Защо три отделения в една пералня?

Защо три отделения в една пералня?Не всеки познава напълно всички домакински уреди, които са инсталирани в дома му, тъй като всеки ден производителите само правят смарт устройствата по-сложни, така че може да бъде трудно да ги разберете. Днес ще разгледаме трите отделения в тавата на пералнята - защо са толкова много, въпреки че много хора използват едно или две отделения за пране. За какво е необходимо всяко отделение и как да го използвате правилно.

Предназначение на отделенията за контейнери за прах

По принцип пералните машини имат стандартно отделение за домакински химикали, което винаги е подобно от устройство на устройство. Ако отворите тавата, тогава с голяма степен на вероятност тя ще се състои от 3 отделения. Какво можете да кажете за тях?

  • Крайните секции са обозначени или с римски цифри, или с буквите A и B.
  • Близо до средното отделение има знак на снежинка или цвете.
  • Римската цифра I или буква A показва къде трябва да се добави препарат за фазата на предварително измиване или накисване. Това е режим за накисване на дрехи, при който вещите се държат дълго време във вода, за да се отстранят по-ефективно упорити петна и всякакви други сериозни замърсявания по време на основното пране. Този ефект се постига благодарение на факта, че тъканта на дрехите се разтяга и набъбва, домакинските химикали проникват по-добре във влакната и след това пералнята по-лесно отстранява мръсотията.

Предпрането не се използва толкова често, колкото основното пране, така че отделението I с римска цифра се използва рядко - главно с дълги цикли за почистване на памук или синтетика.

  • Римската цифра II или буквата B обозначава отделението за прах или гел, предназначено за основно пране.Често домакините използват само това отделение, защото всяка перална машина измива препарат от този дозатор.тава за прах в SM Bosch_2
  • Накрая е инсталирано отделение с икона на снежинка или цвете за омекотител, омекотител и други домакински химикали.

Трябва да се отбележи, че резервоарът за прах е проектиран по такъв начин, че дори ако бъде изваден директно, докато SM работи, нищо лошо няма да се случи, защото той просто ще продължи да се пълни с вода. Различни отделения в тавата са измислени, така че „домашният помощник“ да може незабавно да измие перилните препарати на различни етапи от работа, без да ги смесва преди време.

Опасности от пренебрегване на прахообразния приемник

Често възниква ситуация, когато домакините решават да пренебрегнат контейнера за прах и просто да излеят домакинските химикали директно в барабана. Това е наистина удобно, но производителите не напразно препоръчват да не правите това, защото в този случай прахът не се разтваря веднага дори при високи температури. И ако напоени, но не разтворени гранули попаднат върху нещата, тогава поради химическа реакция те могат да имат лош ефект върху цвета на дрехите. Казано направо, върху него просто ще се появят забележими бели петна.Трябва ли да слагам пудра върху дрехите си?

Ако потребителят обича да добавя препарат специално към барабана, а не към дозатора за домакински химикали, тогава това трябва да стане с помощта на специално устройство под формата на топка с дупки. Изсипете праха в него, поставете топката в барабана и започнете прането. Така перилният препарат няма да влезе в контакт с дрехите, следователно по тях няма да се появят бели петна. Тези устройства често могат да бъдат намерени в комплект с пералня.

Понякога домакините първо разтварят праха в чаша вряла вода, за да не повредят дрехите, и едва след това изсипват получения продукт в SM барабана. След това действие те изчакват, докато разтворът се оттича в резервоара през отворите на барабана, след което зареждат прането и започват работния цикъл. Този метод има право на „живот“, но няма по-безопасен начин от използването на контейнер за прах, което съветват производителите на перилни препарати и домакински уреди.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня