Как да удължите маркуча за пълнене на съдомиялната машина

Как да удължите маркуча за пълнене на съдомиялната машинаКогато инсталирате съдомиялна машина, винаги е по-добре да използвате оригиналния маркуч. Ако частта е „оригинална“, доставена с домакински уреди, тогава тя ще бъде идеална за устройството, осигурявайки надеждна връзка с водоснабдяването. Въпреки това, след закупуване на устройството, може да се окаже, че дължината на маркуча за пълнене не е достатъчна, в който случай ще трябва или да закупите нов, по-дълъг, или да удължите маркуча за подаване на вода на съдомиялната машина. Първият метод е по-скъп, но по-надежден, а вторият често е по-евтин, но много по-сложен и опасен. Как да се справим с този проблем и да увеличим дължината на частта?

Удължаване на маркуча за подаване на вода

Собствениците на „домашна помощ“ често прибягват до опасни методи за удължаване на маркуча за подаване на вода, което може да доведе до течове. В тази статия няма да ги споменаваме, ограничавайки се до единствения правилен вариант - използването на фабрични удължителни кабели, които гарантират безопасност.

Тези удължителни маркучи изглеждат като обикновени плетени маркучи, подобни на тези, използвани за свързване на кран за мивка. Единствената разлика е, че удължителят има ¾" гайка в единия край и ¾" бодлива резба в другия край за свързване към пластмасовата гайка на маркуча на съдомиялната машина.

Удължителен маркуч за PMM може да се намери във всеки водопроводен магазин на достъпна цена, така че това е не само най-сигурният начин за увеличаване на дължината на маркуча за пълнене, но и най-лесният.

За да удължите оригиналния маркуч за пълнене, имате нужда само от регулируем гаечен ключ и малко тиксо.Следвайте нашите инструкции внимателно, за да удължите надеждно ръкава си.удължение на входния маркуч

  1. Изключете съдомиялната машина от захранването с вода.
  2. Развийте маркуча за пълнене от домакинския уред, свързан към тройника, осигуряващ захранването със студена вода.
  3. Отстранете ръба на удължителния маркуч, който ще бъде свързан към водопровода, и също така увийте FUM лента там.
  4. Завийте удължителния маркуч към тройника, закрепете гайката с регулируем гаечен ключ, така че да няма течове.
  5. Сега увиваме лентата FUM около втората нишка и след това завиваме маркуча на съдомиялната машина към удължителния маркуч. Сега не е необходимо да използвате гаечен ключ, за да фиксирате здраво гайката, в противен случай пластмасовата част на входния маркуч може да се повреди, така че ние го завиваме сами.

След завършените манипулации трябва да отворите тройника и да проверите елемента за течове. Ако водата не тече, значи удължителният маркуч е свършил идеално работата си. Въпреки това, тези инструкции са приложими само ако вашата съдомиялна машина е оборудвана със стандартен маркуч без системата Aquastop. Какво да направите, ако ръкавът ви има защита срещу течове?

Ако маркучът е защитен от течове

Можете да използвате описания метод за маркучи с технология Aquastop, но в такава ситуация защитата вече няма да е ефективна. Това се дължи на факта, че обикновеният удължителен маркуч не е в състояние да предпази от течове. Освен това удължаването на маркуча създава допълнителна връзка между елементите, което означава, че рискът от течове само се увеличава. Следователно остава само да се приеме възможният риск от теч в маркуча или напълно да се откаже от удължаването на такъв входящ маркуч.Аквастоп маркуч за съдомиялни машини

Техниците от сервизния център препоръчват никога да не удължавате непропускливите маркучи. Много по-надеждно и по-лесно е да закупите нов маркуч със защита Aquastop, който ще бъде по-дълъг от предишния. Това ще бъде по-скъпо от закупуването на удължителен маркуч, но няма да загубите защита срещу течове и в бъдеще определено няма да се налага да плащате за подмяна на подовата настилка под PMM.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня