Може ли възглавница с камилска коса да се пере в пералня?

Може ли възглавница с камилска коса да се пере в пералня?Ключът към здравословния сън е не само висококачествена, но и чиста възглавница. Ако купувате спално бельо от камилска вълна, тогава трябва да вземете предвид не само много предимства, но и трудности в грижата. Естественият състав изисква деликатно почистване. Можете да перете възглавници от камилска козина в пералня, но с известни резерви. Ще ви кажем по-подробно от какво да се страхувате и да избягвате.

Характеристики на използване на автоматична машина

Продуктите от естествена вълна могат да се перат в пералня, но само при спазване на определени правила. На първо място, това се отнася до зададения режим. В идеалния случай трябва да включите програмата „Вълна“, предназначена специално за нежно почистване на скъпи плетени изделия. Ако няма специален бутон, изберете валидна алтернатива: „Деликатно“ или „Ръчно“.

Вторият важен момент е температурата на нагряване на водата. Ако температурата в барабана е над 30 градуса, възглавницата ще се свие и ще загуби естествената си мекота. Не е необходимо да поемате рискове, по-добре е да изберете минималните градуси - "30", "20" или "0".

Вълната се пере на 30 градуса!

Настройката на въртене също изисква специално внимание. Камилската вълна, подобно на други деликатни материали, не обича рязко усукване и високи скорости. Максимално допустимият интензитет на въртене на барабана е 400 оборота в минута, но е по-добре да сведете до минимум рисковете и да го изключите напълно. По този начин вероятността от деформация и свиване ще се доближи до нула.изберете програмата Wool

Четвъртата точка е изборът на перилен препарат. Правилно подбраният състав ще запази структурата на материала, ще подобри мекотата и бързо ще премахне бактериите от влакната. Идеалният вариант би бил използването на гелове с екстракт от ланолин, които могат да подобрят свойствата на камилската вълна. Ние казваме категорично „не“ на праховете, чиито гранули не се разтварят в студена вода и развалят продукта.

Традиционна грижа

Производителите препоръчват да не поемате рискове и да изоставите автоматичната пералня в полза на ръчното пране. По този начин можете да премахнете механичното въздействие и да извършите най-нежното почистване. Процесът на почистване е прост.

 1. Напълнете голям леген или вана с топла вода (максимална температура 30 градуса).
 2. Разтворете препарата във вода.
 3. Потопете възглавницата в сапунения разтвор.
 4. Накиснете продукта за 5-5,5 часа.
 5. Внимателно отцедете водата.
 6. Налейте част от чистата вода и изплакнете възглавницата.възглавница с камилска коса, която може да се пере на ръка
 7. Повтаряме веригата „източване-изплакване“, докато водата в контейнера стане напълно бистра.

Не можете да изстискате възглавницата по стандартния метод - вълната се деформира при силен натиск и усукване. За да премахнете влагата, трябва внимателно да натиснете върху продуктите, движейки се от центъра към краищата. След това преминаваме към сушене.

Изсушаване на продукта

Вълнените изделия са капризни не само при почистване, но и при сушене. Неправилно изсушен артикул може да се деформира и да загуби първоначалната си твърдост или цвят. За да избегнете „изненади“, ще трябва стриктно да следвате инструкциите:

 • поставете суха хавлиена кърпа или одеяло върху равна повърхност;
 • внимателно поставете възглавницата върху кърпата;
 • изправете гънките на възглавницата;оригинален метод на сушене
 • покрийте отгоре с втора суха кърпа или фланелена пелена;
 • периодично, когато е мокро, сменяйте спалното бельо;
 • Обръщайте възглавницата редовно, за да осигурите равномерно изсъхване.

За сушене изберете проветриво, засенчено място, така че вълната да не е изложена на пряка слънчева светлина.Няма нужда да разбивате пълнителя - след 2-3 часа естествено сушене продуктът ще се върне в първоначалната си форма.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня