Възможно ли е да се пере еко кожа в пералня?

Възможно ли е да се пере еко кожа в пералня?Фактът, че автоматичните перални машини почти напълно изместиха прането на ръце, вече не е тайна. Но като правило веднага идват на ум стандартни неща: ризи, панталони, тениски, тениски и др. Някои потребители обаче отиват по-далеч и измиват буквално всичко, което се нуждае от почистване в SM. Но възможно ли е да перете еко кожа в пералня, без да повредите продукта?

Защо да изберете еко кожа?

Екокожата има значителни предимства пред продуктите от естествена кожа и нейните заместители в няколко отношения. Той е много по-евтин от продуктите, изработени от истинска кожа, което прави материала достъпен за масовото население. В същото време екокожата е много по-качествена от изкуствената кожа, тъй като позволява на въздушните потоци да преминават, което позволява на кожата да диша. Какво означава високо качество в този случай?еко кожата диша благодарение на микропорите

  1. Полиуретановата импрегнация позволява на продуктите да запазят първоначалния си вид за дълго време, дори при активна ежедневна употреба. Това важи особено за дрехите и обувките, изработени от този материал.
  2. Издръжливостта на тъканта е просто впечатляваща. Почти невъзможно е да се повреди или дори да се разруши при редовна употреба.

Единственото нещо, което може да навреди на външния вид на нещо, са разрези или пукнатини по повърхността, през които, първо, прониква мръсотия, и второ, се вижда облицовката, което не е много естетично.

  1. Екокожата идеално пропуска въздуха през топлия сезон и запазва топлината перфектно, когато е студено. Дрехите, изработени от такава материя, са много удобни за носене.

Намирането на продукти от еко кожа е доста лесно, тъй като те са в изобилие на масовия пазар.Не е изненадващо, защото съотношението цена и качество на материала приятно харесва купувачите, има добро търсене на неща. Разбира се, нищо не може да замени истинската кожа, но ако не искате да похарчите цяло състояние и все пак да имате наистина висококачествен артикул, еко кожата е за вас.

Препоръки за отстраняване на замърсители

свежата мръсотия може лесно да се отстрани от повърхността на екокожатаЗа да могат артикулите от еко кожа да издържат възможно най-дълго и да останат свежи, все пак трябва да се грижите добре за тях. Да, полиуретанова импрегнация значително опростява задачата, но не решава напълно проблема.

Например, неизбежно е натрупването на прах върху продукта, особено ако пътувате често в близост до магистрала или живеете в сух климат. За да премахнете такова замърсяване, достатъчно е да вземете два парцала от естествена тъкан - мокри и сухи. Първо избършете предмета с влажна кърпа, за да отстраните праха, и след това го изсушете, за да избегнете водни следи. Същият метод се използва за премахване на пресни петна от кафе, чай и др.

важно! Ако разлеете или изпуснете нещо върху еко кожа, отървете се от петното възможно най-бързо, защото колкото по-бързо го направите, толкова по-лесен ще бъде процесът. Старите петна изискват по-сериозен подход.

Срещу упоритите петна помага водка или спирт. Навлажнете памучен тампон и разтрийте добре проблемната зона. Повтаряйте процедурата до пълното отстраняване на петното.

Допустимо ли е машинно пране?

Мокрото почистване на ръцете не винаги е ефективно за обувки или кожени предмети. Наистина, в допълнение към петна, може да има миризма на пот или други дребни проблеми. Възниква въпросът за прането в машина.По-добре е да се суши на закачалка, далеч от слънце и източници на топлина

Като цяло, като правило, продуктите от еко кожа могат да се перат в пералня. Особено ако говорим за елементи от гардероба.Трябва обаче да внимавате - изберете деликатен режим и задайте температурата не по-висока от 30-35 градуса. Що се отнася до детергентите, използвайте ги до минимум, за да не повредите импрегнирането и да не оставите белезникави петна. В краен случай можете да закупите препарат за почистване на кожа в магазина.

Екокожата е материал, който по принцип може да издържи на предене. Това е страхотна новина, защото пресоването на продукти от такава тъкан на ръка е много, много трудно. Разбира се, не трябва да се увличате, задайте минималния брой обороти, за да избегнете гънки. Гънките трудно се изправят, ако вече са се появили, така че също трябва да изсушите тъканта внимателно, като внимателно изгладите повърхността.

Но що се отнася до сушенето, всичко е много строго: в никакъв случай не трябва да сушите продукта в машина, върху или близо до нагревателни уреди, със сешоар и т.н. Дори продължителното излагане на пряка слънчева светлина може да бъде вредно за предмета. Гладенето и паренето на еко кожа също е строго противопоказано. За да придадете на продукта подходящ външен вид, трябва да го подредите и оформите веднага след измиване.

Ако пренебрегнете препоръките или дори пренебрегнете почистването на неща, изработени от материал от еко кожа, тъканта бързо ще загуби представителния си вид - ще се появят ожулвания, пукнатини, гънки и просто няма да искате да носите такъв артикул. И практичността му ще бъде под въпрос. Затова не разчитайте на всемогъщата полиуретанова импрегнация и внимателно се грижите за вашите изделия от еко кожа, за да се насладите на техните качества възможно най-дълго.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня