Пране на пухено яке на пералня Candy

Пране на пухено яке на пералня CandyМного хора отдавна са спрели да перат връхните си дрехи на ръка и са поверили тази работа на своя „домашен помощник“. Благодарение на факта, че всички видове пълнители могат да издържат на мощността на машината, грижата за такива неща стана по-лесна. Въпреки това, за да постигнете напълно идеален резултат, трябва да знаете как правилно да перете пухено яке в пералня Candy. Лесно е да сгрешите с режима, затова сме подготвили за вас списък с правила и препоръки, към които трябва да се придържате.

Кой алгоритъм да избера?

Всички домакини знаят, че стандартното пране на пухените продукти е изключително нежелателно. Причината се крие във факта, че почти всички съвременни неща като гащеризони, ски костюми и якета имат мембранен слой и изолация от синтетика и подплънки от полиестер. При резки завъртания и агресивно въртене тези материали не само се деформират, но и губят физическите си свойства. Ето защо неправилно избраната програма може значително да повлияе на скъпите артикули, лишавайки ги от топлопроводимост и способността да „дишат“.

За да сте сигурни, че качеството на вашите дрехи няма да се влоши, е важно внимателно да проучите модела на машината, с която разполагате, и функционалността, която предлага. Най-подходящите режими от основния набор са варианти на ръчно, деликатно пране, както и цикли за спортно облекло и синтетика. Ще трябва да намерите алгоритми като:Candy CS4 1061D1 2 Smart Touch

 • "Памук: при 40 градуса";
 • “Синтетика: нежна при 40 градуса”;
 • "Вълна";
 • „Деликатен“.

Не забравяйте, че пухените якета и якета не издържат на висока скорост и температури над 40 градуса!

Изброените програми се считат за подходящи за измиване на пухени продукти, но всяка от тях има свои собствени характеристики, които трябва да се вземат предвид. Ще бъде по-добре, ако тествате всяка функция във времето и оценявате качеството на измиване. В същото време не се препоръчва да правите промени в инсталираните опции, тъй като те вече съдържат всички оптимални параметри за измиване.

Препоръчително е да обърнете артикула отвътре навън

Когато сте решили температурния режим и мощността на въртене на барабана, можете да заредите пухеното яке в пералнята. Въпреки това, не можете просто да го пъхнете там: важно е първо да подготвите продукта за измиване. Първо проверяваме всички джобове, за да се уверим, че няма монети или ключове, които биха могли да пробият резервоара на устройството. След това изключваме всички подвижни елементи: брошки, яки, маншети и качулки. Особено важно е да направите това, ако имат вложки от естествена кожа.закопчайте ципа на пухеното си яке преди пране

След това ще трябва да затегнете циповете и да обърнете артикула отвътре, така че предната страна да е отвътре. Това е необходимо, за да се подобри ефектът от прането и да се предпази якето от повреда. Водата и препаратът ще проникнат по-бързо през вътрешната облицовка, която сега е отгоре; това е важно, тъй като деликатният цикъл не трае толкова дълго, а изолацията се нуждае от цялостно почистване. Освен това, когато обърнем якето отвътре навън, всички метални фитинги под формата на цип и нитове са скрити. В противен случай тези твърди предмети ще се удрят в стените на барабана, надрасквайки не само самия резервоар, но и тъканта, а това е безполезно за нас.

Добавете няколко топки към барабана за пухчета

Ако погледнете форумите, ще откриете, че опитни домакини препоръчват пране на якета с топки за тенис.Ползата от това „съседство“ е, че топките отскачат в барабана и предотвратяват смачкването на изолацията, като по този начин я предпазват от деформация. Този метод обаче има и своите клопки:

 • подходящи топки се намират много трудно;топки за пране
 • багрилата с ниско качество могат да избледнеят и да оцветят пухеното яке;
 • твърде тежките топки могат лесно да повредят барабана дори при най-ниските скорости.

Ето защо е най-добре да използвате специални топки, които ще предотвратят деформацията на изолацията. Те са добри, защото се състоят от плътна гума и на повърхността им няма багрила. В допълнение, по стените на такива топки има шипове и издатини, които предотвратяват загубата на пълнителя. Обикновените топки за масаж също могат да бъдат подходящи за тази процедура.

Когато перете пухено яке, следвайте съветите

Въпреки напредъка във функционалността на машините, автоматичното пране на връхни дрехи все още остава рискова дейност. Въпреки това, ако се придържате към правилата, негативните последици по този въпрос ще бъдат сведени до минимум. Не пренебрегвайте етикетите на пухеното яке - винаги изучавайте състава и препоръките на производителя за грижа за продукта. Не забравяйте също:

 • внимателно проверете джобовете и отстранете всички чужди предмети от тях;
 • затегнете всички копчета, ключалки и копчета;
 • зашийте всички дупки, в противен случай съществува риск изолацията да излезе през тях;
 • обърнете продукта отвътре навън;
 • изберете деликатен режим.изсушете пухеното яке върху хоризонтална повърхност

Ако има някакво локално замърсяване по якето, първо го изперете с нежен препарат за отстраняване на петна. Винаги проверявайте настройките на избрания режим и използвайте специални препарати, предназначени за деликатно почистване на връхни дрехи.Също така е важно да добавите опцията „Двойно изплакване“ или да стартирате допълнителен цикъл, който ще ви позволи да измиете всички останали почистващи препарати от изолацията.

Ако пералнята Candy има функция за сушене, автоматичното сушене трябва да бъде изключено. Най-добре е да изсушите вещите естествено: на чист въздух и в изправено положение. За да избегнете бучки и деформации, периодично месете пухчетата.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня