Съдомиялни за вграждане и не - каква е разликата?

съдомиялни за вграждане и свободностоящиЗакупуването на съдомиялна машина е сериозен въпрос и изборът сред огромен брой модели този, който ще отговаря на всички желани параметри, не е толкова лесен, особено за неподготвен купувач. Всички съдомиялни машини се различават не само по размер, но и по възможност за вграждане в мебели и затова идват в:

 • напълно вграден,
 • частично вградени и
 • невградени.

Каква е разликата между всички тези съдомиялни машини, които трябва да разберете, да разберете какви са техните плюсове и минуси и едва след това да направите заключение коя е най-добрата за вас.

Съдомиялни за пълно вграждане

Съдомиялната машина за пълно вграждане е машина, която се монтира в ниша на кухненски модул, като горната част на машината е покрита с плот, а на вратата й е окачена фасада от същия материал като мебелите. Когато вратата на пералнята е затворена, не всеки ще може да разбере, че зад нея има съдомиялна машина, а не обикновен шкаф. Това е цялата разлика между съдомиялна за вграждане и не за вграждане. Конструктивните характеристики на този тип съдомиялна машина определят нейните предимства:

 • създаване на холистичен и модерен дизайн на кухнята;
 • скритото местоположение на машината я прави безопасна за деца;
 • Съдомиялните за пълно вграждане са малко по-тихи от свободностоящите модели, но според нас това е субективно мнение на потребителите, тъй като декларираното ниво на шум в машините е същото.

Единственият недостатък на напълно вградения модел е, че не може да бъде поставен навсякъде в кухнята; трябва да се интегрира в мебелите. Първо, защото уредите за вграждане нямат декоративни странични панели, второ, без окачване на фасадата на вратата, тя може да не е фиксирана в отворено положение или да е трудно да се отвори. Ето защо на въпроса дали е възможно да се достави отделно такава машина, бихме отговорили - не, не е разумно.

За ваша информация! При същите характеристики моделите за пълно вграждане са малко по-скъпи от свободностоящите машини от същата марка.

Съдомиялните за пълно вграждане се предлагат в различни размери:

 • 55x45x50(ШxДxВ) см - това са компактни модели с капацитет до 6 комплекта;
 • 45x60x82 (ШxДxВ) см - това са тесни модели с капацитет до 11 комплекта;
 • 60x60x82 (ШxДxВ) см - това са пълноразмерни модели с капацитет до 17 комплекта.

Ето няколко примера за напълно вградени съдомиялни:

BOSCH SMV50E10RU е пълноразмерна съдомиялна, произведена в Германия и с капацитет 13 комплекта. Оборудван с пет програми за пране и предварително изплакване. Има пълна защита срещу течове, нивото на шума не надвишава 48 dB. Размери (ШxДxВ) са 60x55x82 см. Средна цена: $500.

BOSCH SMV50E10RU

BOSCH SPV 53M 20RU е тясна съдомиялна немско производство с капацитет 9 комплекта. Също като предходния модел има вградени 5 програми за пране и пълна защита срещу протичане. Краят на измиването се определя от греда на пода. Нивото на шума е само 46 dB. Размери (ШxДxВ) – 45x57x82 см. Отличен модел за малка кухня за 370$.

BOSCH SPV 53M 20RU

Flavia CI 55 HAVANA е компактна съдомиялна, напълно вградена в мебел, с капацитет 6 комплекта. Има 7 вградени програми и частична защита от течове. Има специална поставка за чаши. Размери (ШxДxВ) са 55x50x45 см. Средна цена: $200.

Флавия CI 55 HAVANA

Частично вградени съдомиялни

Моделът с частично вградена съдомиялна машина се различава от напълно вградената съдомиялна машина по това, че има контролен панел, разположен в горната част на вратата. Под паното се окачва или предната част на кухненския модул, или декоративен панел, съобразен с цвета и стила на кухнята. Някои хора обичат да показват стилно оборудване, Частично вградената съдомиялна е точно опцията, когато можете да поставите уредите добре в мебелите, но в същото време да оставите вратата видима.

Някои модели съдомиялни машини имат възможност за частично вграждане поради факта, че горният капак се сваля лесно и се покрива с плот отгоре.

Съдомиялните за частично вграждане също могат да бъдат:

 • пълен размер;
 • тесни
 • компактен.

Да вземем следните модели като примери:

Siemens SN 55M540 – пълноразмерна съдомиялна машина за 13 комплекта, произведена в Германия. Оборудван с пет програми за пране. Има програма за предварително накисване. Има защита срещу течове и срещу деца. Ниво на шум – 46 dB, размери (ШxДxВ) – 59.8x57.3x81.5 cm. Цена от $480.

Siemens SN 55M540

Smeg PLA4525X е тясна италианска съдомиялна машина за 10 комплекта. Има 9 вградени програми, включително деликатно измиване на чупливи съдове. Машината работи много тихо, тъй като нивото на шума е само 44 dB. Размери (ШxДxВ) -45x57x82см. Има обаче един недостатък - защитата срещу изтичане на вода е само частична, със средна цена от $810 за модела.

Smeg PLA4525X

BOSCH SKE52M55RU е компактна съдомиялна произведена в Испания за 6 комплекта. Има 5 вградени програми. Има защита от деца, както и всички необходими функции, включително отложен старт, самопочистващ се филтър, звуков сигнал за край и други. Размерите на машината (ШxДxВ) са 60x50x45 см, нивото на шума е 45 dB. Средна цена $500.

BOSCH SKE52M55RU

Съдомиялни за невграждане

Съдомиялните за невграждане се наричат ​​още свободностоящи. Тяхната особеност е, че могат да бъдат поставени на всяко комуникационно удобно място в кухнята. Машините от този тип имат декоративни панели отпред и отстрани, като отгоре също е покрит с панел.

По технически параметри свободностоящи съдомиялни машини не по-лоши или по-добри от напълно вградените. Това означава, че изборът на един или друг модел ще се основава на външния дизайн на съдомиялната машина. Съдомиялните без вграждане са най-подходящи за големи кухни, когато машината може да се постави отделно от всички мебели.

За ваша информация! Моделите за невграждане имат богата цветова палитра, от която можете да изберете стилна и атрактивна съдомиялна машина.

Тези модели, подобно на предишните, се произвеждат в три категории: тесни, пълноразмерни и малки. В допълнение, всички свободностоящи модели могат да бъдат разделени на две групи: подови (тесни и пълноразмерни) и настолни (малки). Нека дадем примери за няколко модела.

Bosch SMS 40D02 е пълноразмерна съдомиялна с капацитет 12 комплекта. Има вградени 4 режима на пране, както и пълна защита срещу протичане. За съжаление няма защита на детето. Нивото на шума е 48 dB. Моделът е изработен в класически бял цвят. Размерите му (ШxДxВ) са 60x60x85 см. Този бюджетен модел струва средно $280.

Bosch SMS 40D02

Siemens SR 26T897 е тясна съдомиялна машина, предназначена за 10 комплекта. Има 6 режима на пране, включително автоматична програма. Има пълна защита от течове и защита от деца. Декларираното ниво на шум е само 43 dB. Има допълнителна програма с ускорено измиване, както и програма “Хигиена Плюс”, подходяща за измиване на детски съдове. Размерите му (ШxДxВ) са 45x60x85 см. Средната цена е $480.

Siemens SR 26T897

Bosch SKS 50E11 е компактна съдомиялна машина с необичаен жълт цвят с капацитет 6 комплекта. Този модел е оборудван с пет режима на пране и частична защита срещу течове. Пералнята е малко шумна, нивото на шума е 52 dB. Размерите (ШхДхВ) на този модел са 55х50х45 см, което ви позволява да го поставите на масата. Тя ще може да украси интериора на стаята, правейки я ярка и весела. Средна цена $360.

Bosch SKS 50E11

За да обобщим прегледа, още веднъж подчертаваме, че няма разлика в техническите параметри, надеждността и размерите между вградена и обикновена съдомиялна машина.Единият се различава от другия само по външни характеристики и външни структурни характеристики, например наличието или отсъствието на специални крепежни елементи за окачване на фасадата на вратата. Ето защо трябва да дадете предпочитание на конкретен модел въз основа на дизайна на кухнята.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня