Как да инсталирате пералня Kandy?

Как да инсталирате пералня KandyСлед като закупи нова пералня, купувачът мисли дали да я свърже сам или да потърси помощта на специалист от сервизен център. Често производителят на оборудване за миене не позволява на потребителите да инсталират оборудването сами. В противен случай гаранцията ще бъде невалидна.

Ако решите сами да инсталирате пералнята Candy, не забравяйте да попитате магазина дали това ще повлияе на гаранцията на производителя. Ако не, можете да опитате да свържете оборудването, като следвате определен алгоритъм от действия.

Не бързайте да приемате стоките

Когато купувате автоматична машина Kandy, проверете устройството още в магазина. Не трябва да има чипове, вдлъбнатини или драскотини по тялото. Ако откриете дори незначителни дефекти, откажете да закупите проба и поискайте пералнята да ви бъде предоставена без повреди.

проверете машината след доставката Често купувачите плащат за модела в магазина и поръчват доставка на оборудването. В този случай ще трябва да прегледате пералнята втори път, след като куриерът я донесе до дома ви. Именно по време на транспортиране и повдигане на пода уредът може да бъде изпуснат или съборен, причинявайки значителни щети по него. Не подписвайте документа, ако откриете драскотини, вдлъбнатини или други дефекти по тялото на донесената машина.

Ако машината е непокътната, свържете я към електричество. След включване индикаторът на таблото трябва да мига и подсветката на дисплея да светне. Превъртете програмния селектор - стойностите на дисплея на пералнята трябва да се променят.

След като се уверите, че доставената пералня Candy е напълно изправна, можете да подпишете документите за получаване на оборудването и да освободите куриера. По-добре е да получите телефонния номер на магазина от служител, за да можете бързо да се свържете с продавача, ако е необходимо .

Отстраняване на транспортните болтове

Следващата стъпка е да премахнете транспортните болтове, разположени на задния панел на кутията. Те служат за фиксиране на резервоара на пералнята. Благодарение на тях контейнерът е здраво закрепен в машината и не се поврежда при транспортиране.

Чрез стартиране на пералня без отстраняване на транспортните болтове е лесно да се причини негаранционна повреда на оборудването.

Ето защо е толкова важно да премахнете задържащите болтове, преди да инсталирате машината. В противен случай, след стартиране на прането, двигателят ще се опита да завърти барабана, а скобите няма да позволят това да се случи. В резултат на това двигателят може да изгори и задвижващият механизъм може да се повреди. Прочетете инструкциите за пералнята; той описва процедурата за премахване на транспортните винтове.

Как да премахнете транспортните болтове на пералня Indesit

Можете да отстраните болтовете от корпуса с помощта на клещи или гаечен ключ с подходящ размер. След отстраняване на скобите, отворите се затварят със специални пластмасови тапи, които се доставят с оборудването.

Къде ще се намира машината?

подгответе място за пералнята Обикновено мястото за пералната машина се определя предварително - още преди закупуването на оборудването. Купувачите избират машина специално за размерите на банята, нишата или комплекта мебели, където ще бъде инсталиран „домашен помощник“.

Когато купувате вградена пералня, погрижете се предварително как да я затворите. Вратата трябва да съответства на размера на оборудването и да бъде лесна за инсталиране.

Много е важно какво ще бъде подовото покритие под автоматичната машина. В идеалния случай трябва да е издръжлив под от бетон или плочки. Когато устройството е поставено върху дъски, те трябва да бъдат предварително укрепени.

Препоръчително е да не монтирате пералня Kandy върху ламиниран паркет - дори и при малък теч, подовото покритие ще се надуе и ще стане неизползваемо.

Преди да инсталирате оборудването, преценете дали маркучите за подаване и оттичане ще бъдат достатъчно дълги, за да свържете машината към водоснабдителната и канализационната система.След като изберете място и се уверите, че пералнята се побира свободно там, можете да свържете устройството към домашната мрежа. Трябва да действате стриктно според инструкциите.

Обърнете внимание на гнездото

За да свържете автоматичната машина, не забравяйте да разпределите отделен контакт. Трябва да е водоустойчив и да има заземяващ проводник. Въпреки че модерните перални машини отговарят на всички стандарти за защита на хората от токов удар, допълнителната предпазливост не може да навреди.

гнездоМагазините продават специални водоустойчиви контакти със защитно покритие и завеси. Тази опция е идеална за пералня.

Обикновено дължината на захранващия кабел на пералнята е една и съща - метър и половина. Ето защо е препоръчително да поставите контакта точно на това разстояние от „домашния помощник“. Разбира се, можете да използвате добър удължителен кабел, но производителят все пак препоръчва да свържете оборудването директно към захранването.

Заземяването в контактите е необходимо за предотвратяване на слаби електрически удари. В противен случай ще почувствате неприятно изтръпване, когато докоснете тялото на машината. Такова излагане не представлява сериозна опасност за хората. Всичко, което причинява, е дискомфорт и неудобство.

Водоснабдяване

След това остава само да свържете машината към водопровода и канализацията. Това е най-трудният етап от работата. За да направите всичко правилно, прочетете внимателно ръководството за потребителя. Инструкциите описват подробно как да организирате изходните точки.

Обикновено входният маркуч на машината е свързан към захранване със студена вода. Рядко има модели, които могат да бъдат свързани към топла вода. Тази функция е доста съмнителна и може да причини вреда на оборудването:

  • топлата вода е по-замърсена от студената, което означава, че филтрите ще се запушат по-бързо;
  • високото ниво на твърдост ще влоши качеството на пране. Машината ще „изяде“ повече препарати, за да постигне желания почистващ ефект.

Прочетете инструкциите за оборудването.Ако производителят осигурява връзка към захранване със студена вода, свържете маркуча за подаване към съответната тръба. Дори не трябва да опитвате други опции - те определено ще навредят на машината.

Ако в къщата вече е била инсталирана пералня, тогава свързването на нова машина със собствените си ръце е по-лесно. Просто трябва да завиете маркуча към предишната изходна точка. След това трябва да отворите крана за подаване на вода и да видите дали връзката изтича.

връзка с водопровод и канализация

Ще бъде малко по-трудно, когато свържете машината за първи път. Ако няма вмъкване в тръбата, ще трябва да организирате изходна точка. Можете да направите това сами, ако имате необходимите инструменти, или да се свържете с водопроводчик.

Когато свързвате оборудване със собствените си ръце, знайте, че:

  • трябва да вземете маркучите, които идват с машината;
  • Необходимо е да се обърне внимание на налягането в тръбата. Индикаторът трябва да съответства на стойностите, препоръчани в инструкциите.

Не забравяйте да спрете подаването на вода към тръбите, преди да започнете работа. Отворът за завинтване на входния маркуч се намира отгоре, на задния панел на кутията.

Заустване на отпадъчни води

В допълнение към свързването на машината към електрическата мрежа и водоснабдяването, не забравяйте да се погрижите за функционирането на дренажната система. Отстраняването на отпадъчните води от резервоара е неразделна част от работата на пералната машина.

Някои потребители решават да изберат простия път - насочват маркуча за източване на пералната машина във ваната или мивката. Този вариант на отводняване обаче е не само неестетичен, но и нехигиеничен. По стените на водопроводната инсталация бързо се образува мръсно покритие, което трябва да се почиства след всяко използване на оборудването.

Най-добре е да свържете дренажния маркуч към сифона и здраво да закрепите връзката със скоба.

Ръководството описва подробно как трябва да се позиционира ръкавът. Производителят препоръчва краят на дренажния маркуч да е поне на 50-60 см над нивото на пода. В този случай тръбата трябва да бъде поставена с определен завой, така че неприятните миризми да не проникват в автоматичната машина. В противен случай никакви климатици или аромати няма да направят прането ви свежо.

След като свържете пералнята към комуникациите на къщата и електричеството, остава само да изравните тялото й, да регулирате краката и да пуснете пробно измиване. Когато използвате за първи път, не забравяйте да сте близо до оборудването, за да реагирате незабавно на неизправности в оборудването. Уверете се, че няма течове в местата на свързване на маркучите към тръбите и самата пералня.
Всъщност инсталирането на автоматична машина Kandy не е трудно. Основното нещо е внимателно да проучите инструкциите и да следвате стриктно плана, описан в ръководството.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня