ТОП 5 на най-добрите перални със сушилни и пара

ТОП 5 на най-добрите перални със сушилни и параДнес пералните с функции за сушене и пара стават все по-популярни. Такива единици стават незаменими помощници във всеки дом, веднага щом се появят там. Никоя домакиня не би отказала такова оборудване, но не трябва да забравяме, че оборудването радва само когато работи ефективно и без прекъсвания. По-долу е даден преглед на най-добрите перални машини със сушилни и пара, базиран на множество отзиви от реални хора.

Electrolux EW7WR468W

И така, моделът, който отваря нашия преглед, е плод на въображението на шведската компания за домакински уреди Electrolux. Цената на оборудването от този производител не може да се нарече най-ниската на руския пазар - средната цена на модела EW7WR468W е малко под $540. Машината е свободностояща (не е възможно да се вгради или монтира под мивката).

Уредът се управлява интелигентно. Машината е оборудвана с дигитален (знаков) дисплей със сензорна система за управление. Двигателят е инверторен (без четки), с директно задвижване, което означава липса на много от обичайните елементи на задвижващия механизъм (двигателят е свързан директно към барабана).

Основни характеристики на модела.Electrolux EW7WR468W

 • Максималният обем на пране е 8 кг.
 • Максималният обем на зареждане за сушене е 6 кг.
 • Скорост на центрофуга до 1600 оборота в минута с възможност за избор на скорост.
 • Машината е оборудвана с 14 програми, включително специални програми както за пране, така и за сушене (Dual Care, Steam Care (което е функцията с пара), SensiCare, Wash&Dry (пране и сушене) и много други).

Машината е оборудвана с усъвършенствана система за безопасност: има защита срещу деца, защита срещу течове, контрол върху баланса в барабана, контрол върху образуването на пяна по време на процеса на пране.

Допълнителните функции включват наличието на таймер за отложен старт до 20 часа, сигнал за край на програмата, избор на скорост на центрофугиране и температура на пране.

Хубавото на машината е, че е силно автоматизирана: може да регулира цикъла според вида и теглото на тъканта, да реставрира дрехите с помощта на обработка с пара, самостоятелно да избира продължителността на цикъла в зависимост от теглото на прането и да пере ефективно и изсушете малки товари общо само за час.

Samsung WD70T4047CE/LP

По-бюджетен вариант в нашия рейтинг е модел от корейската компания Samsung, който е доста популярен сред руските потребители. Име на модела – Samsung WD70T4047CE/LP. Средната му цена е $400, което е отлично съотношение цена/качество. Двигателят е инверторен тип (без графитни четки), с директно задвижване, което означава липса на части от задвижващия механизъм (двигателят е свързан директно към барабана). Този модел е свободностоящ, типът на зареждане е челен.

Устройството се управлява електронно, машината е оборудвана с цифров (символен) дисплей с функция за подсветка. “Пералната машина” е с много стилен дизайн – бял корпус с черна вратичка с люк и програмен селектор. Основни характеристики на модела.Samsung WD70T4047CE LP

 • Допустимото натоварване за пране е 7 кг.
 • Максималният обем на зареждане за сушене е 5 кг.
 • Скорост на центрофуга до 1400 оборота в минута с възможност за избор на скорост.
 • Машината има широка функционалност и избор от програми, включително различни режими на пране и сушене и функция на пара.Това ви позволява да осигурите цялостна грижа за вашите артикули и да запазите техния експлоатационен живот и външен вид за дълго време.

Машината е оборудвана с усъвършенствана система за безопасност: има защита срещу деца, защита срещу течове, контрол върху баланса в барабана, контрол върху образуването на пяна по време на процеса на пране.

внимание! Сред специалните функции на уреда са таймер за отложен старт, както и технология за измиване на балончета.

LG F2T5HG2S

Следващата машина с функция за сушене и пара в нашия ТОП 5 отново е представена от южнокорейската марка LG. Име на модела – LG F2T5HG2S. Ценовият сегмент е приблизително същият като този на машините на Samsung - те са приблизително еднакви по качество и идват от една и съща страна. Цената на този модел е $440. Тази машина е свободностояща, с предно зареждане.

Управлението на уреда е интелигентно (или иначе чувствително на допир), машината е оборудвана с цифров (символен) дисплей. Машината изглежда много стилна - сребрист корпус с черен дисплей и контролен панел, въпреки че цветът може да бъде бял или кафяв. Основни характеристики на машината.LG F2T5HG2S

 • Максималното натоварване на барабана е 7 кг.
 • Можете да изсушите максимум 4 кг.
 • Машината може да центрофугира със скорост до 1200 оборота в минута с възможност за избор на скорост и бутон за отмяна на центрофугата.
 • Уредът има широка функционалност, включваща 14 програми за сушене/пране и пара. Освен това има дори функция за презареждане на пране през главния люк, което е много удобно!

Машината е оборудвана с усъвършенствана система за безопасност: има защита срещу деца, защита срещу течове, контрол върху баланса в барабана, контрол върху образуването на пяна по време на процеса на пране.

Особеност на модела е възможността за управление на уреда от смартфон, комуникационният протокол е Wi-Fi модул. Освен това машината е оборудвана с усъвършенствана система за самодиагностика Smart Diagnosis.

Weissgauff WMD 6150 DC инверторен пара

Място в нашата класация заема техниката Weisgauff. Един от тях, моделът WMD 6150 DC Inverter Steam, дори в името на който има функция за обработка на пара, струва около $460 на руския пазар.

Машината е оборудвана с най-модерните компоненти и възли. По-специално, двигател с директно задвижване, както и парогенератор. Този модел е свободностоящ, типът на зареждане е хоризонтален.Weissgauff WMD 6150 DC инверторен пара

Машината разполага с красив, стилен и информативен дисплей. Управлението се извършва с помощта на сензорни бутони. Тялото е изработено от бяла пластмаса. Машината има впечатляващи характеристики.

 • Може да пере максимум 10 кг дрехи.
 • Машината може да суши до 7 кг.
 • Той може да ускори барабана на етапа на въртене до 1500 оборота в минута. Можете да изберете скоростта на центрофугиране.
 • Устройството е оборудвано с широка функционалност, включително 14 алгоритма за сушене/пране и обработка с пара. Обработката с пара лесно премахва неприятните миризми, изглажда тъканта и се справя с леки петна, като същевременно запазва структурата на тъканта. Освен това има дори функция за презареждане на прането през главния люк, което значително увеличава удобството при работа с машината!

Машината е оборудвана с усъвършенствана система за безопасност: има защита от деца, пълна защита срещу течове, контрол върху баланса в барабана, контрол върху образуването на пяна по време на процеса на пране.

Що се отнася до сушенето, възможно е дрехите да се сушат по време (когато потребителят задава продължителността на цикъла) и по остатъчна влага, тоест самата машина определя колко време да сушат дрехите.

Haier HWD80-BP14959A

Рейтингът се допълва от модела HWD80-BP14959A на китайската марка Haier. Цената на модела за руски потребители е около $490. Този модел е свободностоящ, типът на зареждане е челен. Машината е оборудвана с модерен високопроизводителен процесор, дисплей със сензорна система за управление и модерен софтуер. Моделът изглежда много модерен - бял корпус с черен люк, барабан и черен контролен панел. Основни параметри на машината:Haier HWD80-BP14959A

 • Можете да заредите не повече от 8 кг пране за пране;
 • за сушене, заредете барабана не повече от 5 кг;
 • ускорение на барабана по време на въртене 1400 rpm;
 • Функционалността на пералнята включва 12 програми, включително няколко режима на сушене и функция на пара. Друга полезна опция е презареждането на прането в барабана през главния люк.

важно! Сушенето се извършва според остатъчната влага, тоест машината самостоятелно изсушава прането, като регулира цикъла.

Потребителят може също да намери за полезна функцията за отложен старт до 24 часа и сигнал за край на програмите. Системата за безопасност на уреда включва контрол на дисбаланса и защита от деца. Моделът не осигурява защита от течове на вода.

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Иля Иля:

  Предпочетохме и машина със сушене, това е печеливша опция. Изборът падна на Midea заради качеството и ниската цена.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня