Как да включите вашата съдомиялна Beko и да започнете миенето

Как да включите вашата съдомиялна Beko и да започнете миенетоСлед като закупите чисто нов домакински уред, винаги искате веднага да го тествате в действие, като стартирате първия работен цикъл, който попаднете. Трябва обаче да откажете такова приключение, защото има редица подготвителни процедури, които трябва да бъдат извършени, преди да включите съдомиялната машина Beko. В днешната статия ще говорим подробно за това как правилно да подготвим „домашен асистент“ за първото стартиране, как след това да го използваме в ежедневието, както и какви нюанси трябва да вземете предвид в работата си.

Първо пускане на оборудване

Най-важното нещо при работа със съдомиялна машина е да не бързате и да следвате стриктно ръководството за употреба, което винаги идва с уреда. Ако се окаже, че нямате инструкциите под ръка, тогава всичко е наред, защото сега ще разгледаме подробно как правилно да стартирате пералната машина Beko за първи път.

Всяко първо стартиране трябва да е празно, така че не бързайте да зареждате оборудването с планина от неизмити съдове, само за да тествате бързо работата му. На първо място, трябва да почистите устройството от фабрична мазнина, мръсотия и прах, които може да са останали по време на монтажа във фабриката на производителя.

Но преди да настроите тестов цикъл на почистване, трябва да определите необходимото ниво на тежест. Това пряко зависи от качеството на чешмяната вода във вашия град. Можете да проверите това по следния начин:тест лента от PMM Siemens

 • отворете крана и оставете водата да тече за около минута;
 • вземете чаша вода;
 • разопаковайте предварително закупената тестова лента и я спуснете в стъклото само за секунда;
 • разклатете лентата и изчакайте още около минута;
 • изучаваме резултата на лентата и го сравняваме с инструкциите;

Можете също така да определите нивото на твърдост на чешмяната вода, като използвате официалния уебсайт на градската водоснабдителна компания, където се изисква публично да публикува данни за качеството на водата на месечна база.

С тази информация можете да отидете в настройките на PMM и да зададете подходящото ниво на твърдост. Например, ако тест лентата показа ниво на твърдост 3, тогава това ниво трябва да се настрои в съдомиялната машина. Какво е необходимо за това?

 • Задръжте клавишите Timer и P за около 3 секунди, докато обратното броене приключи.Бутон P на PMM
 • Машината ще влезе в режим за избор на функция, в който, като използвате същия бутон P, отидете в режим на твърдост, показан като английската буква r.
 • С помощта на бутона на таймера изберете желаното ниво на твърдост.
 • Натиснете бутона за захранване, за да запазите настройката.

Сега трябва да добавим солни гранули в резервоара за сол, така че машината да не страда от образуване на котлен камък. Тази стъпка може да се пропусне само ако вашата вода има ниво на твърдост 1 или дори по-малко. Ако това не е така, продължете със зареждането на солните гранули в резервоара.

 • Извадете долната кошница за съдове от миялната камера.
 • Развийте капака на резервоара за сол.
 • В отвора на отделението за сол поставяме специална фуния, която идва в комплект с Beko PMM, за по-удобно зареждане на солни гранули.Колко често трябва да слагате сол в съдомиялната?
 • Напълнете бункера с около литър вода.
 • Добавете около килограм сол.
 • Отстраняваме фунията.
 • Сега можете да разбъркате солта с лъжица, така че соленият разтвор да се готви по-бързо.
 • Завийте плътно капачката на резервоара по посока на часовниковата стрелка.

Експертите съветват да използвате само специална сол, предназначена за съдомиялни машини, тъй като нейните гранули са по-чисти и по-големи от тези на обикновената сертифицирана сол и следователно вършат по-добра работа за възстановяване на йонообменника.

След като заредите сол, уверете се, че соленият разтвор не се разлива върху дъното на камерата за миене. Ако това се случи, тогава нищо лошо не се е случило, но за да избегнете корозия, по-добре е да избършете останалата сол с кърпа или веднага да започнете измиването. Вторият вариант е за предпочитане, поради което винаги се препоръчва добавянето на сол непосредствено преди началото на работния цикъл.таблетка за съдомиялна машина

Остава само да добавите препарат и да стартирате цикъла на празен ход. Можете да изберете битова химия под формата на прах, гел или таблетка, която включва няколко продукта наведнъж. Независимо от вида на избрания продукт, трябва да го добавите в специален контейнер за домакински химикали и след това да добавите препарат за изплакване, така че съдовете да останат без следи след измиване.

Най-добре е да използвате домакински химикали отделно, изоставяйки таблетки и капсули 3 в 1, защото ефектът ще бъде по-добър и цената ще бъде по-ниска.

Скъпите модели PMM имат специална програма за почистване, но ако вашето устройство няма такава, можете да изберете стандартен работен цикъл с температура най-малко 60 градуса по Целзий. Пробното пускане също ще ви помогне да се уверите, че всички връзки са направени правилно, никъде не изтича нищо и можете да започнете да използвате оборудването за миене на съдове. Изчакайте малко, докато оборудването се охлади след теста, след което можете да започнете пълен работен цикъл.

Ежедневна употреба на PMM Beko

Разбрахме правилното първо активиране на оборудването, сега трябва да разберем как да го използваме правилно при нормални условия. Ако оборудването вече е инсталирано и тествано, всички домакински химикали са заредени и настройките за твърдост са зададени, тогава остава само окончателната подготовка преди конкретно измиване.

 1. Отворете вратата на камерата за пране.
 2. Зареждаме съдове, които не са много мръсни, без остатъци от храна, семена или други отпадъци, поставяме ги правилно в кошници, поставяме всички големи прибори в долната кошница и всички малки в горната кошница. Също така се уверете, че има поне малка междина между приборите за хранене, така че водата да може да циркулира свободно между всички елементи.
 3. Проверяваме дали съдовете не пречат на свободното движение на пръскачките.зареждане на съдове в съдомиялната машина
 4. Избираме подходящия режим на пране и, ако е необходимо, активираме допълнителни опции, например режим на половин товар или отложен старт.
 5. Натиснете бутона Старт, за да стартирате прането.
 6. Затворете вратата на камерата за пране.

След включване на оборудването е важно да не отваряте вратата, за да не прекъснете работния цикъл и да не се изгорите от гореща пара, когато започне интензивно измиване. След като приключите работата, трябва да изключите машината и да я изпразните от съдовете, ако приборите вече са сухи.

За да сте сигурни, че оборудването изсъхва по-бързо, не мухлясва отвътре и винаги мирише приятно, оставете вратата на машината отворена поне за един час след работния цикъл.

За да сте сигурни, че вашата съдомиялна машина ще издържи възможно най-дълго, не забравяйте да се погрижите за нея след всеки цикъл на работа. Достатъчно е да избършете повърхностите със суха кърпа, да избършете цялата влага вътре в камерата за измиване, да отстраните всякакви остатъци от храна, останали зад гуменото уплътнение на вратата и да почистите филтъра за боклук, като го извадите и изплакнете под силно налягане на чешмяна вода.

Освен това веднъж на всеки три месеца няма да навреди напълно да почистите устройството със специален почистващ препарат. След като закупите този мощен домакински химикал, трябва да го пуснете на празен ход без чинии, но с почистващ препарат в камерата за миене, който ще премахне всички замърсявания и запушвания от вътрешността на машината, достигайки дори до най-труднодостъпните места, напр. маркучите на PMM. Следвайки всички горепосочени препоръки, вашите домакински уреди винаги ще бъдат в перфектно състояние, а вашите съдове никога няма да престанат да ви радват с кристална чистота.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня