Свързване на пералня Dexp

Свързване на пералня DexpИзборът, закупуването и транспортирането на пералня е само първият етап. След това е много по-важно да подготвите правилно новия „домашен помощник“ за работа. Това включва не само свързване към всички комуникации, но и тестов работен цикъл, който ще ви позволи да се отървете от технически замърсявания, които биха могли да останат след съхранение на оборудването в склад. Ще ви разкажем подробно как да инсталирате пералня Dexp, така че да ви служи десетилетия.

Не забравяйте да се подготвите за работа

Свързването на домакински уреди може да повдигне много въпроси за неподготвен потребител, но всъщност няма нищо сложно в този процес. Ето защо можете да се справите сами с монтажа, без да викате техник. Най-важното е да следвате стриктно инструкциите, за да не повредите нищо случайно. Процесът се състои от общо шест стъпки.

 • Проучване на ръководството за потребителя.
 • Разопаковане на машината, премахване на фабричните лепенки.
 • Изчакване уредът да достигне стайна температура (за зимата).
 • Избор и подготовка на място за автоматичен мониторинг.
 • Премахване на транспортните болтове.завийте транспортните болтове преди транспортиране
 • Свързване към водопровод, канализация и електричество.

На първо място, трябва внимателно да проучите официалните инструкции, а именно параграфите за инсталиране на устройството. В директориите можете да намерите всички подробности, като изисквания за местоположението, методи за свързване на комуникации, съвети и много други. Има и подробни изображения, които ще ви помогнат да разберете по-добре устройството и настройката на пералнята.

Вторият етап е внимателно изваждане на пералня Dexp от оригиналната й опаковка.Важно е да премахнете цялата пластмаса, дунапрен, защитни стикери, тиксо и др., които са били необходими за безопасно транспортиране. Не забравяйте да премахнете всички чужди предмети от барабана - често можете да намерите инструкции, гаранционна карта, тапи за отвори за транспортни болтове и други компоненти в него.

В никакъв случай не стартирайте „домашен помощник“ с монтирани транспортни болтове, в противен случай ще повредите машината и ще загубите правото си на гаранционно обслужване.

Следващата стъпка отнема време, тъй като устройството трябва да достигне стайна температура, така че е по-добре да не го докосвате няколко часа. Ако доставката е извършена през студения сезон, ще трябва да изчакате още няколко часа, докато всички гумени елементи напълно възстановят еластичността и твърдостта.Място за монтаж на пералнята в банята

Четвъртият етап е изборът на зона в къщата, където ще бъде разположена пералнята. Най-добре е да намерите такова място преди закупуването на домакински уреди, което ще ви позволи да изберете правилния размер, цвят на корпуса, както и дизайна на оборудването, така че да се вписва добре в интериора на стаята. Това е още по-важно в ситуация, в която купувате машина, вградена в слушалките. Освен това трябва да се вземе предвид следното:

 • всички комуникации трябва да са наблизо, така че експертите не препоръчват да дърпате проводника твърде здраво, да използвате предпазител от пренапрежение или да удължите маркуча за източване, защото това е опасно;
 • Подовата настилка под пералнята трябва да е издръжлива и равна. Плочките и бетонът са най-подходящи за тези цели. В същото време е по-добре да не избирате линолеум, ламинат и други подобни покрития, тъй като в този случай те ще трябва да бъдат укрепени и защитени от влага.

Накрая не забравяйте да отстраните транспортните болтове, монтирани в оборудването отзад, където те помагат за закрепването на резервоара в стационарно положение, осигурявайки безопасно транспортиране. След доставката те трябва да бъдат премахнати, тъй като работата на CM с тези болтове ще доведе до повреда на модула резервоар-барабан. Ако това се случи, потребителят ще трябва да плати за скъп ремонт от джоба си, тъй като гаранцията ще бъде невалидна.Отстраняване на транспортни болтове на пералня Dexp

Премахването на тези клипове е изключително лесно, така че няма нужда да се страхувате от този процес. За да направите това, имате нужда само от подходящ размер гаечен ключ или клещи. Развийте болтовете, така че да ги извадите от местата им, и след това затворете отворите, които се появяват, със специални пластмасови тапи, които се доставят с пералнята. Останалата шеста точка от подготовката трябва да бъде разгледана по-подробно в отделни параграфи на статията.

Машината се нуждае от правилния изход

Трябва да помислите предварително за свързване към електрическата мрежа, тъй като контактът трябва да е наблизо. В най-добрия случай контактът трябва да е на по-малко от 1,5 метра, защото това са захранващите кабели, с които обикновено идват съвременните перални. удължителен кабел за защита от пренапрежение

Що се отнася до самия изход, той трябва не само да има подходящо напрежение, но и да бъде защитен от влага. При никакви обстоятелства не трябва да свързвате машината чрез удължителен кабел, тъй като това е много опасно.

Продуктите на марката Dexp се доставят с кабел с дължина 1,5 метра.

Ето защо се нуждаете от отделна точка и дори със заземяване - това ще защити членовете на семейството. В противен случай потребителите рискуват да получават постоянни токови удари, плюс рискът от пожар е изключително висок.

Осигуряваме машината с вода

Да преминем към подготовката, свързана с осигуряване на водоснабдяване на СМ. Обикновено маркучът за пълнене е свързан към тръба със студена вода, тъй като самата машина ефективно загрява течността за работния цикъл. Има устройства, които се свързват директно с топла вода, но това е нерационално, като се има предвид, че е вредно домакинските уреди постоянно да влизат в контакт с вряща вода. Какво може да се случи с устройство, свързано с топла вода?вмъкване в тръба и организиране на свързване на SM

 • Филтрите се запушват. Това се дължи на факта, че топлата чешмяна вода е много по-мръсна от студената вода, така че повече плака ще се натрупа върху филтрите и другите вътрешни компоненти на системата.
 • Дрехите няма да се перат добре. Тъй като горещата вода е много твърда, качеството на измиване и изплакване ще бъде сериозно засегнато.организиране на скрита връзка

Ако все пак искате да свържете своя „домашен помощник“ към топла вода, първо внимателно проучете официалните инструкции. В него ще намерите информация за допустимостта на такава връзка. Ако това действие е невъзможно, тогава е по-добре да не търсите начини да заобиколите това правило, а просто свържете устройството към студена вода, за да не съкращавате напразно живота му.

Отваряйте вентила за подаване на вода само за работния цикъл, тъй като е много по-безопасно да го държите затворен, когато не се използва.

Лесно е да се създаде водоснабдяване за домакински уреди, ако къщата вече е имала вход за други домакински уреди. В такава ситуация трябва само да свържете маркуча за пълнене към готовата точка, да отворите крана и да се уверите, че съединението не изтича. Ако това е първата пералня в семейството и следователно нищо не е подготвено за нея, тогава ще трябва сами да организирате входа или да се обадите на водопроводчик за това.Всичко, което е необходимо, е да инсталирате специален тройник във водопровода и след това да проверите налягането - то трябва да съответства на параметрите, посочени в инструкциите.

Къде да изхвърлите отпадъчните води?

И накрая, последният етап е организирането на източване на отпадъчната течност. Най-лесният начин е да спуснете края на дренажния маркуч във ваната или тоалетната, защото тогава не е нужно да правите нищо допълнително. Това обаче е неестетично от гледна точка на организиране на пространството и е просто нехигиенично. Поради това решение косата, вълната, конците, мръсотията и много други ще се настанят върху водопровода, принуждавайки домакинята да отделя повече време за почистване. Освен това ще трябва редовно да сваляте и прибирате дренажния маркуч преди и след всяко измиване.свързване на машината към канализацията

Много по-лесно е да свържете пералната машина директно към канализацията чрез тръба или сифон. Просто закрепете съединението със скоба, за да предотвратите течове. Също така не забравяйте да следвате височината и извивката на ръкава, както е посочено в ръководството за потребителя на Dexp.

Често дренажният маркуч трябва да бъде фиксиран на височина 50-60 сантиметра от нивото на пода със задължителен завой, което създава водна тапа, която блокира мръсотията и неприятните миризми. След като свържете машината към всички комуникации, всичко, което трябва да направите, е да я нивелирате до нивото на сградата с помощта на регулируеми крака и след това да проверите нейната функционалност по време на тестов работен цикъл без дрехи.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня