Как да перете черни дрехи, за да не губят цвят?

Как да перете черни дрехи, за да не изгубят цвета сиВ магазините можете да намерите много различни продукти за пране на черно. Всъщност нещата от такива нюанси изискват специални грижи, точно като белите. Важно е да изберете добър гел или прах, който ще премахне всички замърсявания, ще запази цвета и ще изплакне напълно от влакната. Нека да разберем кои почистващи съединения са подходящи за грижа за тъмни дрехи.

Jundo Black и Synergetic

Много домакини се чудят как да измият черно. Тъмните дрехи често са по-капризни от светлите и за да запазите наситеността на цветовете, трябва да купувате правилните продукти.

Изберете висококачествени и ефективни продукти за пране на черно, така че нещата да запазят своята яркост, мекота и оригинален вид за дълго време.

Измиващият гел Jundo Black има много положителни отзиви. Това е концентриран състав, подходящ за използване в автоматични перални машини. Може да се използва за синтетични и памучни тъкани. Потребителите отбелязват, че артикулите запазват богатия си черен цвят след измиване. Гелът е икономичен, за едно измиване са достатъчни пет щраквания върху дозатора. Продуктът се изплаква добре от тъканите и не оставя следи по дрехите. Лесно премахва мръсотията и прави прането меко. Една литрова бутилка Jundo Black ще струва около 4 долара.Jundo Black и Synergetic

Друг продукт, обичан от руските домакини, е Synergetic за черно бельо. Биоразградимият концентриран гел може да се използва за ръчно и машинно пране, разтваря се еднакво добре в студена вода и при температура 90°C. Продуктът не съдържа фосфати, така че не вреди по никакъв начин на околната среда. Потребителите отбелязват приятна миризма, течността помага за възстановяване на цвета.Опаковка Synergetics от 0,75 литра струва около 3 долара, голяма бутилка от 2,75 литра струва 8 долара.

Burti Noir и Der Waschkonig Black

Течността Burti Noir е подходяща за всички видове пране. Съдържа балсам, който омекотява нещата и придава приятен аромат. Продуктът е тестван от дерматолози и е подходящ за хора с особено чувствителна кожа. Не е препоръчително обаче да използвате състава за почистване на изделия от вълна и коприна.

Гелът отстранява добре петна и може да се използва при температура на водата от 30°C до 60°C. Предотвратява появата на хапчета върху прането, не оставя следи и се изплаква добре. Можете да закупите бутилка от 1,3 литра от продукта за около $5.Burti Noir и Der Waschkonig Black

Перилният препарат Der Waschkonig Black съдържа средство за отстраняване на петна, както и компоненти, които предотвратяват образуването на котлен камък върху основните елементи на пералнята. Внимателно се грижи не само за нещата, но и за машината. Подходящ за почистване на дрехи от естествени, смесени и синтетични тъкани. Гелът не съдържа фосфати и зеолити. Цената на опаковка от 1,625 литра е около 250 рубли.

Topper Black и Meine Liebe

Друг добър препарат за черно е Topperr Black. Активен е във вода с всякаква твърдост и не съдържа фосфати. Бутилка от два литра е достатъчна за 36 цикъла. Цената на пакет от посочения обем е около $6. Гелът ефективно отстранява замърсяванията, поддържа яркостта на тъмните нюанси, предотвратява ефекта на „измиване“ и предотвратява появата на белезникави петна по дрехите.

Гелът Meine Liebe за тъмни и черни тъкани ще помогне за възстановяване на цвета. Концентрираният продукт се измива добре и съдържа ензими. Препоръчва се за грижа за деним и спортни облекла. В състава няма фосфати.Цената на бутилка от 0,8 литра е приблизително 370 рубли. Подходящ за всички видове пране.Topper Black и Meine Liebe

Как да се грижим правилно?

Черните дрехи са доста придирчиви и капризни. На тъмните тъкани всички замърсявания, пърхот и мъх са ясно видими, така че те трябва да се перат много често. Това води до бързо избледняване на нещата. За да ги предпазите от загуба на цвят и придобиване на неприятен „мишкав“ нюанс, трябва да следвате някои правила.

Ето няколко ефективни начина да се грижите за черните предмети, така че да не избледняват, но да запазят наситения си цвят за дълго време.

  • Когато перете тъмни дрехи в автоматична машина, не забравяйте да използвате деликатния цикъл. Също така е препоръчително да поставите щипка сол в контейнера за прах с основния продукт.
  • За да освежите цвета на любимата си блуза, налейте хладка вода в леген и добавете 2 супени лъжици оцетна киселина. Накиснете якето в този разтвор за 25-30 минути. След това можете да изперете дрехата по обичайния начин - ръчно или в машина.
  • Изплакването на продукта във вода с черно мастило ще помогне за фиксиране на цвета. Тази опция е подходяща само за ръчно пране. Когато изплаквате дрехите си за последен път, добавете във водата малко спирала и лъжица оцет.
  • Накисването на прането във вряща вода с добавяне на натурално кафе ще помогне за освежаване и възстановяване на цвета. Необходимо е да излеете гореща вода в леген и да добавите смлян черен прах там. Разтворът трябва да е много силен. Избелялата вещ се поставя в леген за половин час, след което се почиства на ръка с добавка на черен препарат за пране. Този метод ще струва доста пари, но любимото ви сако или пола определено си заслужава.

Ако искате да възстановите цвета, но нямате време да го направите, просто занесете черния артикул на химическо чистене - специалистите ще го върнат в първоначалния му нюанс.

На помощ на домакините ще дойде и сода бикарбонат. Може да добави наситеност към черния цвят и да премахне миризмата на пот. Този „народен“ метод е подходящ за грижа за ризи, леки блузи и блузи. В края на редовното машинно пране трябва да накиснете продукта за 10-20 минути във вода с добавяне на супена лъжица сода. След това остава само да изплакнете и изсушите предмета.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня