Пералнята тече под предния крак

Пералнята тече под предния кракПроизводителите твърдят, че съвременните домакински уреди стават все по-надеждни и по-безопасни, но това изобщо не гарантира липсата на повреди. Доста често срещано е пералната машина да протече по време на пране. В този случай най-често можете да забележите, че под предния крак се появява вода, изтичаща изпод предния панел на пералнята. Защо тече от дъното на машината, как да проверите и след това да отстраните проблема?

Източникът на проблема е филтърът

Ако пералната машина тече по време на работа, това не е гаранция, че някоя част от устройството се е повредила. Понякога водата тече отдолу единствено поради грешка на собственика на устройството. Ако по време на миене на пода се появи вода, трябва да проверите дали капакът на филтъра за прах е завинтен добре. Също така трябва да се обърне специално внимание на маркуча за аварийно източване на водата. Ако наскоро сте почистили филтъра за боклук, тогава е напълно възможно просто да сте поставили щепсела лошо в маркуча, така че сега той изтича.

Ако няма проблеми с маркуча и филтъра, тогава гуменото уплътнение на филтъра може да е причината. Понякога той просто спира да работи правилно, ако се изкриви, докато инсталирате филтъра. За да проверите неговата функционалност, следвайте инструкциите.След почистване филтърът протече

  1. Оценете визуално пространството до филтърната тапа, за да видите дали там има вода.
  2. Използвайте суха кърпа, за да съберете водата около филтъра.
  3. Пуснете пералнята, за да проверите дали филтърът отново се е намокрил и дали около него има вода.

Ако водата започне да се появява отново, значи е време да смените или уплътнението, или самата запушалка на филтъра.

Проблеми със щепсела често възникват поради това, че потребителите мият филтърните части във вряща вода по време на почистване. По този начин можете да убиете всички бактерии и да измиете мръсотията от тапата, но под въздействието на вряща вода пластмасовата част едва забележимо се деформира и започва да пропуска вода. Има само един изход от ситуацията - закупуване на нов щепсел.

Таблата за прах може да тече

Друга често срещана причина за течове е дозаторът за перилен препарат. В този случай при измиване водата всъщност тече отдолу, но източникът на изтичане се намира почти в самия връх на устройството. Внимателно прегледайте тавата за прах - ако е цялата мръсна, най-вероятно това е причината водата да прелива на пода. Течността се излива в кухината на дозатора и оттам изтича на пода. Огледайте цялата част, както отвън, така и отвътре, като обърнете специално внимание на ъглите, където обикновено се появяват течове.почистване на тавата за прах

За да проверите, просто напълнете всички секции на тавата с вода, след като избършете дъното със суха кърпа. Ако проблемът винаги е бил в тавата, тогава водата бързо ще започне да изтича.

Маншетът на люка е виновен

И накрая, деформираната гума на люка може да се провали. Когато в маншета се появи малко разкъсване, което не може да се види с просто око, дори това може да причини сериозно изтичане.защо маншетът на люка се счупи?

Ако подозирате, че това е гумата на люка, трябва внимателно да я прегледате отдолу и ако наистина има дупка, тогава трябва да я обърнете, така че повредата да е отгоре. Следвайте точно инструкциите, за да отстраните проблема.

  • Изключете напълно захранването на пералнята, изключете захранването с вода и отворете люка.
  • отстранете скобата от маншета на люкаС помощта на тънка отвертка повдигнете външната яка на маншета, за да го разхлабите.
  • Сега разхлабете скобата на вътрешната гумена лента по същия начин.
  • Хванете здраво ръбовете на маншета с ръце и го завъртете по посока на часовниковата стрелка, така че дупката да е отгоре.
  • Закрепваме външните и вътрешните еластични скоби, затваряме люка и включваме пробното пране.

Ако машината спре да тече след манипулацията, това означава, че не са необходими допълнителни ремонти или смяна на маншета. Така можете да се справите дори с голяма дупка - 1 сантиметър или повече. Но ако дупката в ластика е много по-голяма от сантиметър, тогава е по-добре да смените такава част с нова.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня