Германско сглобени вертикални перални Bosch

Германско сглобени вертикални перални BoschЩандовете на руските магазини за домакински уреди са облицовани с перални машини Bosch. Не всички са произведени в Германия, но всички са сглобени под надзора на немски инженери. По-голямата част от пералните машини Bosch, продавани днес, са с предно зареждане, но има и модели с горно зареждане. Решихме да обърнем внимание специално на машините с горно зареждане на Bosch и да ги прегледаме. Вижте какво излезе от това.

Характеристики на тези машини

Не всеки знае, но всеки Перални Bosch могат условно да се разделят на две групи: с фронтално натоварване и с вертикално натоварване. Каква е разликата между тях? Машините с горно зареждане (вертикални) имат люк за зареждане на пране, който се намира в горната част на корпуса. Машините с предно зареждане имат люк, който е вграден в предната стена на кутията. И двете перални имат своите плюсове и минуси, но днес повече се интересуваме от предимствата на „домашните помощници“ с горно зареждане.

  1. Люкът за зареждане на пране на тези машини е разположен на оптимална височина. Възрастните хора не трябва да се навеждат, за да зареждат пране в барабана.
  2. Работата с машината също е лесна, защото не е нужно да се навеждате, за да натискате бутони.
  3. Такива перални машини не се нуждаят от сложна защита от детска намеса. Контролният панел е разположен високо и повечето таралежи просто няма да стигнат до там.
  4. „Вертикалните“ машини са много по-стабилни от машините на Bosch с предно зареждане; дори когато се въртят при високи скорости, те рядко „скачат“ или се клатят.
  5. Ако уплътнението на люка на перална машина с предно зареждане е повредено, то ще протече. Водата ще тече през пролуката между капака на люка и корпуса върху пода, наводнявайки всичко наоколо.

Машините с горно зареждане на Bosch, дори ако горният капак е повреден, няма да имат проблеми с измиването, но е по-добре да няма повреди.

Bosch WOR 16155

Модел немско сглобяване с остарели технически характеристики. Въпреки това, тази перална машина с горно зареждане все още е търсена сред потребителите. Контролният модул на машината съдържа 7 програми за пране: Смесено пране, Деликатно пране, Коприна, Предпране, Вълна, Отстраняване на петна, Интензивно пране. Bosch WOR 16155 е доста шумен, може да произведе до 73 dB по време на цикъл на центрофугиране, но също така е доста стабилен.

Пералнята няма дисплей, но управлението й е просто, може би затова я обичат пенсионерите. Оборудването разполага с впечатляващ набор от функции, като: вторично изплакване, леко гладене, отложен старт на програмата. Безопасността на машината също е наред; има защита срещу изтичане на вода, преливане, дисбаланс и образуване на пяна. Пералнята разполага и с вградена добра система за самодиагностика. Височината на тялото е 90 см, ширината е 40 см, дълбочината е 65 см, а машината тежи 59 кг.

Bosch WOT 24255

А това е много по-модерна пералня с повече функции. Товароносимостта му е 6,5 кг. Скоростта на центрофугиране на прането може да достигне 1200 оборота в минута, въпреки че машината е много шумна (76 dB). Пералната система разполага с 10 програми за пране за всякакви случаи и за всяко пране. Има и много функции, особено „Лесно гладене“ и „Пране без центрофугиране“.

Това не е всичко, комплектът Bosch WOT 24255 има информативен дисплей, както и впечатляваща система от индикатори, която може да бъде трудна за разбиране от първи път. Машината е с намалена консумация на ресурси и добра система за сигурност. Има дори защита срещу прегряване, което често спасява машината от повреди. Размерите на Bosch WOT 24255 са абсолютно същите като тези на Bosch WOR 16155.

BOSCH WOR 16155 Bosch WOT 20255 Bosch WOT 24455

Bosch WOT 24455

Моделът 455 е още по-модерен. Има по-информативен дигитален дисплей, барабан за 6,5 кг пране и специална центрофуга, която се справя перфектно със задачата си. Прането на изхода е с 53% остатъчна влажност.Комплектът включва 8 отлични програми за пране: Коприна, Вълна, Ризи, Деликатни, Ръчно пране, Смесено пране, Спортни дрехи, Детски дрехи. Също така бонус е програма, наречена „Супер бързо измиване“; за по-малко от 30 минути успява да завърши прането, изплакването и центрофугирането.

Този модел има функция за съхранение на прането по време на пране. Това ще бъде удобно за потребители, които постоянно забравят да поставят някои неща в прането. В допълнение към стандартния пакет за сигурност, „домашният асистент“ има защита срещу детска намеса, но защо е необходима, не е много ясно; вече ще бъде трудно за дете да стигне до лъскавия контролен панел.

Bosch WOR 20155

Фенове на бюджетни перални машини с горно зареждане ще харесат Bosch WOR 20155. Разбира се, той няма дисплей и този факт плаши някои купувачи, но струва много по-малко и характеристиките му не са по-лоши от тези на моделите описано по-горе. Барабанът зарежда 6 кг и върти дрехи със скорост 1000 оборота в минута. 7 програми плюс "джентълменски" набор от функции правят машината доста конкурентна на фона на най-модерните модели перално оборудване. Издава дори малко по-малко шум от Bosch WOT 24455. Произведен в Германия и Словения.

Bosch WOT 20255Модерна пералня с горно зареждане произведена в Германия

WOT 20255 ще струва малко повече, но изглежда по-впечатляващо. Оборудван е с прост дисплей и много приличен набор от програми. Особено си струва да се подчертае „Антиалергенно измиване“ и „Интензивно измиване“. В антиалергенния режим машината изплаква прането няколко пъти, премахвайки дори малки следи от препарат - страдащите от алергии могат да бъдат спокойни. Моделът зарежда 6,5 кг, скоростта на центрофугиране достига 1000 оборота в минута, центрофугата, разбира се, се регулира.

"Домашен асистент" има добър набор от функции. Няма да изброяваме всичко, но ще подчертаем „Лесно гладене“ и „Отлагане на старта на програмата за 24 часа“. Забавянето ще бъде полезно за тези, които пускат пералнята през нощта.Безопасността на машината също е отлична; в допълнение към стандартния комплект има защита от прегряване, както и система за заключване на люка. Не е ясно защо има нужда люкът да бъде заключен, но въпреки това той е там. Като цяло моделът оставя най-добро впечатление.

И така, направихме кратък преглед на пералните машини с горно зареждане от Bosch. Разбира се, много модели не бяха включени в нашия преглед, просто защото има много, много от тях. Ако имате нужда от допълнителна информация, можете да я намерите на официалния сайт на Bosch, а ние се сбогуваме с вас и ви желаем успех!

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня