Перална машина с въздушни мехурчета

Перална машина с въздушни мехурчетаБързото развитие на научно-техническия прогрес през последните десетилетия промени човешкия живот до неузнаваемост. Сега нашето съществуване е немислимо без всички изобретения, които помагат на човека в много области на неговата дейност. Наличието на огромно разнообразие от домакински уреди е най-яркото потвърждение за това.

Но най-полезното и необходимо изобретение на човечеството - пералнята, заслужава специално внимание. В наши дни е трудно да си представим съвременна домакиня, която не използва тази прекрасна техника.

Днешните производители на перални машини са изпълнили пазара с голямо разнообразие от модели, които позволяват на потребителите да избират перално оборудване, което отговаря на всичките им изисквания. Но ние ще насочим вниманието си към най-доброто и продуктивно инженерно решение в областта на пералното оборудване, въплътено в дизайна на перални машини с въздушни мехурчета. Те с право се считат за върха на еволюцията на производството на този тип оборудване.

Перални, които работят на принципа на мехурчетата

Перална машина с въздушни мехурчетаТакива перални машини са отлична алтернатива на стандартните перални машини. с барабанен дизайн. Те се появиха на пазара преди повече от петнадесет години и въпреки че все още не са придобили широка популярност у нас, в САЩ и Азия са най-разпространеното перално оборудване.

Тези перални машини се характеризират с невероятно високо ниво на качество на пране и икономична консумация на енергия. Това стана възможно благодарение на използването на специален подход към прането, базиран на метода на въздушни мехурчета за обработка на прането.

Технологията е такава, че в резултат на работата на мощно компресорно устройство по време на пране се образуват голям брой мехурчета в резервоара на пералнята.Мехурчетата механично взаимодействат с вещите, изместват замърсителите от тях и допринасят за незабавното разтваряне на праха за пране и по-щателното изпиране на прането. Този процес ви позволява да перете нещата дори в обикновена студена вода.

Стотици хиляди мехурчета създават импулсна енергия, която прониква във всеки сантиметър тъкан, побеждавайки дори най-трудно замърсените зони. И въпреки сложния технологичен процес, който се извършва, цялото измиване отнема кратък период от време и се характеризира с икономия на вода и препарати. Всички тези положителни качества доведоха до повишен интерес към този тип перални машини напоследък.

Предимства от използването на перални машини с въздушни мехурчета

При пране на вещи се поставят специални изисквания не само към качеството на прането, но и към състоянието на изпраните предмети. При конвенционалните перални машини случаите на свиване на прането са много чести, което се дължи на неправилния избор на температурни условия на пране, прилагани за определени видове тъкани. При пране прането взаимодейства едно с друго, което води до допълнително износване на дрехите. И въпреки че има щадящи режими, те често са неефективни за премахване на упорити петна, дори с използването на добре рекламирани избелващи средства.

При пералните машини, работещи на принципа на въздушните мехурчета, „ефектът на кипене“ се получава във водата дори при ниски температури, като кислородът е основният катализатор на химичните процеси. Поради наличието на огромен брой мехурчета, между тъканите се създава защитен слой, който значително намалява триенето между тях.

Предимства и недостатъци на пералните с принцип на пране с въздушни мехурчета

Балонна пералняОсновният и важен положителен аспект от използването на перални машини с въздушни мехурчета е икономичната консумация на енергияпоради липсата на нагревателен елемент.Както споменахме по-рано, възможно е да се пере със студена вода и следователно пералнята не се нуждае от препарати против котлен камък, което също е допълнително спестяване на разходи. Ако е необходимо да се използва вода с различни температури за пране на различни видове тъкани, машините с въздушни мехурчета имат специални конектори за свързване на топла и студена вода.

Процесът на пране, базиран на принципа на взаимодействие на мехурчета с тъканта, използва малко количество прах за пране. Този тип пране се характеризира с леко разпенване, което ви позволява да използвате не само специален прах, предназначен за перални машини, но и обикновен прах за ръчно пране. Мехурчетата, образувани по време на процеса на пране, не позволяват на тъканите да взаимодействат помежду си и със стените на резервоара. В резултат на това прането става особено деликатно.

Нивото на шума на работеща пералня е на сравнително ниско ниво, което ви позволява да перете дори през нощта. Целият цикъл на пране отнема не повече от 50 минути, което е необичайно кратък показател в сравнение с конвенционалните перални машини. Не е необходимо пералната машина да бъде свързана към система за непрекъснато водоснабдяване; водата може просто да се излее в резервоара и това позволява използването на такива машини в селски къщи или вили, които нямат течаща вода.

Един от недостатъците на пералните машини с въздушни мехурчета е повишеното им изискване за вода с ниска твърдост.. В много твърда вода мехурчетата се образуват малко по-зле. Трябва също да се отбележи, че по-евтините модели на такива машини може да нямат функция за въртене, което допълнително трябва да се вземе предвид.

Когато избирате перална машина с въздушни мехурчета, трябва внимателно да проучите техническите й характеристики:

 • максимално тегло на зареденото пране,
 • скорост на въртене,
 • неговия размер,
 • начин за зареждане на пране,
 • енергоспестяващ клас.

В наши дни производителите на такива перални са Samsung. DAEWOO. EVGO.

   

5 читателски коментара

 1. Граватар Оксана Оксана:

  От къде мога да купя тази перална машина с мехурчета?!!!

 2. Граватар Маша Маша:

  Отлична производителност на пране за този тип машина. и бельото не се износва бързо. След пране с автомат искам само тази - тип въздушни балончета.

 3. Граватар Татяна Татяна:

  Купихме въздушно мехурче Daewoo в края на 90-те години. Разваляше се 2 пъти - първият път дренажът не работи, при ремонта извадиха около 1 литър монети от дренажното отделение, вторият път клапанът, който държи водата спря да работи. Рейтинг 5s +

  • Граватар Майкъл Майкъл:

   Моля, отговорете къде е rlfgfy, който задържа вода, как да стигна до него, как да го поправя, сега имам същия проблем ((

 4. Граватар Людмила Людмила:

  Как да налея вода в машината?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня