Как да включите пералня Bosch?

Как да включите пералня BoschНай-накрая новата автоматична машина беше доставена от магазина. Остава само да разопаковате пералнята, да я инсталирате, да я свържете към комуникациите и да стартирате „домашен асистент“ за първи път. Нека да разберем как правилно да включим пералня Bosch, да подготвим място за нея и как да започнем първото измиване.

Намиране на място за машината

Първата стъпка е внимателно да разопаковате машината. При премахване на оригиналната опаковка е задължително да развиете транспортните болтове. Те могат да бъдат достъпни от задната страна на пералнята. След отстраняване на крепежните елементи ще има дупки в кутията, те трябва да бъдат затворени със специални пластмасови тапи, включени в комплекта.

Строго е забранено да работите с перална машина на Bosch с несвалени транспортни болтове, тъй като това ще причини повреда на оборудването.

След това трябва да поставите пералнята на определеното място. Подовата настилка под автоматичната машина трябва да бъде възможно най-гладка и твърда. Има възможност за поставяне на специална антивибрационна подложка под корпуса. След това трябва да регулирате краката на пералнята, така че да стои много стабилно.Антивибрационна постелка за пералня Bosch

Можете да проверите дали пералнята Bosch е равна, като използвате обикновен нивелир. Въз основа на показанията на инструмента трябва да регулирате тялото чрез завъртане или отвиване на краката.

Свързване с комуникации

Следващата стъпка ще бъде свързването на оборудването към водоснабдителната и канализационната система. Ако пералнята е поставена на старото си място, тогава всички връзки вече са организирани - тръбите имат точка на оттичане и разклонение с кран за влизане на вода в машината.Има и букса за захранващия кабел на машината.

Ако нямате нищо от това, ще трябва да организирате работно място за „домашен асистент“ от нулата. Трябва да се предвиди отделен изход за пералната машина. Също така е препоръчително да оборудвате точката с устройство за остатъчен ток и автоматично. Това ще предпази машината от токови удари.Свързване на маркуч за източване на машина Bosch

След това трябва да свържете пералната машина към канализацията. Отводняването може да се извърши по прост начин, например чрез прекарване на тръбата във вана или мивка. Машината се предлага с пластмасова кука, която пасва на края на дренажния маркуч и се закача на ръба на водопроводната инсталация. Този метод ще отнеме минимум време, но не се счита за надежден. Първо, конструкцията може да се счупи и да „наводни“ всичко около нея. Второ, тази опция за дренаж е нехигиенична, тъй като отпадъчните води постоянно ще текат през ваната или мивката.

Препоръчително е отпадъците да се изхвърлят директно в канализацията. За да направите това, се препоръчва да закупите специален сифон.

Накрая остава само да свържете пералнята към водопровода. Тук е необходимо да направите вложка в тръбата и да организирате специален клон. Монтиран е спирателен кран, с който, ако е необходимо, ще бъде възможно да се спре подаването на вода към машината. Сега, когато дренажният и входният маркуч са поставени, можете да започнете измиването.

Активиране на машината

На последния етап остава само да включите пералнята на Bosch и да изберете необходимия режим на пране. Първото стартиране на автоматичната машина трябва да се извърши „на празен ход“, с празен барабан. Това е необходимо, за да може оборудването да бъде добре измито отвътре, почистено от фабрични отпадъци и мръсотия.

Сега можете да започнете да перете дрехите си. За да направите това, прането се сортира и се поставя в барабан.Използвайте машината внимателно и не превишавайте максималното тегло на натоварване, посочено в инструкциите. След това трябва да затворите плътно вратата на люка и да изсипете праха в дозатора. Важно е да спазвате дозировката на перилните препарати и да не ги „препълвате“, в противен случай в барабана ще се образува твърде много пяна и машината няма да изплакне добре нещата.активиране на програмата

Лесно е да разберете интерфейса на пералня Bosch. Контролният панел изброява всички възможни режими на пране. В зависимост от това какви елементи са поставени в барабана, можете да изберете една от програмите:

  • вълна;
  • памук;
  • синтетика;
  • дънки;
  • спортни артикули;
  • пухени дрехи и др.

Ако на панела няма надписи и всичко е обозначено със символи, например икона на риза на закачалка или снимка на панталони, тогава тълкуването на програмите може да се намери в инструкциите. Така първата емблема, представена като пример, съответства на режима за изкуствени тъкани, втората е знак за пране на дънкови изделия.

Понякога може да се наложи ръчно да зададете температурата на пране и скоростта на центрофугиране; за да направите това, използвайте съответните бутони на панела.

По принцип просто трябва да изберете режим и да стартирате прането, като натиснете „Старт“. Автоматичната машина ще зададе параметрите на цикъла независимо.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня