Как да инсталирате пералня AEG?

Как да инсталирате пералня AEGВсъщност самостоятелното инсталиране на пералня AEG не е трудно. Проблемът може да възникне поради факта, че производителят често забранява на потребителите да свързват машината сами, в противен случай гаранцията просто ще бъде невалидна. Много е важно да изясните тази точка в магазина, когато купувате пералня. Ако няма забрана за самоинсталация, можете да започнете работа. Ще ви кажем откъде да започнете и как правилно да свържете машината към домашните комуникации.

Първоначални действия

Когато куриерът достави пералнята, трябва внимателно да прегледате тялото й отново. Често по време на транспортиране оборудването се поврежда. Следователно можете да подпишете сертификата за приемане на устройството само след като се уверите, че оборудването е доставено непокътнато и безопасно.

След като освободите куриера, оставете машината да „седи“ на стайна температура за няколко часа. През това време е препоръчително да проучите ръководството за потребителя. Инструкциите за пералната машина предоставят цялата необходима информация: правила за свързване, работа и грижа за оборудването.

Първо, транспортните болтове трябва да бъдат отстранени от тялото на автоматичната машина.

Ключалките са разположени на задния панел. Те са необходими за закрепване на резервоара, така че резервоарът да не се „клати“ по време на транспортиране и да не повреди тялото и вътрешните елементи на пералната машина. Стартирането на автоматичната машина с монтирани транспортни болтове може да причини сериозна повреда на оборудването. Такава повреда ще се счита за негаранционна.уверете се, че транспортните болтове са свалени

За да премахнете транспортните винтове, ще ви е необходим гаечен ключ или клещи с подходящ размер.След като извадите болтовете, е необходимо да затворите получените отвори със специални тапи, които се доставят с машината.

Място за пералня

Преди да свържете оборудването със собствените си ръце, е важно да изберете оптималното място за поставянето му. Обикновено пералнята се монтира или в кухнята, или в банята. Това е удобно, тъй като всички домашни комуникации „минават“ наблизо. Обикновено мястото се избира много преди покупката на оборудване. Измерва се свободното пространство и се избира автоматична машина с подходящи размери. Когато купувате вградени уреди, не забравяйте да помислите за фасадата. Вратата на комплекта мебели трябва да съвпада по размер и да виси на специалните панти на пералнята без никакви проблеми.

Подът под пералнята трябва да е равен, твърд и издръжлив.

Важно е да разберете, че подът под автоматичната машина трябва да е здрав и равен. В идеалния случай трябва да е бетон или плочки. Ако планирате да инсталирате оборудване на дъски, те първо трябва да бъдат добре укрепени. По-добре е да не поставяте пералнята върху ламината - дори след малко изтичане покритието може да избухне.Подготовка на място за пералня AEG

Когато избирате място за монтаж, уверете се, че маркучът за подаване и оттичане е достатъчно дълъг, за да свържете пералната машина към водоснабдителната и канализационната система. След като се уверите, че машината ще „пасне“ точно в подготвената за нея зона, можете да започнете по-нататъшна работа.

Организираме захранването правилно

Също толкова важно е да планирате как пералната машина ще бъде свързана към захранването. Съгласно разпоредбите, за автоматична машина е необходимо да се осигури отделен контакт със заземяване и необходимото напрежение. Електрическата точка трябва да има влагоустойчив капак.

Дължината на захранващия кабел за машини AEG е приблизително 1,5 метра. Поради тази причина гнездото трябва да се намира близо до машината. По-добре е да не използвате удължителен кабел - това не се препоръчва от производителите на перално оборудване. Най-сигурният начин е да свържете пералнята директно към електрическия контакт.влагоустойчива муфа за ПМ

Много домакини са изправени пред подобен проблем: при докосване на работеща машина се усеща неприятно изтръпване. Заземяването на контакта помага за предотвратяване на тези малки удари. Тогава напрежението няма да се подава към тялото на пералнята, което означава, че използването на машината ще бъде още по-безопасно. Разбира се, тези малки токови удари не представляват сериозна заплаха за хората, но все пак е по-добре да се спасите от неприятни усещания, като организирате заземен контакт.

Водоснабдяване

Най-голямата трудност за потребителите, които решат сами да инсталират пералнята, е организирането на точките за свързване към тръбите. Но ако следвате инструкциите, няма да има проблеми с това. Почти винаги пералните AEG са свързани към захранване със студена вода. Всяка пералня е оборудвана с нагревателен елемент. Има няколко модела, които могат да бъдат свързани към топла вода, но тази възможност е доста съмнителна.

Недостатъците на свързването на перална машина към захранване с топла вода са очевидни:

  • такава вода е по-замърсена. В резултат на това филтрите и вътрешните тръби на машината ще се задръстват и замърсяват по-бързо;
  • топлата вода е по-твърда. Варовиковите отлагания върху машинните части ще се образуват многократно по-бързо;
  • Поради повишената твърдост качеството на измиване се влошава и консумацията на перилни препарати се увеличава.водна връзка

Ето защо все още е по-добре да свържете автоматичната машина към студена вода.Нагревателният елемент ще се справи перфектно със задачата си и ще загрее течността до желаната степен. Ако в апартамента вече е инсталирана автоматична машина, тогава новият „домашен асистент“ ще бъде лесен за свързване към старата изходна точка. След като завинтите маркуча за подаване на вода, остава само да отворите спирателния вентил и да проверите дали връзката изтича.

Малко по-трудно е, когато завоите не са подготвени. След това ще е необходимо да направите вложка в тръбата, да адаптирате специален кран за тройник и след това да свържете маркуча за подаване на вода на пералната машина. Когато самостоятелно свързвате автоматична машина към домашни комунални услуги, трябва да знаете, че:

  • Трябва да използвате входния маркуч, включен в комплекта;
  • стандартното налягане във водоснабдяването трябва да бъде в рамките на 0,5-8 атмосфери;
  • Не забравяйте да осигурите спирателен вентил, който може да се използва за спиране на подаването на вода към машината.

Съвет за бъдещето: винаги е по-добре да държите спирателния вентил в затворено положение и да го отваряте непосредствено преди началото на прането. По този начин можете да избегнете течове.

Изхвърляне на отпадни води

Последният етап е свързването на пералната машина към канализацията. Някои потребители не искат да правят това и просто насочват дренажния маркуч във ваната или мивката, където се излива използваната сапунена течност. Единственото предимство на този метод е, че не е нужно да губите време за свързване на гофрирането. Има много недостатъци: първо, това е неестетично. Второ, този метод на източване е нехигиеничен - стените на водопровода бързо се замърсяват и ще трябва постоянно да почиствате отлаганията. Трето, има възможност да докоснете маркуча и тогава цялата вода ще се излее на пода.

Най-добре е да свържете дренажния маркуч на пералнята през отделен сифон.

Почти всички съвременни сифони имат специален изход за пералната машина - фитинг. В нормално време се затваря с капак. Когато свързвате маркуча за източване, трябва да извадите щепсела, да поставите края на гофрирането в отвора и да затегнете връзката със специална скоба. Инструкциите за оборудването описват подробно правилата за свързване на дренажния маркуч. Дренажният маркуч трябва да бъде разположен на определен завой, това ще предотврати навлизането на неприятната миризма от канализацията в машината.свързване на машината към канализацията

Ако внимателно проучите инструкциите за оборудването и стриктно следвате всички препоръки, можете сами да инсталирате SMA без никакви проблеми. След като завършите свързването, остава само да пуснете пробно измиване с празен барабан. Първият цикъл трябва да се наблюдава през цялото време, за да се открие незабавно теч или друга повреда и своевременно да се отстрани неизправността.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня