Как да затегнете транспортните болтове на пералня?

Транспортни болтове за пералня ElectroluxТранспортните болтове на пералната машина са предназначени да закрепят нейната вана при преместване на домакинския уред. Веднага след като уредът заеме полагащото му се място в помещенията на собственика, те се отстраняват, така че домакинският уред да може напълно да върши работата си. Понякога обаче възникват ситуации, когато болтовете трябва да бъдат върнати на законното им място. Ако следвате определени правила, това няма да е трудно.

Монтаж на болтове

Инсталирането на транспортни болтове е проста задача, но ако не се направи правилно, може да причини повреда на резервоара. Така че, за да го фиксирате, болтът трябва ясно да влезе в специален технологичен отвор, който е скрит от стената на корпуса на пералната машина, така че не винаги е възможно да го поставите правилно от първия път. Често монтажникът пропуска и удря края на болта в стената на резервоар от неръждаема стомана или пластмаса. Ако в този момент натиснете малко повече от необходимото, в резервоара ще се образува пукнатина, която ще причини течове и последващи по-сериозни повреди.монтаж на транспортни болтове

Задачата се улеснява от щепсела на транспортния болт. Изработен е от гума или пластмаса и осигурява допълнителна защита на материала, от който е направен резервоара. Тапата влиза плътно и лесно в малкия отвор на задната стена на кутията и същевременно служи за водач за влизане на винта. Ако тапите не са запазени, по-добре е да избягвате повторното поставяне на транспортните болтове.

Има обаче народен метод - лайфхак, който ще ви позволи да извършвате манипулации дори без оригиналните фабрични приставки. Те могат да бъдат заменени с винени тапи с подходящ размер, които първо трябва да бъдат завинтени в болта и след това получената конструкция трябва да бъде поставена в тялото. Веднага след като винтът е на мястото си, трябва да се затегне докрай с ключ от 10 на 15, включен в опаковката на домакинския уред.

За какво са болтовете?

За разлика от други видове домакински уреди, дизайнът на пералнята е по-крехък и податлив на повреди по време на транспортиране. Всичко е свързано с резервоара на устройството - той е в окачено състояние и закрепването му към други компоненти на пералнята е много символично - това са амортисьори и противотежест (специална тежест), които предотвратяват прекомерните вибрации по време на интензивна работа на домакинския уред . Въпреки това, ако се транспортира неправилно, това може да причини повреда на уреда.как изглеждат транспортните болтове?

Ако боравите с домакинския уред небрежно, когато го местите, позволявайки значителни удари, скокове на неравности и скокове на колата, разхлабеният резервоар постоянно ще удря корпуса на пералнята. И това ще доведе до нарушаване на целостта не само на себе си, но и на други компоненти на устройството. Транспортните болтове помагат да се избегнат тези последствия: те закрепват подвижната част на пералната машина и предотвратяват възможността за повреда на вътрешните компоненти по време на транспортиране.

Какви са опасностите от използването на SM с винтове?

Инструкциите за експлоатация на всяка перална машина съдържат предупредителна клауза, че е забранено да работите с уреда с монтирани транспортни болтове.Основният принцип на работа на домакинските уреди е въртенето на барабана в резервоара и ако резервоарът е фиксиран, тогава не само качеството на измиване ще пострада - самата машина ще се развали. При интензивна работа на барабана – пране или центрофуга, неподвижно закрепен към корпуса на пералнята резервоар ще причини увреждане на целостта на амортисьорната система, вала, лагерите и всички останали елементи.

Също така работата на пералня с неподвижен резервоар е основната причина домакинският уред да „скача” из помещението, в което е монтиран, а това води до счупени мебели, ВиК инсталации, натрошени плочки и други подобни щети.

Колкото по-дълго уредът работи в този режим, толкова по-тежки ще бъдат последствията както за машината, така и за близките обекти.отстранете транспортните болтове

Ако инсталирането на домакински уред се извършва без участието на специалист, трябва внимателно да проучите раздела „Инсталиране“ в инструкциите за експлоатация. Тук потребителят на пералнята ще намери всички инструкции относно правилната подготовка на оборудването за употреба, включително демонтирането на транспортните болтове. Ако ключалките не са премахнати, машината ще съобщи това по следните начини:

  • повишено ниво на вибрации;
  • внезапни скокове, резки движения;
  • звуци, нетипични за работа на пералня: скърцане, смилане и др.Пералнята LG вибрира силно по време на центрофугиране

В такава ситуация трябва незабавно да спрете работата на уреда, като натиснете бутона „Стоп“ и го изключите от електрическата мрежа. След това определено трябва да поканите специалист, който ще инспектира домакинския уред и ще определи наличието и естеството на повредата, ако има такава.Трябва да се помни, че повреди, възникнали в резултат на работа на домакински уред с несвалени транспортни ботуши, не се покриват от гаранцията, така че ще трябва да поправите оборудването за своя сметка.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня