Как се превежда „Vorwasche“ на пералня

Как се превежда Vorwasche на пералняНемските перални машини се отличават с високо качество на изработка, но често имат значителен недостатък - „неразбираемо“ табло. По правило режимите и функциите на немските слот машини са подписани на чужд език. Понякога дори преводачът не може да помогне, тъй като техническите термини се използват в пералните машини. Една от най-неразбираемите думи на „немското“ табло е „Vorwasche“. Предлагаме превод на него и други надписи и символи на машината.

Нека преведем термина "Vorwasche"

От немски думата "Vorwasche" се превежда като "накисване" или "предварително измиване". Както при всички машини, тази програма е предназначена за пране на силно замърсено пране. Продължителността на цикъла варира от 15 до 40 минути в зависимост от модела и марката на пералнята. Задължително условие преди стартиране на режима е да добавите препарат в специалното отделение на контейнера за прах, обозначено със знак „А” или „I”.

Думата “Vorwasche” на немските перални машини се отнася до програмата за накисване или предварително пране.

По време на програмата за накисване, пералнята пълни резервоара и практически спира, като рядко върти барабана, за да разбърка прането. Така дрехите се накисват в сапунен разтвор, петната се омекотяват и отстраняват от тъканта. В края на цикъла пералнята автоматично превключва на основно пране, а след това на изплакване, центрофугиране и източване.Vorwasche на различни немски перални

Други режими на контролния панел

За да измиете ефективно нещата на немска машина, трябва да преведете почти цялото табло на руски. Всеки „немец“ има доста богат „арсенал“ от програми и функции - по-добре е да ги опознаете предварително. Достатъчно е да научите около 20 обозначения, представени по-долу.

 • Буквалният превод от немски е „специално накисване“. Позволява ви да накиснете силно замърсено пране в сапунена вода за по-дълго време.Подходящ за памук, чинц, лен и други устойчиви материали.
 • Това е основно пране, подходящо за всички видове текстил.
 • На руски звучи като „горещо пране“ и е сходно по функционалност с интензивен режим. С тази програма дрехите буквално се варят: водата се загрява над 60 градуса, а цикълът продължава повече от час. Струва си да се разбере, че само продукти, изработени от издръжливи естествени тъкани, могат да издържат на такъв „тест“: спално бельо, кърпи, памучни ризи, работни предмети.
 • Предназначен за измиване на цветове. За да се запази пигментът, отоплението не може да се настрои над 60 градуса.

Немските перални машини имат смесен режим, обозначен с думата "Mix".

 • Удобен универсален "смесен" режим, който може да пере едновременно различни видове цветни тъкани.
 • Отделен режим за почистване на деним.
 • Превежда се като „леко измиване“. Предназначен за почистване на деликатни тъкани с леки петна. Перфектен за освежаване на бельо, блузи, ризи и цветен синтетичен тюл.
 • Предлага лесно гладене. Благодарение на нежното въртене и плавното въртене на барабана по време на пране, прането практически не се мачка, а гънките и гънките на дрехите се изглаждат без ютия.други германски режими
 • Това означава деликатно пране. Активира се при почистване на продукти от синтетика, памук, коприна, дантела и други деликатни тъкани. Цикълът включва минимално нагряване и изключване на цикъла на центрофугиране. Последният може да бъде стартиран допълнително след края на режима. Важен момент е, че при Feinwasche барабанът се зарежда само наполовина от разрешения обем.
 • Воле, Сейде. Специална програма за пране на вълнени и копринени дрехи. Той е подобрена версия на деликатния режим: по-плавно въртене на барабана, нагряване до 30 градуса, минимално центрофугиране. Тук също са разрешени само половин товари.
 • Тази програма пере дамско бельо. Пералнята изпира деликатните тъкани възможно най-внимателно, без да деформира дрехите и запазва оригиналната мекота и цвят.
 • Превежда се като „импрегниране“. Специален режим за почистване на дрехи от водоустойчив материал. Когато се активира, трябва да налеете специален препарат в дозатора, за да възстановите защитните свойства на текстила.
 • Това е “Sport”, предназначен за почистване на спортни артикули и обувки.
 • Блиц, 30° 30 мин. Бързо пране, което може да се използва за освежаване на леко замърсени дрехи. Цикълът продължава до 30 минути, а при някои перални – до 20. Няма загряване на вода, центрофугата е на максимум. Барабанът трябва да бъде натоварен на 1,5-3 кг.
 • Кратка, интензивна програма за почистващи продукти от естествени материали. Температурите могат да се повишат до 60 градуса.
 • Предлага пране на дрехи с икономична консумация на енергия. Икономията се постига чрез регулиране на въртенето на барабана и увеличаване на продължителността на цикъла при поддържане на нагряване на водата до 60 градуса. Благодарение на оптималната продължителност, петната се отстраняват като при 90 градуса.
 • Шлойдерн (Schonschleudern). Центрофуга с регулируема скорост.
 • Пумпен (Abpumpen). Когато функцията е активирана, водата автоматично се изпомпва от резервоара в канализационната система.

За да измиете без проблеми на немска машина, трябва предварително да разберете нейното табло. Първата стъпка е да преведете правилно всички непознати термини на руски.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня