Включване на съдомиялната машина Gorenje

Включване на съдомиялната машина GorenjeПростото включване на съдомиялната машина Gorenje и стартирането на стандартната програма за измиване не е трудно - дори дете в начална училищна възраст може да се справи. Трябва да поставите щепсела в контакта, да заредите съдовете, да добавите препарат, да включите машината, да изберете програма и да кликнете върху „Старт“. Но това се отнася само за стандартно стартиране, когато устройството се използва дълго време, така че всички първоначални подготвителни етапи отдавна са завършени. За да може машината да служи дълго време, е необходимо да я подготвите за работа преди първия цикъл на работа, както и да следвате основните правила за работа, които сега ще обсъдим.

Защо да извършвате „неактивен“ старт на PMM?

Една от основните грешки на собствениците на съдомиялни машини е да стартират измиването в нормален режим веднага след покупката. Самият производител Gorenje настоява първото измиване да е празно, тоест без мръсни или други съдове. Тази препоръка не дойде от нищото.

  • Такъв цикъл на празен ход ще ви позволи да премахнете всички малки отпадъци, които случайно попаднат в оборудването, а също така ще премахне мазнините от вътрешните елементи на устройството.
  • Такова пробно измиване също ще може да покаже колко бързо машината изтегля вода, колко се загрява течността, дали се източва напълно след употреба, колко добре машината изсушава съдовете и т.н. С помощта на празен старт можете да разберете дали вашата новозакупена съдомиялна машина Gorenje е в ред.Gorenje GV51211
  • И накрая, това не е само тест за производителността на машината, но и проверка на инсталацията на домашния асистент.Ситуациите не са необичайни, когато PMM е инсталиран неправилно, например чрез натискане на захранващия кабел с цялото тегло на устройството, поради което домакинският уред дори не стартира.

Пробното измиване трябва да се извърши без съдове, но с препарати и сол, което ще помогне да се отървете от отломки, мазнини и мръсотия.

Намирането на отделението за сол е много просто - просто издърпайте долната кошница за съдове и ще видите резервоара в долната част на PMM. Развийте капачката и напълнете отделението, след което добавете около килограм сол, като внимавате резервоарът да не се препълни. Ако в отделението има твърде много вода, тя ще изтече в резервоара, но не трябва да се страхувате от това.

След като добавите сол, трябва да добавите препарат. Днес в магазините можете да закупите прахове, гелове, изплаквания и специални таблетки 3 в 1, така че изберете според вашия вкус. Добавете химикали към отделенията за препарати, разположени от вътрешната страна на вратата на машината. След това можете да включите машината и да отбележите кой препарат сте добавили.

Накрая е необходимо да посочите твърдостта на водата, за да зададете по този начин консумацията на сол в машините. Твърдостта може да се определи с помощта на специална тест лента или можете просто да намерите информация в интернет, например на уебсайта на водоснабдителната служба на вашия град. Остава само да изберете произволен режим и да стартирате работния цикъл с помощта на бутона "Старт".

Първо измиване на чинии

След пробното измиване не трябва незабавно да стартирате пълноценен работен цикъл с мръсни съдове, тъй като ще трябва да изчакате, докато машината се охлади. Това се дължи на факта, че продължителната работа може да доведе до такива негативни последици като претоварване и повреда на нагревателния елемент и помпата.зареждане на съдове в съдомиялната машина

След като уредът Gorenje се охлади, той може да бъде зареден със съдове, от които предварително трябва да се отстранят остатъците от храна. Солта и препаратът за изплакване трябва да издържат няколко месеца след химическо чистене, така че не е необходимо да добавяте препарат за първото пране. За да могат съдовете да бъдат измити перфектно, те трябва да бъдат правилно подредени в отделенията, така че нищо от приборите да не пречи на движението на кобилиците и водата да може свободно да влиза във всички зони на камерата.

Първият път след закупуването на PMM не преследвайте скоростта на зареждане на камерата, а научете как правилно да поставяте съдове в кошници - с опит този процес ще ви отнеме не повече от 10 минути.

Когато всички съдове са почистени от храната и са поставени оптимално вътре в машината, има достатъчно препарат и програмата е избрана, можете да започнете работа. И ако първоначално изглежда, че правилната настройка на работния цикъл и подготовката на мивката отнема много време, тогава ще разберете колко ефективно съдомиялната машина Gorenje улеснява живота ви.

Правила за използване на PMM Gorenje

Правилата за работа се прилагат не само за празен ход и първо пране, но и за всеки работен цикъл. За да удължите живота на вашия домашен помощник, трябва да запомните редица общоприети правила:

  • При никакви обстоятелства не докосвайте работещото оборудване с мокри ръце;
  • за безопасност не свързвайте PMM към захранването чрез адаптер или удължителен кабел;
  • не позволявайте на деца в предучилищна възраст да използват технологии;Дръжте децата далеч от съдомиялната машина
  • внимателно заредете съдовете в камерата, така че да не попадне чуждо тяло вътре;
  • Почиствайте всички хранителни филтри от време на време;
  • Редовно мийте камерата с домакински уреди и също така се уверете, че храната и мазнините не попадат под вратата на кръстовището с камерата.

Целият този набор от мерки ще ви помогне да запазите вашето оборудване за години и дори десетилетия. По-добре е да отделите време за поддръжка и внимателна грижа, отколкото да губите пари за ремонт и закупуване на ново устройство, за да замените повреденото.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня