Как да перете поларени дрехи в пералнята

Как да перете поларени дрехи в пералнятаНе можете без топли поларени вещи в гардероба си. Такива материали обаче изискват по-внимателна грижа, за да запазят спретнат външен вид и качества за дълго време. Ако искате да осигурите подходяща грижа за артикула си, отделете време, за да разберете как да перете полар в пералня.

Препоръки за машинно пране

По правило нещата, изработени от руно, са много топли, от материала се правят одеяла, суичъри, качулки и други подобни дрехи или мебели за дома. Съответно такива дрехи са по-често изложени на външни влияния и се замърсяват. Измиването на флис в пералня не е проблем, удобно е и спестява време, но трябва да знаете някои нюанси:импрегниране на флис артикули

  1. Температурата на водата за пране не трябва да надвишава 40 градуса. По-добре е да спрете на 30, в противен случай материалът ще загуби плътност, топлинни свойства и др.
  2. Преди да заредите, не забравяйте да обърнете предметите отвътре, ако говорим за гардероб. Ако има копчета и ципове, те трябва да се закопчават.
  3. Руното е синтетична тъкан, така че не забравяйте да зададете подходящия режим на вашия SM.
  4. Препоръчително е да закупите специален разтворител в магазина. Това ще помогне да се запази водоустойчивостта на тъканта.

внимание! Също така се препоръчва да бъдете много внимателни, когато центрофугирате изпран артикул. По-добре е напълно да се откажете от автоматичната процедура, а когато го правите ръчно, при никакви обстоятелства не трябва да усуквате или извивате артикула.

Ако има сериозни петна по тъканта и се притеснявате, че няма да се махнат след първото пране, тогава е напразно.Петната от поларените дрехи се отстраняват доста лесно, но за всеки случай можете да накиснете вещта в топла вода преди пране, като добавите малко препарат.

С какво ще се мием?

балсами за поларени артикули При избора на перилен препарат е препоръчително да изберете течни гелове, тъй като сухите прахове действат твърде агресивно върху тъканта и трудно се измиват. И тъй като одеялата и суичърите почти винаги влизат в пряк контакт с кожата, нищо добро не може да се очаква от останалия прах.

Също така е препоръчително да закупите балсам, тъй като той ще помогне да се запази мекотата и структурата на материала. С изключение Освен това е доказано, че климатиците се справят отлично с елиминирането на статичното електричество, което прави последващото носене на артикула много удобно.

важно! Когато перете поларено облекло, кажете твърдо не на избелващите средства на хлорна основа и други агресивни перилни препарати. Ако се съмнявате, че вашият течен препарат ще се справи с прането, потърсете в магазина специални капсули за пране на полар.

Грижа за отделни елементи

Винаги трябва да помните, че гамата от неща, за които се използва руното, е изключително широка. И всеки има своето предназначение. Ето защо е важно да знаете нюансите на измиване на отделни елементи от руно. Например, основната цел на одеялото е да поддържа топлина. Никога обаче не знаете какви други примеси има във влакното, така че е по-добре първо да проверите етикета на продукта.

Що се отнася до шушляковото яке, производителите ни предупреждават да внимаваме с водоотблъскващия слой. За да сте спокойни, купете специална импрегнация в магазина и обработете повърхността на тъканта преди измиване. Освен това, това се отнася не само за автоматичното пране на поларени изделия, но и за ръчния процес.

Как да изсъхне?

сухи дрехи на полар 4 точкиКакто бе споменато по-горе, при никакви обстоятелства не трябва да използвате агресивни мерки, когато въртите поларено изделие. Просто го натиснете леко с ръце, за да отстраните излишната вода. След това намерете равна хоризонтална повърхност с необходимата площ и поставете продукта върху нея. Сега всичко, което трябва да направите, е да изчакате, докато продуктът стане леко влажен.

Едва след това можете да закачите артикула на закачалка и да го оставите да изсъхне напълно. Първоначално не можете да окачите мокро руно във вертикално положение, тъй като изобилието от вода ще разтегне продукта и ще го деформира. По същата причина избягвайте да сте близо до отоплителни уреди.

Гладенето е строго забранено! Поларът е материал, който не се мачка много, ако се пере и носи правилно. Съответно няма нужда да го гладите. Но ютията всъщност може да изгори влакната и да лиши артикула от неговата привлекателност.

Не забравяйте, че при правилна грижа, поларената дреха ще запази отличния си външен вид и практични функции за много дълго време. Универсалността на материала и лекотата на използване правят поларените дрехи изключително популярни!

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня