Ревюта на перални Hansa

прегледи на перални машини HansaМного хора търсят отзиви за пералнята Hansa. Но в крайна сметка намират само измислици, създадени от копирайтъри, с помощта на които рекламират продаващи сайтове. Повечето от тези отзиви нямат отношение към реалността. По същество не е толкова лесна задача да намерим надеждни мнения на хора за оборудването на Hansa, но смятаме, че успяхме да го направим. Това са отзивите.

Hansa AWN510DR

Артур, Москва

Не мога да кажа нищо лошо за качеството на пране, измива нещата много добре, дори по-добре от стария ми Indesit. Зареждането на барабана е доста задоволително, програмите са подходящи и външният вид е нормален. Но все пак Hansa AWN510DR няма да получи повече от 2 точки от мен, защото е най-шумната машина, която съм срещал, а съм ползвал машини на Indesit, Samsung, LG, Bosch, Siemens.

Винаги имаме различни инциденти с Hansa. Веднъж, след началото на центрофугата, котката изскочи като куршум от банята и влетя с пълна скорост в затворената врата на спалнята, половин час не можеше да дойде на себе си. И веднъж един съсед дойде при мен да се оплаче, че вечерта пускам перфоратора. Обясних му, че моята пералня работи така и дори демонстрирах цикъла на центрофуга, на което той не каза нищо, само помоли да не пере дрехите вечер. Купих си играчка, сега мисля как да намаля вибрациите и шума. Аантивибрационни постелки Те почти не помогнаха, искам да се опитам да укрепя пода още по-добре и отново да изравня машината. Хора, не повтаряйте моите грешки, купете нормални перални.

Най-добрата основа за перална машина, която намалява вибрациите и шума, е мощен бетонен пиедестал. Жалко е, че не във всички случаи можете да си позволите такава структура.

Hansa AWN510DR

Алексей, Екатеринбург

Използвам пералня Hansa AWN510DR от 5 месеца и имам само едно негативно нещо в ума си. Най-лошото е постоянните грешки при дисбаланс. Освен това е невъзможно да се познае колко пране е оптимално да се постави в барабана на пералнята. Ако сложите твърде малко, ще се появи грешка, ако заредите барабана наполовина, понякога също ще се появи грешка, а ако сложите нещо обемисто, като пухено яке, ще замръзне здраво. Освен това не харесвам силния шум и незадоволителното въртене.

Специално изчислих, че за 10 пранета имаше 4 замръзвания, свързани с грешка в дисбаланса. Това изобщо не е добро.

Hansa WHC1246

Олга, Омск

Нямам много опит с пералня Hansa WHC1246, но вече ми харесва. Но ще започна с недостатъците. Първо, машината е шумна, въпреки че не вибрира много, и второ, доста силната миризма на пластмаса не се разсея дълго време. Трето, имаше петна от някаква засъхнала мазнина по гумата на люка, които едвам измих с четка и препарат за съдове, тъй като след първото пране изцапах кухненската кърпа.

Hansa WHC1246Но това според мен са дреболии, на които не бива да се обръща особено внимание. Свикнахме с шума и останалите недостатъци бяха успешно отстранени. Сега за плюсовете:

 • много информативен и красив дисплей;
 • стилен дизайн;
 • люкът се отваря и затваря почти безшумно;
 • Тавата за пудра може лесно да се сваля и пере;
 • широк товарен люк;
 • отличен капацитет на барабана – до 7 кг пране;
 • много полезни режими на пране, особено: бързо пране 15 минути, антиалергично, ръчно пране, вълна и спорт;
 • икономична консумация на вода и електричество.

Напълно съм доволен от пералнята Hansa WHC1246, въпреки че няма да й дам пет звезди, все пак трябваше да измия мазнината и да свикна с нея.Но моделът напълно заслужава Б плюс, ще го препоръчам на приятелите си.

Hansa WHC1038

Константин, Санкт Петербург

Hansa WHC1038Попаднах на пералня Hansa WHC1038 благодарение на усилията на продавача и ми хареса външния вид, да не говорим за цената. Прочетох характеристиките, всичко също изглежда наред, нищо не ме тревожи. Но ако имах възможността да включа цикъла на центрофугиране в магазина, никога не бих го купил, дори ако поискаха само сто долара за него. Бях чувал някъде преди, че пералните Hansa са шумни, но не обърнах внимание на това. И сега се сблъсках с този „пробивен чук“, друго сравнение, съжалявам, не ми идва на ум.

Ако игнорираме шума като недостатък, пералнята има много предимства. Много програми за пране, 6 кг зареждане, 15-минутен цикъл на пране, всякакви други звънци и свирки, но шумът съсипва всичко. Това е просто пословичната муха в мехлема. Като цяло бих препоръчал закупуването на модела Hansa WHC1038 само ако вие самият сте с увреден слух и вашите съседи са глухи.Не съм срещал друг Hansa, така че не мога да кажа нищо добро или лошо.

В заключение отбелязваме, че пералните машини на марката Hansa като цяло са много прилични. Вярно е, че повечето потребители отбелязват повишено ниво на шум по време на предене, но не всеки реагира на този недостатък. Основното е, че се измива добре, контролите са ясни и евтини.

   

6 читателски коментара

 1. Граватар Алексей Алексей:

  Много шумна пералня

 2. Граватар Олег Олег:

  Ползвам пералня Hansa от няколко месеца и нищо лошо не мога да кажа за нея. Лесен за използване, има всички необходими функции (бързо пране, отложен старт, настройка на режими на отопление и центрофуга). В много прегледи има информация, че пералните машини от този производител са много шумни, но или имах късмет, или обемът им е силно преувеличен. Аз поне не съм забелязал моята пералня да е по-шумна от другите.

 3. Gravatar Vita Вита:

  Машината е хубава и не шуми, чувам я само когато свърши. И така, по принцип е нормално, вратата на банята е затворена, в апартамента цари тишина. Вратата се отваря и затваря лесно. Бутоните се натискат от първия път, не е нужно да полагате много усилия. Аз пера спалното бельо, изпира всичко перфектно и центрофугата е добра. Моят любим помощник, не съжалявам, че купих Hansa.

 4. Граватар Алина Алина:

  Трябваше ми машина с голям товар. Hansa отговаря на изискванията. Освен това е просто сладък на външен вид. Режимите са стандартни, всички тествани. Няма оплаквания относно работата, само малко шумно. Но ние живеем в собствената си къща, това няма никакво значение. Основното е, че се измива правилно, изплаква и центрофуги също. Нямаше неизправности.

 5. Граватар Светлана Светлана:

  Един мой приятел имаше пералня Hans WDHG814BW, след което я купихме от тази фирма и избрахме същия модел. Времето показа, че дори след 5 години не се разваля, електрониката не се проваля. Съпругът ми казва, че е така, защото има инверторен двигател, плюс защита срещу пренапрежение. За програмите всичко е ясно, ползвам ги всичките. Скоростта може да се регулира, обикновено я настройвам на максимум 1200 оборота, нещата са практически сухи и не са набръчкани. Нашата машина е на една година, няма проблеми, силно се надявам да няма.

 6. Граватар Леся Леся:

  Моята пералня WHN7121SD2 е отличен вариант за голямо семейство. Побирам много дрехи наведнъж. Товаря го пълен, побира лесно 8 кг. Преди се опитвах да го тегля, но сега го слагам без кантар, вече знам колко дрехи мога да побера. Оборотите са достатъчни, за да поддържат всичко практически сухо. Изглежда красиво, стилно и лесно за работа.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня