Перални и сушилни с горно зареждане

вертикална сушилна машинаПроизводителите на перални машини се опитват да автоматизират процеса на пране на дрехи, доколкото е възможно, създавайки не само перални машини, но и перални със сушилни. Сега не е нужно да окачвате прането си на въжето, а да го извадите сухо от барабана на машината. Машините с функция за сушене предизвикват съмнения у някои потребители, особено ако са с горно зареждане, а някои дори не знаят от къде да закупят такива машини и дали ги има на нашия пазар. Ще се опитаме да отговорим на всички тези въпроси.

Предимства и недостатъци

Вертикалните сушилни машини имат своите предимства и недостатъци в сравнение с конвенционалните сушилни машини или машини с предно зареждане. Какви са силните страни на такива единици?

 • Първо, оборудването за вертикално натоварване може да бъде поставено на всяко място, във всеки свободен ъгъл; в повечето случаи ширината на такава машина е само 40 см.
 • Второ, удобно е да зареждате пране, без да се навеждате, за да го направите.
 • Трето, ако забравите да поставите нещо в прането, можете да добавите прането, когато машината вече е стартирала програмата.

Що се отнася до минусите, те са както следва:

 • Вратите на люка на барабана могат да се задръстят, което ще доведе до ремонт на пералната машина.
 • Функцията за сушене в пералните машини може да бъде включена само за половината от максималното натоварване на машината. Това означава, че част от прането ще трябва да се извади след пране, останалото може да се изсуши.
 • Обхватът на машините с вертикално зареждане е много по-малък, отколкото с предно зареждане.
  И те са по-ниски по отношение на натоварването, максималното им натоварване е само 7 кг.
 • Вертикалните машини и дори тези с функция за сушене са много по-скъпи и не се намират на руския пазар.

Къде мога да купя?

И сега ще зададем, може би, един от основните въпроси: къде да купя пералня с вертикално зареждане и сушене? В Русия и страните от ОНД автоматичните перални машини с горно зареждане се продават в големи количества, но едва ли ще намерите модели със сушилни. Специално се заехме да търсим перални с такива характеристики, претърсихме всички каталози на водещи руски центрове за продажба на домакински уреди, претърсихме интернет и накрая намерихме само няколко модела, и то на много висока цена.

Каква е причината? А причината е, че технологично е по-трудно да се произвеждат перални с вертикално зареждане, а още по-трудно е да се правят модели, оборудвани с допълнителна сушилня. Така получавате пералня с горно зареждане и функция за сушене на цената на употребявана чужда пералня.

Има и друг вариант. Можете да закупите не нова вертикална сушилня, а оборудване, което се продава на вторичния пазар, по-специално на американския пазар. Факт е, че в Америка най-популярни са големите перални машини с натоварване от 10-15 кг или повече, с вертикално зареждане и сушене. Теоретично можете да намерите уебсайт на английски език, който продава употребявано оборудване и да поръчате употребяван „домашен асистент“ на разумна цена. Чакай я да дойде и да се радваш!

Като се има предвид текущият обменен курс на щатския долар, закупуването на употребявано оборудване от Америка няма да бъде евтино.

На теория всичко е лесно, на практика ще хвърлите пари на вятъра за "прасе в джоба". Когато дойде някоя ръждясала бандура, правена четири пъти, и няма да ви издържи и година, тогава кой ще подадете иск с? Нека да обобщим! Нова автоматична пералня с горно зареждане и сушене, дори и в онлайн магазин, е изключително скъпа, а закупуването на стара също не е особено изгодно.Като цяло, ако бяхме на ваше място, бихме се отказали от идеята за закупуване на пералня и сушилня с горно зареждане, но окончателното решение, разбира се, е ваше.

Преглед на модела

Така че на руския пазар няма вертикални сушилни, но едно време имаше. Нека прегледаме такова оборудване; може би познаването на марката ще ви помогне да намерите пералната машина, от която се нуждаете, в друга държава.

Brandt WTD 1376 K – машина с горно зареждане с добре познати Френската компания Brandt, размерите му (ШxДxВ) са 45 x 60 x 85 cm. Освен това този модел може да пере 5 кг пране и да изсушава само 2,5 кг. Машината центрофугира дрехи на 1300 оборота в минута, но класът на центрофуга е само B.

Класът на консумация на енергия на тази пералня със сушилня също е само B. Заслужава да се отбележи, че резервоарът е изработен от неръждаема стомана.

brandt-wtd6284sf-пералня-сушилня-2

Hitachi AJ-S65MXP - тази пералня с горно зареждане може да пере до 6,5 кг пране и да суши дори по-малко от предишната машина, само 2 кг. Не се различава в изобилието от програми, има само 6 режима на пране и се върти само при 850 оборота в минута. Като цяло машината е без забележки, хаби много вода, а ефективността на пране е под въпрос.

Gorenje WTD 63110 – пералня с горно зареждане и функция за сушене до 3 кг, пере до 6 кг сухо пране. Машината е програмирана с 16 режима на пране, включително против намачкване. Консумацията на енергия отговаря на клас B. Като цяло добра машина, която ще пере и суши.

gorenje-wtd-63110

Mabe MWD1 T611 е машина с горно зареждане, непозната в Русия, но известна в Бразилия и САЩ. Зареждането му е 6 кг, а при сушене - 4 кг. Машината се отличава не само с висок клас на пране, но и с клас на енергийна ефективност А. Машината е защитена от течове и дисбаланс.

Frigidaire MLCE10ZEMW е необичайна пералня, подходяща за перални. Има големи размери (ШxВxД) – 68 x 191 x 78 см. Товароносимостта е 10 кг. Само с 4 температурни настройки тази машина няма много програми за пране. Може да се намери в продажба, но струва около $1550.

frigidaire-mlce10zemw

Blomberg WDT 6335 е турска пералня с „немски корени“. Товароносимостта при пране е 6 кг, а при сушене 4 кг. Машината разполага с дигитален дисплей и разнообразни програми за пране. Центрофугирането се извършва при повишена скорост от 1300 оборота в минута.

blomberg-wdt-6335

По този начин има перални машини с горно зареждане с функция за сушене, но те са практически недостъпни за руския потребител. Това е еквивалентно на какво, ако те изобщо не съществуват. Ето защо е по-добре да помислите за устройство с предно зареждане; сред такова оборудване определено ще има нещо оптимално в цена и качество.

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Анонимен Анонимен:

  Благодаря ви, статията помогна

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня