Как да използвате почистващ препарат за перални машини Tiret?

Как да използвате препарат за почистване на перални TiretСъвременните автоматични машини са сглобени по такъв начин, че да могат да функционират безпроблемно в продължение на няколко години. Потребителите, които са свикнали с автоматичния помощник, извършват пране според шаблона: бързо изсипете прах в тавата, заредете нещата и включете обичайния режим.

Много малко хора почистват периодично вътрешните и външните елементи на машината от мръсотия и отлагания. Ето защо в един прекрасен ден може да почувствате неприятна миризма от колата, да видите мухъл по уплътнителната устна, петна по повърхността на барабана. Можете да коригирате ситуацията, ако използвате Tiret. Продуктът е универсален и се използва за почистване на перално оборудване.

Процедура за кандидатстване

Препаратът за почистване на перални машини трябва да се използва много внимателно. Съставът на продукта е доста агресивен, така че когато го използвате, трябва да носите плътни ръкавици. Това ще предотврати появата на алергична реакция към химически компоненти и ще предпази деликатната кожа на ръцете от дразнене.

Преди да използвате Tiret, трябва внимателно да проучите инструкциите.

Процедурата ще бъде както следва:

  • извадете неща от барабана;
  • Нанесете малко почистващо средство върху парцал;
  • третирайте тавата за прах за пране и балсам, зоната около дозатора;
  • Избършете повърхността на барабана, маншета на люка.

Така че, трябва да третирате всички достъпни части на машината с парцал, напоен с Tiret. Продуктът се справя добре с всякакви видими замърсявания и почиства стъклото на вратата на люка до блясък.Нанесете Tiret върху кърпа и избършете пералнята

След това трябва да излеете приблизително 200 ml от състава в секцията с прах.След това ще трябва да пуснете произволен режим на пране, при който водата се затопля до 60°C и има опция да не използвате центрофуга. Препоръчително е да включите функцията за допълнително изплакване, така че продуктът да бъде напълно измит. В края на цикъла на машината пералната машина ще спре да излъчва неприятна миризма.

Колко често трябва да почиствам?

Не трябва да използвате Tiret всяка седмица, ефектът след употребата на продукта ще продължи по-дълго време. Оптимално е да почиствате пералнята с почистващ препарат веднъж на всеки шест месеца. Съгласно инструкциите, съставът може да се използва по-често, тъй като устройството се замърсява.добавете Tiret за пълно вътрешно почистване на машината

Периодичното измиване на машината ще помогне да се удължи експлоатационният живот на оборудването, да се предотврати образуването на мухъл и мръсотия от вътрешната страна на оборудването. Пералнята има тенденция постепенно да натрупва отломки, частици от препарат за пране и замърсявания от чешмяна вода. Гумата помага за отстраняване на котления камък от нагревателния елемент, премахва остатъците от прах и балсам от вътрешните маркучи на машината, отмива мръсотията от повърхността на барабана, уплътнителната гума и др.

Ако забележите отлагания върху части от пералнята или качеството на измиването е станало много по-лошо от първоначалното, по-добре е да използвате специален почистващ препарат. Редовната грижа за вашата автоматична пералня е от съществено значение за осигуряване на безпроблемна работа на оборудването.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня