Как да инсталирате сушилня Bosch?

Как да инсталирате сушилня BoschВ повечето случаи, след закупуването на сушилня Bosch, новият собственик трябва незабавно да се обади на специалист, който да я свърже. Но можете да свършите тази работа сами, ако използвате съветите, дадени в тази статия. Това ще премахне ненужните разходи, което играе важна роля за мнозина. Откъде да започнете инсталирането на сушилня Bosch? На първо място, трябва да изберете мястото, където ще бъде разположен.

Къде да поставим сушилнята Bosch?

Не напразно се обръща толкова голямо внимание на избора на място, където ще бъде разположена сушилнята. В крайна сметка характеристиките на инсталацията ще зависят от това. Има няколко метода за поставяне:

  • отгоре на шайбата;
  • в непосредствена близост до пералнята;
  • в специален шкаф или ниша;
  • под плота или мивката.

Най-често срещаният вариант е така наречената „колона“, когато сушилнята е монтирана върху пералнята. Тогава оборудването заема по-малко място, което е от голямо значение за жителите на малки апартаменти. Невъзможно е обаче директно да инсталирате едно устройство на друго, трябва стриктно да следвате инструкциите, разработени от производителя.възможност за поставяне на пералня и сушилня Bosch

  • Първо, трябва да се уверите, че пералнята е равна или по-голяма по дълбочина от сушилнята. В противен случай „долният слой“ няма да може да издържи натоварването.
  • След това върху тялото на пералнята се монтират специални капачки и скоби против преобръщане. Най-често те са включени в сушилнята (ако е предвиден този метод на инсталиране). Могат да бъдат закупени и отделно.
  • След това краката на сушилнята се развиват и се монтират капачките.
  • Позицията на устройството се регулира според нивото на сградата.

важно! Забранено е монтирането на сушилнята в колона, освен ако не е здраво закрепена.

Сушилнята може да се монтира и с помощта на стенни конструкции, които са специални летви. Тази опция е по-надеждна, но се използва много по-рядко, тъй като капачките против накланяне изглеждат много по-естетически. Не трябва да инсталирате оборудване без скоби, тъй като тяхната функция е не само да предпазват пералнята от вибрации, но и да осигурят стабилността на „горния слой“, те предотвратяват преобръщането на устройството.

Ако по някаква причина собственикът не иска да използва крепежните елементи, тогава е по-добре да поставите пералнята и сушилнята една до друга. Тази опция е по-безопасна и лесна за инсталиране, но изисква допълнително свободно пространство. Идеален, ако стаята е с голяма площ или ако домът разполага с отделна стая (килер, съблекалня и др.), където може да се постави оборудване. В този случай е достатъчно да внесете машината, да отстраните транспортните болтове и да я нивелирате.

Препоръчително е да закупите пералня и сушилня като двойка, това ще гарантира съответствие на размерите и ще създаде единен стил в помещението.

Ако планирате да инсталирате сушилнята в ниша, изработена от гипсокартон, тогава по време на процеса на обновяване трябва да се погрижите за подреждането на специален шкаф или ъгъл за тази цел. Ако е възможно, можете самостоятелно да направите конструкция на два етажа, където и двете машини ще се поберат удобно.монтиране на сушилня върху пералня

Още по-прост вариант е да монтирате сушилня под кухненския плот или мивка. Основното нещо е да изберете правилния модел.Важно е размерите му да съответстват на размера на шкафа, а капакът да може да се сваля. Кухнята е най-добрият вариант за кондензаторна сушилня. Това се дължи на факта, че благодарение на свободния достъп до канализационната система можете лесно да свържете устройството.

По принцип процедурата за инсталиране на сушилня Bosch е подобна на инсталирането на пералня. Следователно не се очакват специални затруднения. Основното нещо е да не забравяте за безопасността и да действате стриктно в съответствие с правилата, съдържащи се в инструкциите на производителя.

Подготовка за използване на кондензационна сушилня

По подобен начин се извършва монтаж на кондензационни сушилни и термопомпени уреди на Bosch. Трябва да се отбележи, че процесът на инсталиране на тези уреди и перални е много подобен. Единственият момент е, че трябва да се подходи по-сериозно към въпросите за свързване към електрическата мрежа и канализационната система.

Всеки сам решава дали да свърже сушилнята към канализацията или не. Но ако това не е направено, тогава след всеки цикъл ще трябва ръчно да източите водата от тавата. Като свържете устройството към дренажната тръба, можете значително да опростите живота си. Самият процес на инсталиране не е труден. Всеки модел има специален отвор за маркуча. Можете да отстраните натрупаната течност в тоалетната, мивката или общия канал.свързване на машината за промиване в тоалетната

Следващият важен момент е свързването към електрическата мрежа. Сушилнята може да бъде включена в обикновен контакт или да бъде снабдена с отделна линия от разпределителния панел. Вариантът с готов изход е по-прост и удобен, основното е, че е близо до избраното място. По отношение на сигурността и двата метода са почти идентични.Следователно, ако мощността на сушене е не повече от 2,5 kW, тогава не е нужно да се притеснявате за целостта на окабеляването. Предпоставка е наличието на заземяване, RCD (16 ампера са достатъчни) и отделен прекъсвач (14-16 ампера).

Не включвайте пералня и сушилня в един и същ двоен контакт едновременно. Силното натоварване може да доведе до прегряване на изхода, което да доведе до нагряване и късо съединение.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня