Перални LG

Автоматични перални LGНа пазара за домакински уреди има толкова много перални машини от различни марки. Bosch, AEG, Samsung, Ariston, Indesit, Beko, Candy, LG - списъкът продължава и понякога е трудно да се направи избор сред такова разнообразие.

Отбелязваме обаче, че пералните машини от различни марки имат свои собствени характеристики; това не са само разликите в ценовия диапазон и дизайна, които усещаме на първо място. Те включват технологични разработки и иновации, въведени в технологиите.

Автоматична пералня от LG, решихме да посветим тази статия на нея и да разберем какви са предимствата на такава машина, какъв е нейният експлоатационен живот, както и да разгледаме моделната гама машини и да сравним характеристиките на различните копия.

Историята на появата на перални машини от тази марка

Произходът на марката LG и нейната история започва през 1947 г., когато компанията Lak Hui Chemica се появява в Южна Корея, която започва да произвежда прах за зъби, крем за лице и други хигиенни продукти. До 1953 г. компанията успешно продава своите продукти, като непрекъснато увеличава производствените си обеми. За първи път тази компания използва пластмаса в производството на опаковки за продукти. През 1958 г. Koo Ying Hoi отваря дъщерно дружество Gold Star за производство на радиостанции. От този момент нататък започва развитието на техническото направление на компанията.

LG заводУспоредно с техническите разработки, Koo Ying Hoi навлиза в бизнеса с рафиниране на петрол и отваря завод за производство на пластмаси. За разлика от европейските предприятия, първата перална машина се появява в Корея едва през 1969 г., в същото време бяха пуснати асансьори и климатици. През 70-те години на 20 век Gold Star произвежда свои собствени микросхеми, което води до касетофони и цветна телевизия.

До 90-те години компанията става известна по целия свят; домакински уреди са сглобени в САЩ, Великобритания, Египет, Тайланд и Филипините. През 1995 г. марката Gold Star е преименувана на Lucky Group, съкратено LG. Днес това е огромна корпорация с фабрики и клонове по целия свят, главният офис е в Сеул.

В Русия пералните машини LG се сглобяват от 2005 г. в завод в района на Москва.

Предимства на пералните машини

За да сравним автоматичните перални машини LG с машини на други марки, нека разгледаме техните предимства и отличителни черти.

 • Най-известният факт относно пералните машини на LG е използването на технология за директно задвижване, която е пионер от инженерите на LG. Тази технология премахва нуждата от трансмисионен ремък и прави прането по-малко шумно.
 • Двигателите с директно задвижване имат по-дълъг експлоатационен живот, поради което производителят им дава 10 години гаранция. Средно експлоатационният живот на корейското оборудване на тази марка е около 8 години.

  В някои случаи и при правилна експлоатация машините могат да работят без сериозни повреди повече от 10 години. Но експлоатационният живот на китайски или руски модел може да бъде малко по-кратък.

 • автоматична машина LGПералните машини използват технологията „6 движения за грижа“, което означава, че машината има шест различни опции за въртене: основно, обратно, люлеене, усукване, насищане, изглаждане.
 • Имат разнообразен дизайн, потребителят може да избере оборудването по свой вкус. Има модели не само в бяло, но и в черно, сребристо, както и комбинирани модели. За сравнение: автоматичните перални машини Bosch са представени предимно в класически бял цвят.
 • Широк ценови диапазон, можете да изберете както основен бюджетен модел, така и машина с най-новите иновации, голям брой допълнителни функции, увеличени възможности за зареждане и сушене.
 • Една от характеристиките на машините на LG е използването на технологията True Steam - обработка с пара. Парата може да се подава както по време на пране при определена програма, така и без вода, като освежаване и обработка на продуктите.

Многобройни потребителски отзиви ни позволяват да заключим, че пералните машини от тази марка имат добро съотношение цена-качество. Разбира се, има и такива, които са имали голям късмет и непрекъснатият експлоатационен живот е бил само 4 години, след което е трябвало да сменят нагревателния елемент.

Преглед на модела

Нека да преминем към преглед на моделите на автоматични перални машини LG. Ще се опитаме да предложим модели от различни класове.

Пералнята LG E1096SD3 е тясна автоматична машина, чиято дълбочина е само 36 см, с товар не повече от 4 кг и скорост на центрофугиране до 1000 оборота. Това съответства на клас на пране A, клас на центрофуга B. 13 програмирани режима дават възможност за пране на предмети от различни тъкани. Що се отнася до системата за безопасност, тя включва защита от деца и защита от преливане, филтър за мъх, контрол на нивото на пяната и дисбаланс, блокиране на люка и самодиагностика на неизправности. Страна на произход: Руска федерация. Цена от 220 $.

LG E1096SD3

Пералня LG F1289ND5 е тесен модел със зареждане до 6 кг и скорост на центрофуга до 1200 оборота в минута. Освен това има 13 програми за пране, възможност за избор на температура и брой скорости на въртене. Добър модел с достатъчен брой функции, безопасността включва защита от деца, дисбаланс и контрол на пяната. Страна на произход: Руска федерация. Цена от 230 $.

LG F1289ND5

За ваша информация! Гаранционният срок за повечето модели не надвишава 1 година.

Пералнята LG F1495BDS е пълноразмерна автоматична машина, която може да побере до 12 кг памучно пране и да центрофугира до 1400 оборота в минута. Заслужава да се отбележи големият удобен люк с диаметър 35 см и възможността за добавяне на артикули след стартиране на прането. Вградени са общо 14 програми за пране, включително „Деликатни“, „Смесено пране“ и „Премахване на петна“. Има също автоматично претегляне и функция за пране с пара. Страна на произход: Корея.Цена от 600 $.

LG F1495BDS

Пералня LG F14U1JBH2N е пълноразмерна пералня с възможност за пране до 10,5 кг и центрофуга на 1400 оборота. Този модел е оборудван със сушене на пране до 7 кг. Има само 10 програми, които са достатъчни за ефективно и внимателно изпиране на дрехи от различни материи, без да съкращават експлоатационния им живот или да ги измиват. Благодарение на подаването на пара можете да освежите нещата, без да ги перете във вода. Страна на произход: Корея. За иновативни технологии за въртене на барабана, самопочистване и мобилна диагностика ще трябва да платите от $660.

LG F14U1JBH2N

Пералня LG F-1255RDS7 е автоматична машина с функция за сушене. Зареждането на прането при пране е 17 кг, а при сушене 9 кг. Това ще ви позволи не само да перете голямо количество пране наведнъж, но и да го изсушите, без да го разделяте на части. Машината е с размери 69x77x98 см, което е малко по-голямо от стандартното, поради което е проблематично да се инсталира в малка стая. При центрофугиране машината ускорява до 1200 оборота в минута. Много голям и удобен люк с диаметър 58см. Страна производител: Корея. Цена от $760.

LG F-1255RDS7

Така че пералните машини LG могат да се конкурират по цена с машини от други производители. Ако сравним бюджетните модели, разликата не е значителна, но пералните машини от клас "премиум" понякога са много по-евтини от конкурентите с подобни функции. И експлоатационният живот ще зависи от експлоатацията, производствените дефекти и непреодолимата сила; дори скъпото оборудване може внезапно да изгори. Разбира се, от вас зависи да изберете коя марка пералня да закупите; само ви препоръчваме да отделите време и да проучите всичко внимателно.

   

5 читателски коментара

 1. Граватар Анонимен Анонимен:

  Каква е грешката Ou?

 2. Граватар Гюлжан Гюлжан:

  Здравейте. Имам въпрос: машината беше изтрита и след това изключена.

 3. Граватар Лена Лена:

  Машината трябва да се почиства от време на време. Ползвам Индезит. Работи бързо и няма бъгове :)

 4. Граватар Оксана Оксана:

  Дадените в статията модели не са лоши. Но моя Hotpoiht много ми хареса като съотношение цена-качество :)

 5. Граватар Марина Марина:

  LG работи при нас от 2002 г. без проблеми. Сега са я прибрали в квартира под наем и се надявам да работи там. Ще купуваме само нова от LG, по-добра кола няма!

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня