Как да перете капаците на пералнята в пералнята?

Как да перете капаците на пералнята в пералнятаВътрешността на пералната машина редовно е изложена на външни влияния: хората внасят в нея мръсотия, прах и др. Следователно рано или късно всеки шофьор ще трябва да се сблъска с необходимостта да подреди вътрешността на пералната машина. Някои хора носят пералните си на специалисти, докато други предпочитат да го направят ръчно. За самия интериор всичко е ясно, но възможно ли е да се перат капаците на пералнята в пералнята?

Ако кориците са изработени от кожа или изкуствена кожа

На първо място, трябва да вземете предвид, че всичко зависи от материала. Има огромно изобилие от тъкани, от които се правят вътрешните капаци на пералните. Някои от тях се перат лесно в машина, но някои, уви, не.

Последната категория включва калъфи от кожа или изкуствена кожа. Ако вътрешността на вашата машина е украсена точно с такъв материал, ще трябва да се откажете от автоматичното пране. Но няма проблем! Това не означава, че салонът не може да бъде приведен в ред. Има специални аерозоли и кремове за кожени калъфи. След тях продуктът ще изглежда по-чист и по-нов.

важно! Еко кожата обаче не изключва прането на кориците за перални в пералня. Въпреки това ще трябва да изберете най-деликатния режим и да изоставите почистващите препарати на основата на хлор.

Какво да избера: крем или аерозол? Ако вътрешното почистване е рутинно и просто трябва да подобрите външния вид на кориците, вземете аерозол. За да не повредите кожата си, прочетете внимателно инструкциите за употреба. По правило аерозолът се нанася равномерно върху цялата повърхност на материала, абсорбира се и след това излишъкът му се отстранява със суха кърпа.Кожените калъфи за седалки не могат да се перат

При единични замърсявания всичко е различно.Тук ще ви помогне специален крем. Нанесете го точково върху петното, разтрийте обилно с мокра кърпа и след това отстранете излишното със суха кърпа.

Някои собственици на перални дори измиват интериора с домашен продукт. Икономичен е и не по-малко ефективен: една голяма лъжица препарат за килими се разрежда на пет литра вода. И обикновеният медицински алкохол ще помогне като спешен помощник при премахването на единични петна!

Калъфи от кожа или вълна

Продуктите от кожа и вълна се делят на синтетични и естествени. Калъфите от първа категория не се перат в пералня. За почистване се продават различни сухи смеси. Ако желаете, можете да използвате импровизирани средства: грис или нишесте. Нанесете определено количество препарат или почистващ препарат върху материала и срешете продукта срещу мъх, след което леко масажирайте.

Тъканите от естествена вълна или косъм могат да се перат в пералня. Просто трябва да изберете подходящия режим или просто да инсталирате най-деликатната налична програма.Кожухите трябва да се перат внимателно

Калъфи, изработени от по-малко взискателни материи

Най-непретенциозните корици за пране също изискват определени предпазни мерки. Например, не бързайте да зареждате продукт с вложки от пяна в барабана. След измиване те просто ще се разпаднат и може би качеството на корицата веднага ще се влоши рязко.

Не забравяйте, че някои тъкани, като например гоблените, са склонни да се свиват по време на пране. За да избегнете това, първо накиснете артикула в топла вода с деликатен препарат.

Същото важи и за всички силно замърсени продукти. Предварителното накисване ще подобри качеството и резултата от прането. И да, при никакви обстоятелства, независимо каква е тъканта, не поставяйте машината на цикъл на центрофугиране. По време на процеса на автоматично избутване продуктът може да се деформира. По-добре е да направите въртенето ръчно, за да контролирате процеса. Ето още няколко препоръки.

  1. Температурата на пране не трябва да надвишава 30 градуса.
  2. Продуктите трябва да са само течни.
  3. Мощно изплакване.

По-добре е калъфките да се сушат естествено, разгънати и хоризонтално.Ако трябва да премахнете единични петна, изтъркайте зацапаното място с четка с разтвор от сапун и вода и след това изплакнете.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня