Къде се произвеждат пералните машини Siemens?

Къде се произвеждат пералните машини Siemens?Всеки знае, че оборудването, произведено под немска марка, не винаги се сглобява в Германия. Оборудването на BSH Hausgerate GmbH не е изключение; корпорацията има заводи в Китай, Полша, Турция и Русия. Отзивите на потребителите варират по отношение на това как това се отразява на качеството на оборудването. И така, коя е страната на произход на пералните машини Siemens? Трябва ли да обърна внимание на това при покупка? Ще разберем.

Фабрики по света

Дори и най-честният мениджър може да се затрудни да отговори къде се произвеждат пералните машини Siemens. Всеки конкретен модел може да има две или три homelands. Например централата на една компания се намира в една страна, търговската марка е регистрирана в друга, а машината се сглобява в трета. В допълнение, компонентите и компонентите на машините често имат „многонационален“ произход.Siemens има производствени мощности в различни страни

Ясно е защо това се случва. Производителят на домакински уреди се опитва да намали производствените разходи. Следователно фабриките се намират там, където разходите за труд, наем, материали и други ресурси са минимални. Така концернът BSH Hausgerate GmbH е регистрирана в Европа, а повечето от пералните се сглобяват в Азия, Русия или Полша.

Компанията не се стреми да рекламира факта, че оборудването се сглобява в други страни. Моделите на Siemens имат поговорка: „Произведено в Германия“. Производителят разбира, че купувачът може да има двусмислена реакция към непрестижна страна на сглобяване и веднага гарантира безупречното немско качество на домакинските уреди.

Компания със здрави корени

Историята на концерна започва през 1847 г. По това време Йохан Халске и Веренер Сименс основават работилница, където се сглобяват и ремонтират електрически и механични продукти. Ако говорим за първата перална машина на Siemens, тя е представена на клиентите през 1928 г.Постепенно в производството на оборудване се използват иновативни разработки и технологии, то става по-модерно и функционалността на пералните машини се разширява. За машините на Siemens можем да кажем, че са различни:основатели на Siemens

  • високо качество;
  • ергономичност;
  • многофункционалност;
  • прост интерфейс;
  • ефективност.

Днес корпорацията оперира и предлага оборудване в повече от 190 различни страни по света. Според информация от Wikipedia BSH Hausgerate GmbH е лидер в географското покритие, наред с най-големия концерн Coca-Cola.

През 1967 г. Siemens и Bosh се сливат. След това значимо събитие получихме домакински уреди и купувачите високо оцениха надеждността и качеството на оборудването. Търсенето на машини на Siemens беше голямо, така че концернът реши да започне да произвежда единици в Русия.

В Руската федерация заводът, в който се сглобяват автоматичните перални машини Siemens, се намира в село Нойдорф-Стрелна в района на Санкт Петербург.

В Русия се сглобяват само основни компоненти. Следователно пералните машини, излизащи от завода в Neudorf-Strelna, не са по-лоши от европейските си колеги. Загрижеността оборудва оборудването си изключително с немски резервни части, което обяснява високото качество на продуктите.

Как да не „попаднете“ на фалшификат?

Автоматичните машини на Siemens заемат едно от първите места в "върховете" на надеждното и издръжливо перално оборудване. Според статистиката, за 10 години използване на единици, не се записват повече от 5% от случаите на повреда на оборудването. Това е много добър показател.

Както в немските, така и в други заводи дефектите на пералните се контролират както от специални компютри, така и от хора. Оборудването е тествано еднакво добре независимо дали в Германия, Китай или Русия. Заслужава да се отбележи, че някои от автоматите от предприятието в Санкт Петербург се изпращат от компанията на европейския пазар, а „второкласните“ със сигурност не се допускат там.Можете да разберете къде се произвежда тази или онази машина на официалния уебсайт на компанията. За да направите това, трябва да въведете името на модела в лентата за търсене и да проследите платформите за търговия.погледнете табелката на машината Siemens

Можете също така да проучите информацията на табелката на автоматичната машина. Това е специален стикер, на който са написани всички данни за устройството: сериен номер, модел, мощност, информация за производителя. „Етикетът“ на предните панели може да бъде разположен отпред, зад и зад вратата на люка. За „вертикали“ – на задния панел или долната лента.

Информация за производителя на автоматичната машина може да бъде получена от техническия паспорт.

Купувачът на пералня Siemens от всякакъв монтаж не рискува абсолютно нищо - продуктите на марката преминават през няколко етапа на тестване. Възможността за фалшифициране на машини е изключена, тъй като откриването дори на най-скромния завод за домакински уреди изисква капитал от един милиард щатски долара. По актуални данни перална техника Siemens се произвежда в Германия, Турция, Полша и Китай; що се отнася до Русия, тук се сглобяват само 6-7 основни модела.

Няма фундаментална разлика в това къде е „оборудвана“ автоматичната машина на Siemens. Компания от такова ниво не позволява производството на нискокачествени, дефектни продукти. Корпорацията BSH Hausgerate GmbH, която произвежда перални машини Siemens и Bosh, цени своята репутация и няма да рискува. Дори ако продуктът е сглобен в друга страна, например Русия или Китай, компанията носи пълна отговорност за то. Системата за контрол на качеството ISO диктува доста сериозни стандарти, които концернът следва от години. Ето защо, когато купувате машина на Siemens, все пак е по-добре да обърнете внимание на функционалността и възможностите на оборудването, а не на неговия „произход“.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня