Баня в Хрушчов с пералня

дизайн на баня в ХрушчовБанята е чудесно място за почивка след тежък ден. За да се отпуснете колкото е възможно повече под потоците топла вода, имате нужда от специална среда, обмислен дизайн на стаята. Днес този въпрос получава все повече внимание. Как можете да украсите интериора на баня в Хрушчов - това решихме да ви разкажем.

Характеристики на стаята

Стаите в къщите, построени от Хрушчов, включително банята, имат свои собствени характеристики, една от основните са малките им размери. Площта на баня, която не е комбинирана с тоалетна, е не повече от 2-3 кв.м. И ако банята се намира в същата стая като ваната, тогава площта на помещението не надвишава 3 кв.м. С редки изключения площта може да бъде 4 квадратни метра. м.

важно! Можете да увеличите пространството на вашата баня, като комбинирате вана и тоалетна. Но в този случай ще е необходимо да се легализира преустройството на апартамента.

В допълнение, банята има ниски тавани, само 2,5 м. Особеността на банята в Хрушчов е неудобното разположение на комуникациите, в резултат на което често е необходимо да се промени окабеляването.

В баня от ерата на Хрушчов има три основни обекта: вана, мивка и тоалетна. В зависимост от формата и размерите на помещението разположението им може да е различно. Снимката по-долу показва различни опции. Възниква въпросът къде да поставим машината?

скици за баня

Опции за поставяне на съдомиялна машина

Няма толкова много възможности за това къде да поставите пералня в банята в сграда от ерата на Хрушчов. На първо място, отбелязваме, че ще поставим тясна пералня с предно зареждане; просто няма място за пералня с пълен размер с дълбочина 60 см или повече в толкова малка стая.

Без специално преустройство на стаята, пералня може да се постави само в баня с размери 175x150 см, при условие че банята е разположена по дълга стена. Срещу банята има вход в средата, мивка вдясно от входа и свободно пространство вляво. Това е пространството, което може да заеме една пералня. По принцип пералнята и мивката могат да се сменят.

пералня в банята

Ако входът на банята е разположен срещу мивката, тогава може да има само един вариант за поставяне на пералнята - под мивката.

машина под мивката

Можете да намерите място и за пералня в баня, комбинирана с тоалетна. Например срещу банята. Ако няма достатъчно място за машина с предно зареждане, тогава машина с горно зареждане е опция.

Всички други методи за поставяне ще бъдат свързани с преустройство:

 • първият вариант е да замените ваната с душ кабина, в резултат на което в банята ще има свободен ъгъл, в който ще можете да поставите машината;
  душ и пералня в банята
 • вариант две е да комбинирате банята с ваната, като машината се постави между ваната и тоалетната;
  пералня до банята
 • Вариант три е да комбинирате банята в сградата от ерата на Хрушчов с част от коридора, през която можете да организирате ниша за пералня.
  пералня в ниша

Съвети за избор на интериорни елементи

баняТрябва да помислите какви мебели ще има в банята още преди ремонта на банята, като вземете предвид размерите на всички елементи едновременно. Размерът на ваната или душа ще повлияе на размера както на пералнята, така и на мивката.Ето защо трябва да намерите комбинация от интериорни предмети, в които те ще се поберат в малка стая в Хрушчов и ще съвпадат по стил.

В полза на пералня с голямо натоварване, често трябва да изоставите банята и да инсталирате душ кабина. От една страна заема малко място, от друга става неудобно при пране на ръка, както и при къпане на малки деца. Ето защо, преди да изберете вана или кабина, трябва да претеглите плюсовете и минусите.

При поставяне пералня под мивката, изберете модели с малък размер. Така ще избегнете неудобството, свързано с прането. Стенна мивка ще ви помогне да спестите място, пространството под което може да бъде запазено за шкаф с консумативи за пране.

Малката баня не трябва да бъде претрупана с мебели. Един малък стенен шкаф и рафт са достатъчни. Рафтът може да бъде прав или ъглов. Рафтовете от стъкло или хромиран метал не утежняват пространството.

важно! За да поставите всички предмети от интериора, направете чертеж, в който вземете предвид размерите на всички елементи, включително банята, пишещата машина и мивката. Това ще помогне за създаването на хармоничен интериор и дизайн на стаята в Хрушчов.

Дизайнерски нюанси

Дизайнът на банята не е толкова свързан с правилното подреждане на мебелите, колкото с цветовия дизайн и избора на правилните довършителни материали и аксесоари. На какво трябва да обърнете внимание:дизайн на баня

 • За предпочитане е да се проектира баня в светли цветове или светлите цветове трябва да доминират;
 • цветовете на стените, пода и тавана не трябва да се сливат, оптимално - разлика от един или два тона;
 • По-добре е да направите цвета на пода по-тъмен от цвета на стените, а таванът, напротив, по-светъл;
 • цветовата схема на малка стая трябва да е топла, това са нюанси на оранжево, розово, жълто, светло зелено, кафяво, бежово;
 • Можете визуално да разширите пространството на стаята благодарение на лъскавите опънати тавани;
 • опитайте се да не използвате плочки с големи и чести шарки, Най-добре е да направите вложки за плочки с един шаблон или да използвате шаблона само на една стена;
 • Огледалото с подсветка помага за разширяване на пространството на стаята;
 • когато мислите за дизайна на стаята, не прекалявайте с декор и аксесоари, в малка баня трябва да има минимум от тях; голям брой аксесоари, буркани и бутилки ще създадат впечатление за безпорядък;
 • Осветлението играе важна роля, дизайнът на банята се подчертава най-добре от прожектори, но няма място за висящ полилей в банята, лампа на стената е опция;
 • вместо завеса за баня е по-добре да инсталирате стъклен екран, той ще предпази по-добре от пръски и визуално няма да затрупва пространството на малка стая;
 • Най-добре е да изберете бели мебели за банята в Хрушчов, тя визуално изглежда по-малка;
 • Класическа бяла пералня също няма да развали дизайна на малка стая.

Дизайнът на баня в сграда от ерата на Хрушчов с пералня практически не се различава от дизайна на баня, която няма пералня. Ще трябва да помислите за разположението на оборудването по отношение на други предмети от интериора и тогава дизайнът на стаята ще бъде хармоничен и привлекателен.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня