Пералнята LG вибрира силно по време на центрофугиране

Пералнята LG вибрира силно по време на центрофугиранеПостоянното „движение“ и „скачане“ на пералнята из стаята силно разстройва потребителите. Хората, които са изправени пред този вид проблем, разбират, че силните вибрации по време на цикъла на центрофугиране не предвещават нищо добро. Първо, външният шум и силният шум дразнят не само членовете на семейството, но и съседите. Второ, необичайното поведение на пералната машина ясно показва неизправност в системата, която изисква ремонт. Нека да разберем как да спрем "бягството" на оборудването за миене от местоположението му и откъде да започнем да предприемаме действия.

Какво кара оборудването да вибрира?

Току-що закупените и инсталирани перални машини на LG често вибрират силно по време на работа. Може да възникне прекомерно разклащане поради неправилно инсталиране на оборудването. Списък на причините, водещи до „скокове“ на новата технология:

 • Възможно е транспортните болтове, които са били завинтени преди транспортирането на машината от магазина, да не са били премахнати. Те са инсталирани за фиксиране на барабана. Болтовете не блокират напълно въртенето му, но определено ще пречат на работата на шайбата;

Преди да стартирате SMA, не забравяйте да се уверите, че всички транспортни болтове са отстранени и проверете номиналния им брой с данните в ръководството за потребителя.

 • Ако проблемът определено не е в фиксиращите болтове, вероятно са допуснати сериозни грешки при инсталирането на устройството. Модерен не са развити транспортните болтове Автоматичните машини обичат равен, гладък под. Разклатете тялото на пералнята с ръце, ако се „движи“ от една страна на друга, регулирайте краката, фиксирайте хоризонталната позиция на машината със специална контрагайка;
 • По-рядко се случва SMA да се разклати поради прекалено гладка и следователно хлъзгава подова настилка.Решението на проблема е използването на гумирана подложка или специални противоплъзгащи лепенки върху краката на пералнята. Бюджетен вариант е използването на двустранна монтажна лента за тези цели.

Ако има силна вибрация по време на цикъла на центрофугиране на пералня, която ви служи от няколко години, проблемът може да е в дисбаланса на барабана. Дисбаланс възниква, когато машината е претоварена или когато нещата са неравномерно разпределени в барабана. В този случай вибрацията ще бъде еднократна и може да се елиминира чрез изправяне на дрехите в пералнята (ако е небалансирана) или чрез разделяне на обема на зареденото пране на две части (ако е претоварено). Също така други компоненти на „домашен асистент“, който вече е тестван през годините, могат да бъдат повредени, което ще обсъдим по-късно.

Възможни неизправности

Ако инсталацията беше извършена правилно, машината не беше претоварена с пране и определено не беше въпрос на дисбаланс, следователно имаше някаква повреда. Можете сами да откриете проблема и да се справите с него; трябва да разберете откъде да започнете да търсите. Теоретично всичко може да се случи.

 1. Пружините, които държат резервоара на пералнята са износени. Може би елементите първоначално са били с лошо качество или са се провалили поради дълга употреба. В такава ситуация се чува външен шум, когато машината работи, а също така се наблюдава повишена вибрация на тялото.
 2. Повредени са амортисьорите, предназначени да предотвратят „клатенето“ на машината.
 3. пружините и амортисьорите са износени
 4. Противотежестта е претърпяла много износване. Това е елемент, разположен в долната част на машините с директно задвижване на LG. Това е тежък блок. Ако шайбата е функционирала правилно няколко години и внезапно започне да вибрира, стойките на противотежестта може да са се разхлабили.Повредата на самия блок е по-малка, но в някои случаи може да се дължи на пукнатини по повърхността му. Ето защо, ако машината не просто бръмчи по време на цикъла на въртене, а „скача“ в различни посоки, не се колебайте да проверите бетонния блок.
 5. Лагерите на барабана са станали неизползваеми. Тези елементи играят огромна роля във функционирането на SMA. Ако едновременно със силна вибрация се чуе характерен дрънкащ звук от вътрешността на машината, по-добре е незабавно да спрете програмата за пране и да не използвате устройството, докато не смените лагерите.
 6. Рядко една пералня „тръпне“ поради запушена помпа. Ако този проблем не бъде разрешен, блокирането може да доведе до по-катастрофални последици.

Невъзможно е да се игнорират тревожните симптоми от „домашния асистент“. Необходимо е възможно най-скоро да се диагностицира оборудването, да се установи причината за проблема и да се отстрани. Използването на автоматични машини ELG в условия на повишена вибрация застрашава разрушаването на основните възли и компоненти, което води до по-високи разходи за ремонт на оборудване.

Как да решим проблем?

На първо място, анализирайте дали пералната машина е инсталирана правилно. Оборудването за миене трябва да бъде поставено върху равна подова настилка, строго равна.

С помощта на ниво на сградата е лесно да се провери колко ниво е тялото на автоматичната машина.

Преди да използвате само закупено оборудване, уверете се, че всички транспортни болтове са отстранени от кутията. Отстранете горния капак и задната стена на устройството, проверете амортисьорите и противотежестите. Понякога дори новите перални са оборудвани с повредени компоненти. Така че има няколко начина за премахване на прекомерната вибрация на автоматична машина:

 • затегнете пружините, държащи барабана.Процедурата е лесна за извършване със собствените си ръце, но по време на гаранционния период е по-добре да поканите сервизен отдел за всяка работа;
 • проверете и, ако е необходимо, сменете амортисьорите. С течение на времето амортисьорите се износват и не могат напълно да фиксират резервоара SMA в неподвижно положение;
 • проверете дренажната помпа. Почистете го, ако е необходимо. Също така би било добра идея да почистите филтъра за боклук;
 • проверете противотежестта, затегнете всички разхлабени винтове. Ремонтът също е лесен, но ако машината е в гаранция, по-добре поверете работата на специалисти. Отстраняването на грешки сами може да доведе до загуба на гаранционно обслужване;
 • Спазвайте изискванията за максимално тегло на артикулите, заредени в барабана. Ако инструкциите показват стойност от 5 кг, тогава прането може да се постави стриктно „до“ посочената цифра. Също така трябва правилно да сгънете артикулите в барабана - не в твърда бучка, а равномерно разпределяйки артикулите по повърхността;
 • Не започвайте да перете само ризата си. Недостатъчното тегло на продукта ще лиши устройството от необходимото тегло. Барабанът на пералнята LG ще се върти твърде бързо и свободно, което в крайна сметка ще доведе до неговото разхлабване. Еднократното изпиране на една дреха няма да навреди, но периодичното пускане на „празен“ барабан може да причини щети.

Ако се открият петна от ръжда в задната част на MCA, има 90% вероятност, че е необходима смяна на лагерите.

В повечето случаи справянето със силните вибрации от пералното оборудване е лесно. Комплексни ремонти очакват потребителя в два случая: ако противотежестта е повредена или лагерите са повредени. Тази работа обаче може да се извърши независимо, като предварително сте проучили алгоритъма на действията за подмяна на елементи.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня