Какви видове тесни съдомиялни за вграждане има?

тесни съдомиялни за вгражданеДомакинските уреди и технологии играят огромна роля в живота ни. Днес най-търсени са уредите за вграждане, които улесняват създаването на интересен и модерен интериорен дизайн в кухнята.

Освен това, от вградените модели, поради характеристиките и малкото пространство на кухнята, хората вземат тесни модели, които идеално се вписват в мебелите. Тясна съдомиялна за вграждане - тази статия е посветена на нея.

Видове тесни съдомиялни машини

Тесните съдомиялни машини обикновено се наричат ​​машини, чиято ширина не надвишава 45 см, което е с 15 см по-тесни от стандартните модели, но в същото време не по-малко от 40 и дори повече от 30 см. Освен това те могат да бъдат изцяло или частично вградени.

Когато е напълно вградена, съдомиялната е скрита зад декоративна фасада, така че може дори да не разберете, че е скрита там. Моделът за частично вграждане е с контролен панел с дисплей на фасадата. Най-тясната съдомиялна машина е с ширина 44-45 см; няма съдомиялни машини с ширина 30 см; това е извън техническите възможности.

Освен това, в зависимост от размерите, тясната съдомиялна машина може да бъде:

  • стояща на пода - такава съдомиялна машина е монтирана на пода на регулируеми крака и скрита в кухненски шкаф; средните му размери (ШxДxВ) са 45x60x82 см;
  • компактен - този модел е с размери - 45x48x46 см, малко по-голям от микровълнова фурна, но не е за вграждане, но може да се скрие и в шкаф.

Характеристики на тесни модели

Сега нека поговорим за техническите характеристики, по които една тясна съдомиялна машина може да се различава от друга. Капацитетът на съдомиялната е колко съдове могат да се заредят в резервоара на машината за един цикъл.

  • Тясна подова съдомиялна машина може да побере съдове за 9-11 души - това е най-големият модел сред тесните машини;
  • Малка съдомиялна машина може да побере съдове за 4-5 души.

Да празнуваме! Тясната подова съдомиялна машина е оптимална за семейство от 3-5 души, но ако има липса на място, по-добре е да обмислите варианта на компактен модел, който е 60 см широк и 45 см висок.

Що се отнася до консумацията на вода, средно, независимо от размера на съдомиялната, консумацията е 8-11 литра. Консумацията на електроенергия също не зависи от размерите; модерната съдомиялна машина за вграждане може да има клас на енергийна консумация A, A+, A++ или A+++.

Нека кажем няколко думи за производителите на съдомиялни машини. Много известни (Bosch, Whirlpool, Hot-point-Ariston) и малко известни производители имат тесни вградени модели. Компактните модели се предлагат от Bosch, Midea, Electrolux, AEG и Siemens.

Преглед на тесни модели

Нека да разгледаме няколко модела съдомиялни машини и да ги сравним по технически характеристики.

Bosch SPV 53M00 е съдомиялна машина, която се вгражда изцяло в мебели. С ширина от 45 см може да побере до 9 комплекта. Има намалена консумация на енергия, кондензационно сушене и пет програми, включително бърз цикъл за 30 минути. Благодарение на сензора за чистота на водата, нейната консумация е намалена до 9 литра на цикъл. Пералнята разполага със система за защита, което я прави надеждна. Моделът е в добро търсене сред потребителите. За немски монтаж от Bosch ще трябва да платите около 400 долара.

Bosch SPV 53M00

Bosch SPV 63M50 е друга съдомиялна за вграждане, с ширина 44,8 см. Не се различава много от предишната машина на Bosch. Около 8 литра вода ще бъдат изразходвани за измиване на 9 комплекта чинии, освен това ще бъдат намалени консумацията на енергия и нивото на шума, което е 44 dB. Има режим високоскоростно пране в пералня, а те са общо 6 на брой. С подобрени технически характеристики пералнята ще струва около $570.

Bosch SPV 63M50

Hansa ZIM 428 EH е тясна, евтина съдомиялна машина от Китай, която се вгражда изцяло в мебели.Тя ще изпере десет комплекта за около 150 минути, изразходвайки 8 литра вода. В същото време функционалността и възможностите на тази машина също са доста добри. Има 8 режима, има програма за измиване на кристални и други крехки съдове. Това удоволствие струва от 240 до 300 $.

Hansa ZIM 428 EH

Siemens SR 64M0 30 е напълно вграден тесен модел съдомиялна машина от Германия от концерна Bosch. Машината ще измие ефективно чинии за 9 души средно за 3 часа, изразходвайки около 9 литра вода. Сред четирите режима има „Експресна програма“ с продължителност малко над 30 минути. Съдомиялната е защитена от течове и деца и има четири най-необходими програми. Ширината на този модел е 44.8см. Средната цена е 400 долара.

Siemens SR 64M0 30

AEG F 65401 IM е тясна машина за частично вграждане с ширина 44,6 см. Тази съдомиялна машина може да мие съдове в един от петте програмирани режима, като изразходва около 9 литра вода и го прави доста тихо. Средната цена също е около 400 долара.

AEG F 65401 IM

По този начин тясната съдомиялна машина може да бъде или напълно вградена, или частично вградена. По отношение на техническите характеристики такива машини от една и съща ценова категория имат приблизително еднакъв набор от програми. Усъвършенстваните модели имат по-високи технически параметри, но те също струват много повече; дали си струва да плащате допълнително за това зависи от вас да решите.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня