electrolux. Неотдавна AEG зарадва потребителите с новата серия LAVAMAT и по-специално с пълноразмерния модел LAVAMAT 62840 L.

Като всички перални машини, тя има много опции, които могат да се използват разумно за пране на дрехи. Но има едно предупреждение. Това, което го отличава от неговите „сестри” е редуването на изплакване и центрофугиране, което прави гладенето по-малко стресиращо, тъй като след пране почти няма чупки и гънки.

Разработчиците бяха особено успешни с „деликатното пране“.Неговата тайна е в многократното изплакване на прането, което предотвратява негативното въздействие на перилните препарати върху кожата след пране, а също така запазва трайността на продуктите.

Немско качество, изпитано във времето

Флаг на ГерманияБез значение какви домакински уреди от Германия използвате, потребителят винаги ще отбележи отличното качество и издръжливост. Просто така се случва, че германците правят всичко ефективно и надеждно. Пералните машини не са изключение и историята на концерна Siemens от Науен потвърждава това.

Модел Siemens WM16S74SOE

Един от най-новите модели, представени на руските потребители, е пералнята Siemens WM16S74SOE, част от серията iQdrive. Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, са техническите характеристики. И германците нямаше да са германци, ако не бяха довели творението си до съвършенство.

 1. Клас на пране А (висок стандарт).
 2. Наличието на огромен брой програми, които включват всички нюанси на измиване за всяко конкретно измиване.
 3. Допълнителни програми в борбата с петната.
 4. В режим на изплакване има допълнителни програми (3).
 5. Дисплей на руски език.
 6. Самопочистващи се съдове за прахове и др.
 7. AntiVibration осигурява надеждна стабилност, докато машината работи.
 8. В машината WM16S74SOE всичко е под контрол, от балансирането на барабана до контрола на течовете със системата AquaStop.

Сърцето на пералнята

Но основното в WM16S74SOE iQdrive е моторът, разработен с помощта на иновативна инверторна технология, сърцето на пералнята. Той е проектиран по такъв начин, че потребителят да не мисли за потреблението на електроенергия. Това става автоматично, + издръжливост и безшумност. Двигателят разполага с технология varioPerfect, която позволява на потребителя действително да спести време или енергия. Така че, ако използвате опцията ecoPerfect, Siemens WM16S74SOE ще консумира 0,13 kW на 1 кг заредено пране. Изчислено като процент, това е с 30% по-икономично, дори и в клас А.

И как след това, не се доверявайте на качеството Перални немско производство?

Швеция е страна на социализма с човешко лице

Флаг на ШвецияТова или нещо подобно беше как M.S. говореше за Швеция по едно време. Горбачов (СССР). Но както и да е, шведските перални машини ASKO от Гьотеборг са известни по целия свят.

 

ASKO W6863 – пералня

ASKO W6863 беше представен в Русия през 2009 г. и успя да спечели сърцата на потребителите не само със стилния си дизайн, но и с функционалността си. ASKO W6863 е част от серията Line и потвърждава всички качествени показатели, присъщи не само на ASKO, но и на цялата серия като цяло. Основната функционалност на ASKO W6863 е наличието на програми, които се справят добре с прането на дрехи, както за различни цели, така и за качеството на тъканите. Има опция за предварително накисване за силно замърсени дрехи, което от своя страна гарантира идеално чисто пране. Приложена е опцията против бръчки и към режима са добавени голям брой изплаквания.

Специалната гордост на този продукт е неговият почти безшумен двигател, който е направен по индукционна безчеткова технология. Всички функции се управляват от микропроцесор и електроника, като ASKO W6863 може да запаметява предварително въведени настройки.

Удобство и комфорт

Това не са само думи за шведската пералня ASKO W6863. Русифицираният дисплей (LCD) информира за всички етапи на измиване, времето до края на процеса и, разбира се, за повреди, ако има такива. Потребителят не трябва да слуша дали измиването е приключило или не. Звукова индикация ще ви предупреди за това или за времето за отложен старт.

SensiSave - специални сензори ще осигурят правилната консумация на енергия и водоснабдяване, като се вземе предвид натоварването.

AquaBlockSystem, патентована технология от този шведски производител, предпазва пералнята от течове.

Перални машинипредставените в този преглед не са всички производители от Европа.Разбира се, има много други, но те са най-популярните и популярни сред потребителите, а цената им е допълнително предимство при избора на перални машини.

   

5 читателски коментара

 1. Граватар Анонимен Анонимен:

  Защо не писаха за френския Blomberg?

  • Граватар Санек Санек:

   Türkiye не е Европа, затова не са го написали.

 2. Gravatar Pro относно:

  Защо не пишат къде можете да ги купите в Русия?

 3. Граватар Ник Ник:

  Твърде много патос. Сред немските и италианските перални има все повече боклуци, които се отразяват на потребителя...

 4. Граватар Саша Саша:

  Всичко се сглобява отдавна в Русия и Китай...а родното сглобяване струва баснословни пари. IMHO

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня