Водата от пералнята отива в мивката

Водата от пералнята отива в мивкатаРаботата на пералнята може да не върви по план на нито един етап, като се започне от добавянето на вода и се стигне до източването на използваната течност. Когато водата от пералнята се издига в мивката при източване, това е признак за проблеми в канализационната система. В същото време канализацията представлява опасност под формата на неприятна миризма и влошаване на външния вид на мивката. Този проблем не може да бъде толериран, затова ще анализираме подробно как да открием и премахнем причините за него.

Трябва да се смени тройника

Ако водата от пералнята отиде в мивката, експертите съветват внимателно да прегледате тройника на канализационната тръба. Това се дължи на факта, че именно поради него най-често възникват проблеми с източването на вода от „домашния асистент“.

По време на източването цялата течност от SM отива в канализационната тръба и ако върху нея е монтиран тройник на 90 градуса, тогава водата ще го удари и ще бъде разделена на два потока, пръскащи се отстрани. Този процес не се влияе от наклона на тръбата или диаметъра, така че част от течността отива както трябва - към канализацията, докато втората част отива към мивката.кой канализационен тройник да изберете

Втората половина от отпадъците от пералнята значително повишава нивото на водата в мивката, където течността не може да се върне обратно, докато протича процесът на източване. В същото време, веднага след като завърши последният етап от работния цикъл на машината и потокът от вода спре, втората част от течността в мивката може най-накрая да отиде в канализационната тръба.

Не може да има въпроси какво да правите в тази ситуация - сменете тройника, така че да разпределя гладко водата в две посоки, предотвратявайки описаната реакция.

Тръбата е запушена, има въздух вътре

Причината за проблема с канализацията може да се крие не само в тройника, но и в самата канализационна тръба, която може просто да се запуши. Напълно възможно е тръбата да не е напълно запушена, а само частично. Ако това е вярно, тогава замърсяването е намалило сериозно вътрешния диаметър на тръбата, което е затруднило преминаването на водата през нея.запушена водопроводна тръба

Поради това водата първо ще се натрупа в тръбата и след това ще започне обратен отлив, поради което течността ще отиде в мивката, издигайки се нагоре и създавайки силни бълбукащи звуци. Водата може да се върне обратно в канализацията само след като „домашният помощник“ се отърве от цялата течност, използвана по време на работния цикъл.

Почти всяко запушване може бързо да се отстрани с домакински препарати за почистване на тръби или класическата комбинация от сода и оцет.

В допълнение към запушването, друга причина може да бъде въздушна брава. Често се образува при оттичане на отпадни води от канализационната система, когато течността бързо преминава през канализационната тръба и по този начин създава вакуум във въздуха. В този случай получената тапа от въздуха просто ще вдигне вода от сифона на мивката.

Това се случва, защото в канализационната система липсва качествена вентилация. Това може да се коригира само чрез подмяна на канализационната система, което е възможно само по време на основен ремонт, който може да не бъде одобрен от управляващото дружество, ако говорим за жилищна сграда.

Наклонът и канализационните тръби са твърде малки

Също така не е изключено причината за проблемното отводняване да са тръби с различен диаметър. Строителите практикуват това, тъй като замазката в банята често не е достатъчно дебела, така че жлебът трябва да бъде по-плитък, поради което канализационните тръби могат да имат преходи от по-малък диаметър към по-голям и обратно.

Друг проблем може да бъде не само в различните канализационни тръби, но и в наклона на тръбата, което също често влияе върху качеството на изхвърляне на отпадъчни води. Ако няма наклон или няма достатъчно, тогава канализацията също може да падне в мивката. За да не се случи това, наклонът на канализационната тръба с диаметър 50 милиметра трябва да бъде най-малко 2,5-3 сантиметра на метър.нормални наклони на канализационни тръби

За съжаление, както и в случай на липса на вентилация, не е възможно сами да коригирате различните диаметри на тръбите в канализационната система и недостатъчния наклон. За да направите това, вие също ще трябва да се свържете с управляващата компания, за да започне основен ремонт и да преработи канализационната система.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня