Какъв прах да използвам за пране на термобельо в пералня?

С какъв прах да перете термобельото в пералняТермобельото вече стана много популярно, защото предпазва добре от студа. Въпреки това малко хора разбират как правилно да се грижат за него. Има специални продукти за пране на термобельо, които ви позволяват да запазите външния му вид и структурата на тъканта. Важно е да изберете правилните перилни течности и гелове, за да могат дрехите ви да издържат дълги години.

Химикали за грижа за термобельото

Има специални балсами и гелове, предназначени директно за пране на термо и спортно бельо. Отличават се с деликатно въздействие върху материята и висока ефективност. Нашият рейтинг по-долу ще ви помогне да изберете най-добрите по отношение на цена и характеристики. Нека да разгледаме основните параметри на популярните продукти за пране на термобельо.

 • Течността Nikwax Base Wash струва $3 за 300 мл. Предназначена е за ръчно и машинно пране. Подходящ за обработка на синтетични тъкани, но не трябва да се използва върху водоустойчиви материали.

внимание! В никакъв случай не използвайте прах за пране за термо бельо, само специални течни продукти, в противен случай безнадеждно ще съсипете артикула.

 • Измиващият гел Trekko Sport Wash струва $4 за 500 мл. Ще помогне за освежаване на термобельото и спортното облекло. Може да се пере на ръка и в пералня, дори и в студена вода. Предназначен за синтетични и памучни тъкани. С този гел можете да перете дрехите си всеки ден, без да се страхувате, че ще загубят качеството си.
 • Гелът Cotico ще струва 3 долара за 1 литър. Препаратът за термобельо може да се използва в перални машини и за ръчно почистване. Основната му цел е да изпира синтетични материали.Гелът може да се използва не само за термобельо, но и за ски костюми, пухени якета, якета, спортни обувки и др. Характеризира се с намалено разпенване.подходящи продукти за термо бельо
 • Измиващата течност SALTON Sport струва $3 за 250 мл. Подходящ за мембранни материали, тъй като нежно почиства дори деликатни тъкани. В допълнение, препарат за пране на термо бельо ще помогне за предотвратяване на последващо замърсяване на порестия материал. Може да се използва за третиране на палатки, спортни обувки и др.
 • Nordland балсам за пране на вълна и коприна ще струва $3 за 750 ml. Може да се използва за машинна и ръчна обработка на термобельо при температури от 20 до 40 градуса. Може да се използва и за пране на други деликатни тъкани, тъй като продуктът ви позволява да избегнете развалянето на тяхната структура и външен вид.
 • Течният шампоан Wool Shampoo може да бъде поръчан за $5 за 1 литър. Използва се за машинно и ръчно пране на термобельо. Можете да перете други деликатни тъкани като коприна, вълна и памук, както и специални спортни тъкани.
 • Synergetic гел с етикет "за спортни артикули" струва $2 за 750 ml. Основното му предназначение е да почиства синтетични тъкани, включително мембранни, за ръчно и машинно пране. Този препарат за пране на термобельо е хипоалергенен и екологичен, може да се използва и за детски дрехи.

Основната цел на термобельото е да поддържа телесната температура и да абсорбира влагата. Благодарение на него човек може да се чувства комфортно на студа или да спортува дълго време. За направата на такова бельо се използват памук, полиестер, полар, полипропилен или вълна.

Преди да изперете термобельото, прочетете инструкциите за пране на етикета.

Не забравяйте да спазвате условията, предоставени от производителя, за да запазите външния вид и състоянието на артикула. Не е необходимо да използвате обикновени прахове за пране или такива, които съдържат агресивни съставки (хлор, белина и др.), защото вредят на тъканите. Специалните продукти съдържат активни вещества, които внимателно почистват тъканта от мръсотия, без да я увреждат. Можете да ги закупите в магазините за битова химия, спортни стоки или онлайн.

Измийте според инструкциите

За предпочитане е да използвате препарат за термобельо за ръчна обработка. Производителите обаче все още позволяват да се зареждат неща в пералнята. В този случай трябва стриктно да следвате препоръките, посочени на етикетите на термобельото. Не забравяйте да ги прочетете, преди да започнете да миете.

Когато използвате пералня, спазвайте следните правила:

 • забранява се прането на термобельо от мериносова вълна, памук и полипропилен;
 • избирайте само деликатни режими с най-ниска скорост;
 • температурата не трябва да надвишава 40 градуса;задайте температурата на 40
 • изключете опциите центрофуга и сушене (ако има такива) преди прането да започне;
 • не използвайте прах за пране за термо бельо, по-добре е да използвате течни перилни препарати;
 • Никога не използвайте гелове или балсами, съдържащи белина или други агресивни вещества.

След пране веднага поставете прането в леген и оставете водата да се отцеди. Закачете термобельото си да изсъхне, но не използвайте радиатор или пряка слънчева светлина за това. Имайте предвид, че тези дрехи съхнат доста дълго време.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня