Как да скъсите дренажния маркуч на пералня

Как да скъсите дренажния маркуч на пералняСкъсяването на дренажния маркуч на пералната машина понякога е единственият изход, ако дължината му е няколко пъти по-голяма от разстоянието, необходимо за свързване към канализацията. Усукването ще доведе до забавяне на източването, а простото изрязване ще направи невъзможно използването на специалните накрайници. За да направите всичко правилно и без допълнителни неудобства, прочетете инструкциите по-долу.

Просто го отрежете

Изглежда, че единственият правилен и достъпен вариант е просто да отрежете излишните сантиметри. Това би било така, ако дренажните маркучи нямаха специални пластмасови накрайници, необходими за надеждно и удобно свързване към фитинги, тройници и други методи за свързване на тръбата към канализационната тръба. В бъдеще намирането на подходяща замяна за тях няма да бъде лесно и скъпо, така че трябва да разберете, че като ги премахнете, губите възможността да организирате пълен дренаж без допълнителни уплътнения и скоби.

Ако последната точка не е важна, тъй като маркучът без армировка се вкарва в изхода на тръбата или се поставя в мивка, вана или тоалетна, няма нужда да се притеснявате за запазването на краищата. Тогава последователността ще бъде следната:

 • изключете крана за подаване на вода, като завъртите съответния вентил на водопровода;
 • изключете захранването, като извадите щепсела от контакта или спуснете съответния прекъсвач в таблото;
 • издърпайте дренажния маркуч;

важно! Бъдете готови за оставаща вода в маркуча.

 • измерете необходимата дължина и поставете маркировка с маркер;отрежете дренажния маркуч
 • С помощта на остър нож отрежете излишното парче.

Остава само да върнете откачения маркуч на мястото му, както и да отворите крана за подаване на вода и да го свържете към захранването. Малко тестване също няма да навреди: пуснете най-краткия цикъл и преминете към режим центрофугиране. Ако водата изтича правилно от маркуча, всичко е направено правилно.

Нека спестим пластмасовите накрайници

Тази опция не е подходяща за всички. Когато дренажният маркуч е свързан към канализацията чрез сифон или тройник, важно е да запазите предвидените краища. В такива случаи твърде дългата тръба се скъсява по друг начин.

 1. Изключете дренажния маркуч.
 2. Измерваме наличното пространство от дренажния отвор на тялото на машината до точката на свързване към канализационната тръба. Тук е важна прецизността: маркучът не трябва да се разтяга.
 3. Нарежете маркуча наполовина.
 4. Взимаме една от половинките и я отрязваме толкова, колкото е необходимо, за да намалим дължината.

важно! Препоръчително е да не изхвърляте отрязаното парче маркуч, тъй като може да бъде полезно за повторно удължаване в бъдеще.

 1. Изваждаме специален конектор. Това е пластмасов адаптер и може да бъде закупен по диаметър във всеки сервизен магазин за $0,3-1.
 2. Първо издърпваме плътно едната част към конектора, а след това другата.
 3. Фиксираме позицията на маркучите със силикон, метални скоби или тиксо.

Свързваме скъсения маркуч обратно и тестваме машината за нормален дренаж. Тестът се извършва по стандартния начин: стартираме цикъла и преминаваме в режим „Центрофуга“. Основното е, че няма течове в точката на свързване. Ако се забележат капки, затегнете фиксиращите елементи по-здраво.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня