Пране на кожени рокли

Пране на кожени роклиКожените изделия са много популярни. Дрехите от естествена кожа са практични, елегантни и винаги на мода. Разбира се, както всеки друг плат, този материал се замърсява и трябва да се почисти.

В допълнение към известните кожени якета и клинове, днес има голямо търсене на ризи и рокли от изкуствена и естествена кожа. Ще ви кажем как да перете кожена рокля и какви продукти да използвате. Нека да разгледаме основните нюанси на грижата за продуктите, изработени от този материал.

Какво се случва, ако го перете в машина?

Мненията относно възможността за пране на дрехи от естествена кожа в машина се различават. Някои хора са категорично против такава обработка, вярвайки, че материалът определено ще се влоши. Други спокойно хвърлят кожена рокля или риза в машината, избирайки най-деликатния режим.

Преди да изперете кожена рокля, не забравяйте да прочетете информацията на нейния етикет. Обикновено производителят забранява автоматичното пране на кожени изделия. Те също не трябва да се изцеждат или гладят.

Кожената рокля може да се развали, след като е била в сапунена вода за дълго време.

Затова е по-добре да избягвате машинното пране на кожени рокли. След 20-30 минути престой във вода може да се свие и да загуби блясъка си. И ако изстискате продукта дори при ниски скорости, той със сигурност ще се деформира.какво се случва, ако перете кожа в машина

Така че, освен ако не е абсолютно необходимо, е по-добре да не перете кожена рокля в автоматична машина. Производителите съветват да се прибягва до местно или химическо чистене. Можете също така да рискувате и да направите пълно измиване на ръцете. Основното е, че артикулът е възможно най-малко във водата.

Преди пълно измиване, дори и на ръка, трябва да проведете експеримент. Намокрете бяла кърпа и изтъркайте роклята на незабележимо място.Ако парцалът е придобил цвета на материята, тогава вещта не трябва да е напълно мокра. В противен случай съществува риск продуктът да избледнее.

Да рискуваме да изперем роклята

Преди да изперете кожена рокля, погледнете нейния етикет. Той съдържа основни препоръки за грижа за продукта. Ако на етикета има символ за ръчно пране, направете следното:

  • напълнете леген с хладка вода и добавете препарат;
  • накиснете предмета в леген за няколко минути;
  • накиснете мека гъба в сапунен разтвор, избършете роклята с нея първо отвън, след това отвътре;Нека рискуваме да изперем кожена рокля на ръка
  • изплакнете продукта в чиста вода;
  • разклатете роклята, избършете излишната влага от кожата.

Кожените предмети не трябва да се усукват по време на предене - материалът може да се напука.

За да изсъхне, закачете роклята на закачалки, като я обърнете наопаки. Кожата не абсорбира влагата, а основната задача е да изсуши подплатата. Не забравяйте да изправите материала, така че да не се образуват гънки върху него.

Ефективни методи за почистване

Има няколко начина за актуализиране на кожена рокля. Най-безопасният начин за почистване на естествена кожа е с парогенератор. Продуктът се окачва на закачалки и се обработва със струя пара от двете страни. Благодарение на това мръсотията се омекотява и може лесно да се отстрани с влажна кърпа.

Магазините продават различни химически съединения за обработка на кожени изделия. Най-ефективните от тях:

  • Saphir Tenax (спрей боя за гладка кожа);
  • Hi Gear Proline Leather Cleaner & Conditioner (препарат за почистване на кожа);препарат за почистване на кожа
  • Motul Perfect Leather (продукт за грижа за кожата);
  • DoctorWax (цяла линия продукти за грижа за естествена и изкуствена кожа).

Преди да използвате домакински химикали, трябва внимателно да проучите инструкциите. Представено е на опаковката.Ако нарушите дозировката или технологията за почистване, можете да развалите кожената си рокля.

Ефективен народен лек е смес от сапун, глицерин и амоняк. Можете също така да почистите кожена рокля със сок от цитрусови плодове. Най-лесният начин е разтвор от вода и шампоан. Салфетка се напоява с пяна и продуктът се избърсва с нея.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня